Szűz Újhold

Mi a valódi érték számodra?

Szűz Újhold - 2022.08.27. 10:17

Az újholdak mindig egy újraindítást, új kezdetet szimbolizálnak. Az újhold hatása lágyabb, mint a teliholdé, azonban nem kevésbé jelentős, hiszen egy új fejezet kezdetét jelenti. Amit az újhold idején elhatározol és elkezdesz, abban sokkal több lehetőség lesz a siker elérésére.Az újhold, a Nap és a Hold együttállása augusztus 27-én szombaton 10:17-kor pontosodik be Budapesti idő szerint a Szűz zodiákus jegyében.


A fő téma a kapcsolatok, család, otthon, múlt rendbetétele, a harmónia, béke megteremtése, karmatisztítás, elengedés/megtartás, teherletétel, felszabadulás, gyökeres átalakulás, regenerálódás és az egészséges életmód kialakítása.


Szűz Újholdról általánosan


A szervezett, szorgalmas és találékony Szűz jegyében létrejövő újhold, arra hívja fel a figyelmet, hogy úgy alakítsd át az életed, hogy ne csak produktívabb, hanem pihentetőbb is legyen. Ez az időszak egy olyan öngondoskodási rend kialakításáról szól, amely egészségesebbé és boldogabbá tesz.

A Szűz-energia árnyoldala azonban az, hogy szétszórtnak és stresszesnek érezheted magad, különösen akkor, ha a feladatok sokaságával nehezen tudsz lépést tartani és mindent tökéletesen akarsz elvégezni.


Itt az ideje, hogy megvizsgáld, az alábbiakat:

Hogyan tudnád jobban beosztani az idődet?

Hogyan tudnád rendbe tenni az életedet?

· Mi nem szolgál többé téged?

· Minek van valódi értéke számodra?

· Milyen új dolgokat tudnál lehozni és átültetni a gyakorlatba?


Aktiváld belső erődet és ne feledd, hogy minden, amire szükséged van, ott van benned, csak el kellene csendesedni és meghallgatni, tisztelni elmédet, testedet és lelkedet. A tested a te templomod és hírvivőd is lehet, ha odafigyelsz, és ha hallgatsz az intuíciódra. A tested mindent elmond, mire van szüksége és rávilágít lelki problémáidra is. Figyelmeztethet arra, hogy kit vagy mit kellene elkerülni, vagy akár a megfelelő étrendre, életmódra.


Mi színesíti az újhold üzenetét?


A cselekvés, az energia tüzes bolygója a Mars az Ikrek jegyében teremtő (kvadrát) fényszöggel csatlakozik az Újholdhoz. Ura a Merkúr a Mérlegben diplomatikus eszközök használatának segítségével oldja a harcos energiákat.

Itt az ideje a cselekvésnek, erőt kapsz ahhoz, amit már egy ideje tervezel, de nincs bátorságot megtenni. Meglehet, hogy kissé türelmetlen, ingerlékeny, és kevésbé toleráns leszel.

Előfordulhat, hogy az információs túlterheltség miatt impulzív döntéseket hozol. Mielőtt megtennéd, állj meg egy kicsit és nézz rá a dolgokra hosszabb távú perspektívából is.

Elképzelhető, hogy kimondod azt is, amiről nem mertél beszélni, mert féltél, vagy bizonytalan voltál. Most viszont el tudod mondani a saját álláspontodat, ki tudsz állni magadért és szíved és vágyaid szerint tudsz végre cselekedni.

Ha túlzottan ingerlékenynek érzed magad, inkább vezesd le az energiáidat valamilyen fizikai aktivitásban, akár sportban, de kiváló az otthoni rendrakás is. Ha megfelelően használod a Mars energiáit, akkor az önbizalmat és kitartást ad, így túl tudsz lépni félelmeiden és el tudod kezdeni azt, amit igazán szeretnél.


Fontos szerepet játszik az újhold képletben a Vénusz, a Szaturnusz és az Uránusz is. Egy háromszöget alkotnak az égen, melynek alapja a Vénusz és szemben vele a Szaturnusz, a háromszög csúcsán pedig az Uránusz áll. A Szaturnusz és az Uránusz is retrográd (a földről nézve hátráló) pozícióban van, így kissé mást jelentenek a szimbolikában, mivel ilyenkor tudattalan folyamatok kezdenek átalakulni a psziché mélyebb rétegeiben. Általában van egy téma és az ember tudja, hogy változtatnia kellene, de ösztönösen ellenáll a változásoknak.


A Szaturnusz visszafogottságot, korlátokat és akadályokat hozhat és a felelősségvállalásra szólít fel a szerelmi életedet, pénzügyeid, családot, otthont érintően. Ilyenkor jellemzően a beszorultság, a frusztráció, a harag, a kétségbeesés és a szeretetlenség kellemetlen érzéseit kelti. Kevésbé tudod irányítani a környezetedet és az egod ereje is jelentősen visszaszorul. Jobb, ha most egy kicsit egyedül vagy és nem mész társaságba. Ha párkapcsolati problémáid vannak, akkor nézd meg azt, hogy hol vagy te a felelős a kapcsolat nehézségeiért és igyekezz változtatni ezen. A pénzügyeidet tekintsd át, nézd meg hol állsz, ha esetleg adósságaid vannak, célszerű lenne azokat is rendezni, a nagy költekezés most nem javasolt.


Az Uránusz Vénusszal történő kapcsolódása során önálló értékrendünk kerül előtérbe, és személyisgünknek az a része, melytől eltávolodtunk. Itt az ideje, hogy teszteljük a kapcsolatainkat, melyiknek van maradandó értéke és azt erősítsük. Azokat, amelyekben már nincs szeret, kiüresedett, nincs benne a fejlődés lehetősége, azokat el kell engedni. Elképzelhető, hogy eddig ideális színben láttad a társadat, nem a valóságot láttad, hanem azt, amivé szeretted volna, hogy váljon és ez tudatosul.

Indulj el egy új úton! Amit most elkezdesz, annak meg tudod teremteni a biztos alapjait, meg tudod teremteni a stabilitást és nagy valószínűséggel meghozza a várt sikert és termékenységet. De ennek az a feltétele, hogy lépj tovább azon, amiben már nem tudsz fényt aratni, rugaszkodj el a múlttól, tedd le annak terheit, kötöttségeit, szabadulj fel a félelmeid alól és teremts egy tiszta élethelyzetet!