Skorpió újhold


Skorpió újhold részleges napfogyatkozással

2022. október 25.Elengedés és átalakulás


A Nap-Hold együttállás 2022. október 25-én 12:48-kor pontosodik be a Skorpió jegyében. Az újhold mindig egy új kezdetet szimbolizál. Ez a mostani azért is különleges és erőteljes, mert együtt jár egy részleges napfogyatkozással, ami a napkorong 1/3-át érinti és kb. két órán át tart. Hazánkból is látható lesz, így hatással lesz ránk. Budapesten 11:17-től 13:32-ig figyelhető meg.

A napfogyatkozások jelentős eseménynek számítanak az asztrológiában, a változásokra, sorsfordulókra hívják fel a figyelmet. Valószínűleg ez egy folyamat lesz, nem biztos, hogy azonnali eseményt hoz, lehet, hogy hónapokkal később érik be és az is lehetséges, hogy 6 hónap múlva a Skorpió teliholdnál (2023. május 5.) fejeződik be. A napfogyatkozást mindig holdfogyatkozás kísér, ami november 8-án lesz a Bika jegyében.

Az újhold napfogyatkozása szorosan együttáll a béke, harmónia, szépség, szeretet, anyagiak és stabilitás bolygójával a Vénusszal. A hagyományos asztrológia a fogyatkozásokat nem tekintette harmonikus eseménynek az elsötétülés miatt, még akkor sem, ha a Vénuszra esnek. Sajnos a Vénusz most nincs is szerencsés helyzetben, mert egyrészt pályájának azon részén van, ami a legtávolabb van a Földtől, még egy ideig a Nap takarásában is, másrészt a Skorpió jegyében a Mars uralma alatt van, így maximum a bátorságot és a szenvedélyességet tudná sugározni, szelíd tulajdonságaival ellentétben. De nem baj, a valódi átalakulás amúgy sem egy kellemes és fájdalommentes folyamat. Most legalább lemegyünk a lelkünk mélyére, mivel a tudatos és racionális gondolkodás (Nap) háttérbe szorul a lelki, ösztönös és tudattalan (Hold) oldalunkkal szemben, feltárulhatnak a rejtett, titkos lelki tartalmaink, és jó esélyt kapunk a gyógyulásra, regenerálódásra is.

A Vénusz Nappal való együttállása beindította az értékekkel és a kapcsolatainkat illető folyamatokat, kit és mit értékelünk, mire vágyunk. A folyamat a hétvégén érte el a csúcspontját, ami egy fordulópontnak is felfogható. Ezt továbbviszi a napfogyatkozás, tehát ha vannak olyan területek az életedben, melyen nem megfelelőképpen működnek, ezek feltárulnak, és arra késztetnek, hogy megoldd őket. Ha ismered a képletedet, megnézheted, hogy melyik házadba esik az újhold, mert ott és a szemközti házban lesz esélyes a változás, pláne, ha a képlet érzékeny pontjait is érinti.

A Skorpió jegyében kiteljesedő újhold egy mély belső utazásra hív, és magasabb szintre emeli intuitív képességeinket. Figyelj most oda a megérzéseidre! Nagy hangsúlyt kapnak az intimitással, a mély érzésekkel, az irányítással, a hatalommal, a pénzzel, az elengedéssel, az átalakulással, a kényszeres viselkedéssel, a függőségekkel, az adósságokkal kapcsolatos témák az ezt követő időszakban. Szélsőséges érzelmeket is tapasztalhatunk, amikor feltárulhatnak a veszteséggel, a sebezhetőséggel kapcsolatos félelmeink.

Az újholdképlet MC-je is a Skorpió jegyében áll, ami azt jelenti, hogy ismerd fel, hogy a valódi biztonságérzetet nem az anyagiak és a környezetedben élő emberek jelentik, ha kell tudj elszakadni tőlük. Most kulcsfontosságú az elengedés. Még ha nagyon nehéz is, meg kell lépni, szembe kell nézni a legnagyobb félelmeiddel, mert ha továbbra is ragaszkodsz, az garantáltan további szenvedéseket, fájdalmakat, csalódásokat fog hozni. Hagyd magad átmenni a változás folyamatán! Éld meg belső utadat, élj szenvedélyesen! Hozz létre olyat, ami még nem létezett, valami örök életűt és emelj fel másokat a folyamat során.

A körülmények arra ösztönöznek bennünket, hogy lássuk és figyelembe vegyük mások értékeit, ahelyett, hogy elvárnánk, hogy ők is ugyanazt a nézőpontot képviseljék, mint mi. Lehet, hogy lépéseket kell tenni közös erőforrásaink, adósságaink hatékonyabb kezelése érdekében. Előfordulhat, hogy egy kapcsolat megszakad, vagy egy pénzforrás véget ér. Ezek arra késztetnek bennünket, hogy megtanuljunk magunkra támaszkodni, és felismerjük, hogy ezekre a dolgokra nincs szükségünk a túléléshez. Másrészt, ha eddig magunkban tartottunk bizonyos dolgokat, akkor itt az ideje, hogy kiadjuk és megkapjuk a szükséges támogatást. Igazi változást elérni csak akkor lehet, ha készen állunk lezárni, befejezni és elengedni, azt, ami már nem szolgálja növekedésünket. Figyeld meg, ragaszkodsz-e olyan dolgokhoz, melyek csak egyfajta segítőeszközként működnek az életedben!

A Skorpió energiájában hatalmas erő rejlik, le is tud vinni a mélységekbe is, hogy megszabadulj mindattól, amibe már nincs több fény és szeretet, azért, mert csak így tudsz új fejezetet kezdeni az életedben. A mélységeknek nem csak negatív aspektusai vannak, hanem azt is el lehet mélyíteni, ami jól működik. Továbbá jó időszak arra, hogy beépítsd a szenvedélyt, a találékonyságot, a koncentráltságot, az önuralom készségeit is az életedbe. Meg tudsz szabadulni a függőségektől, a felesleges érzelmi terhektől és fel tudod azt is tárni, mi késztet önpusztító magatartásra, ha van ilyen.

Bármennyire is impulzív energiákban bővelkedik ez a napfogyatkozás, ne cselekedj elhamarkodottan és figyelj oda a másik érzéseire is, ne a vak önérvényesítés, a hamis önbizalom vezéreljen, hanem kezdj el felépíteni lépésről lépésre egy új világot magadnak.

Használd ki ennek az újholdnak a lehetőségeit! Ne hátrálj meg, nem baj, ha ebben a pillanatban nem látod a kiutat. Meglátod, jönni fog a segítség időben. Az szükséges mindehhez, hogy le tudd győzni a félelmeidet, higgy és bízz magadban, hogy a lelki igényednek megfelelő módon élhesd az életedet!