Vénusz-Plútó kvadrát

Végzetes vonzalom

2022.05.27.


Amikor a Vénusz kapcsolatba kerül az égen a Plútóval, akkor általánosságban elmondható, hogy kapcsolatainkban és pénzügyeinkben átalakulás várható, különösen a retrográd Plútó időszakában, ami most is van éppen. A szerelmi kapcsolatok tele lehetnek szenvedéllyel, manipulációval és játszmákkal, ezért tragikusan is végződhetnek.

Vénusz és Plútó szimbolikája?

A Vénusz a harmónia, béke, szépség, művésziség, érzékiség, esztétika, kapcsolatok, társasági élet, szerelem, szex, romantika, vonzalom, házasság, pénz, anyagi javak szimbolikája.

A Plútó az átalakulás, születés és halál, kezdet és vég, hatalom, intenzitás, kényszeresség, megszállottság, kitartás, manipuláció, rombolás, katasztrófa, gátlástalanság, megújulás, regenerálódás, rejtett, tudatalatti, szexualitás, alvilág, bűnözés, fóbiák, titkok, tabuk, extrém, mély szenvedély jelölője.

Egyéni születési képletben

Az egyéni születési képletben rögzített bolygókhoz képest a bolygók továbbra is mozognak térben és időben (tranzit) és különféle módon aktiválják a születési képletet. Ilyen az is, amikor a tranzit Plútó egy adott fényszögben érinti a születési képlet Vénuszát. A bekövetkező események hatása, megélése főként a fényszögtől (könnyű vagy nehéz), illetve a Vénusz képletben való elhelyezkedésétől (jegy, ház, fényszögkapcsolatai), illetve a szülött fejlettségi szintjétől függ (hogyan éli meg az eseményeket).

A Plútó kb. 248 év alatt halad körbe a 12 állatövi jegyen, úgyhogy nagyon gyakori találkozásokra nem kell számítani. Viszont amikor retrográd (mint most is), akkor 3 alkalommal is érinthet egy adott születési bolygót.

A Vénusz-Plútó kvadrát bemutatja a megoldandó problémákat, ezáltal elősegíti az egyén fejlődését. Ilyenkor külső események internalizálódhatnak és a probléma megoldásáért gyakran egyedül kell megküzdeni.

Kapcsolatok és pénzügyek

Tehát ebben a néhány napban a kapcsolatok fókuszba kerülnek. Előfordulhat, hogy másként érzékeled a partneredet, megláthatod a legjobb és legrosszabb oldalát is. Lehet, hogy lesznek olyan attitűdök, amelyek meghaladják a tűréshatárodat és véget ér a kapcsolat, vagy a kiigazítás után még szorosabbá válik a kötelék. Előtérbe kerülhet a szélsőségesség, féltékenység, birtoklás, szenvedély, mélységek, manipuláció témaköre. Vonzódhatsz olyan emberekhez, akik nagy hatással vannak rád, vagy te fogod uralni és lehengerelni a másikat.

Pénzügyeinket is érinthetik változások, pozitív és negatív értelemben is. Ilyenkor erősebben vágyunk a szép és tetszetős dolgok iránt, kereteinket meghaladva könnyebben kiköltekezünk. Pénzügyeink átstruktúrálása nagyobb vagyont is eredményezhet. Vedd figyelembe, hogy a most kötött megállapodások mélyreható változásokkal járhatnak és hosszútávú kötelezettséget jelentenek.

A siker kulcsa az arra való képességben rejlik, hogy meglásd, mi az, ami már nem támogat téged a tartós kiteljesedés elérése érdekében. De mi ez a kiteljesedés? Nem biztos, hogy az, amit felszínesen érzékelsz és gondolsz. Ilyenkor érdemes mély önvizsgálatot tartani, hogyan viszonyulsz másokhoz és önmagadhoz, végig gondolni az eddigi életutadat. Elengedni a görcsös ragaszkodást egyes dolgokhoz, emberekhez, élethelyzetekhez. Az univerzum tudja, hogy neked mi a legjobb az isteni tervednek megfelelően, még akkor is, amikor ezt eleinte te itt másként gondolod.