Vénusz-Uránusz együttállás

Érzelmi újjászületés és felemelkedés

2022.06.11-12.

A saját hazájában, a Bika jegyében haladó Vénusz, a szeretet, a szépség, a harmónia és az anyagiak bolygója vasárnap 00:57-kor eléri a váratlan változásokat és a megújulást szimbolizáló Uránusz bolygót. A Vénusz a Bikában nagyon érzéki, a szerelem és romantika kézzelfogható és fizikai megnyilvánulását tartja a legfontosabbnak. Akit szeretünk, ahhoz hajlamosak vagyunk nagyon ragaszkodni, esetleg túlzottan is birtokolni. Mindez vonatkozik az anyagi javainkra is.

Amikor a Vénusz együttáll az Uránusszal, a kapcsolatainkat és pénzügyeinket érintően is hirtelen változásoknak, izgalmaknak, váratlan eseményeknek lehetünk kitéve. Ha tudatosan szeretnéd használni ezt az energiát, akkor vigyél be valami szokatlant, valami újat a napi rutinodba, a szerelmi életedbe. Nagyon inspiráló napok ezek, lehetnek zseniális, forradalmi ötleteid, elképzeléseid. Érdemes kreatív, művészi tevékenységekkel is foglalkozni.


Ha ennek a konstellációnak a magasabb szintű finom energiáját is vizsgáljuk, nem csak zodiákus szinten, hanem megnézzük a csillagképi környezetet is, akkor láthatjuk, hogy a Vénusz az Uránusszal a Kos csillagai alatt, a Cet csillagkép feje fölött áll együtt. A Cet feje a Pleiádokra, az istenek szerelmi fészkére, a jövőre néz. Ezt azt szimbolizálja, hogy ha képes vagy elvonulni ideális esetben három napra (ha ez nem lehetséges, akkor három órára) és szembenézni a belső világoddal, megszabadulni főleg az ego felszínes és negatív részeitől, a külső és belső álarcoktól, és test-lélek-szellem szinten megtisztulni, akkor a felettes éned segítségével képes leszel meglátni azt az utat, ami a boldogság, a termékenység és a bőség felé vezet. Lehet, hogy lesznek hirtelen sugallataid, ötleteid, vagy egy meglévő, de nem tudatosított képességed jön fel a mélyből, melyet a gyakorlatba is át tudsz ültetni, ami örömöt okoz és egy új úton tudsz elindulni vele.


Vasárnap kora hajnalban (3:00-kor) ez az együttállás még kap egy inspiráló energiát a Skorpió Holdtól, ami még inkább rávilágít arra, mi az, amit el kellene engedni, de görcsösen ragaszkodsz hozzá, mindezt intenzív érzelmekkel gazdagítva, melyek mélyen megérintenek bennünket.


A Hold is egy nagyon különleges helyen van az égen, együtt áll a Mérleg csillagkép legfényesebb csillagával, a Mérleg múlt serpenyőjénél. A Hold arra világít rá, hogy tegyél rendet a múltadban, teremtsd meg az egyensúlyt, a harmóniát főleg a párkapcsolatodban. Ez egy megmérettetés, a szív, a szeretet képesség megmérettetése, egy magasabb dimenzióba érkezés lehetősége. Fény derülhet az igazságra, a te belső igazságodra, tetteid következményei tudatosodnak. Azok a kapcsolatok, melyek kiállják ezt a próbát, egy magasabb minőségben tudnak tovább élni.


Lehet ezt még fokozni? Igen, mivel a Merkúr is a Pleiádok csillaghalmaz alatt halad el az égen. Nemrég járt már ott retrográd ciklusában a május 21-i hétvégén. Úgyhogy a gondolataidnak, a szavaidnak is óriási teremtőereje lesz. Nagyon vigyázz, mit gondolsz és mit mondasz ki!


Érdemes a hétvége előtt felhangolni magad pozitív érzésekkel, gondolatokkal, vágyképekkel.

Vidd bele a szenvedélyt az életedbe, csinálj valamit szenvedéllyel!