Retrográd Plútó

A lélek sötét éjszakája

Retrográd Plútó 2022.04.29-10.09.

A Plútó 2022. április 29-én megkezdi retrográd mozgását (a Földről nézve úgy tűnik, hogy visszafelé halad), mely október 9-ig tart, akkor fordul direkt irányba. Amikor a bolygók visszafelé haladnak, megváltozik hatásuk és azok a tevékenységek is, melyeket ajánlott ilyenkor tenni.

A Plútó 248 év alatt fejezi be forgási ciklusát a Nap körül. Átlagosan 21 évet tölt minden jegyben és az évből 5 hónapot retrográdban.

Mit szimbolizál a Plútó?

A Plútó olyan univerzális életerő, amely ösztönöz minden fejlődést és átalakulást. Uralja a felfordulást, a lebontást és a pusztulást, de a regenerálódást is. A hatalomnak, az elemi erőnek, a libidónak és az agressziónak az elvét képviseli. Irányítja az ösztönöket és a természet erőit. Uralja a születés biológiai folyamatait, a legmélyebb szintjénél magába foglalja a halál és az újjászületés misztériumát. Lényegében azonos a psziché tudattalan, ösztönös részével. Visszatükrözi az archetípusos Alvilágot, a sötétséget, a misztériumot és gyakran a rémisztő valóságot, ami a dolgok felszíne alatt leselkedik az egónk máza alatt és amelyik időnként nagy romboló és átalakító erővel kirobban.

Miről szól a Plútó retrográd időszaka?

Új kezdetek és zsákutcák is kísérik a Plútó retrográd szakaszát. Azok a dolgok, amelyekhez a legjobban ragaszkodunk, hirtelen elveszhetnek. Az ellenőrzés és a kontroll bizonyos esetekben kikerül a hatáskörünkből. Kénytelenek vagyunk radikálisan átértékelni egyes dolgokat. A Plútó retrográd időszaka a pusztulás és az újjáépítés, a megújulás ideje is.

A Plútó intenzívebb a retrográd szakaszában, és általában az életed hatalmi és irányítási problémáival kapcsolatos, intenzitása erősen pszichológiai, ami gyanakvóbbá tehet másokkal szemben. A direkt Plútót jobban érdekli a külső hatalom – remek munka, sok pénz, a retrográd Plútó határozottan inkább pszichológiai – vizsgálat, gyógyítás, transzformáció.

A Plútó képes jelentős változásokat előidézni az életünkben, különösen akkor, ha bizonyos emberek vagy helyzetek már nem szolgálnak minket. Olyan, mintha a lélek sötét éjszakáján mennél át, vagy mintha mindent felégetnél az életedben, de ez mind a lélek fejlődéséhez vezet.

Amikor a Plútó retrográd irányba megy, ez felerősödik, és hajlamosak vagyunk mélyre és sötétre menni, és kapcsolódni árnyékunkkal. Ebben az időszakban magányosabbnak és elszigeteltebbnek érezhetjük magunkat, de ez igazából megteremti a feltételeit annak, hogy ráhangolódjunk intuíciónkra – belső tudásunkra.

A retrográd Plútó feltárja életünk hamisságait, és olyan kemény igazságokkal kell szembenéznünk, amelyeket talán a retrográd időszak előtt nem akartunk elfogadni.

A Plútó radikálisan eltávolítja azokat a dolgokat az életünkből, ami már nem szolgál bennünket, hogy főnixként emelkedhessünk fel újra a hamvakból, és sokkal erősebbek legyünk, mint korábban.

Retrográd Plútó képlet (Budapest, 2022. április 29. 20:35)

Ha megnézzük a retrográdba lépés képletét, akkor azt látjuk, hogy a Plútó kvadrátban (kihívást jelentő fényszög) van a Holddal, a Nap együttáll az Uránusszal, ezek hoznak gyökeres átalakulást mind az érzelmek, család, otthon tekintetében, mind az ego szintjén. A lélek női oldala lekerül az alvilágba, Hádész birodalmába, ami áldozatot követel. Felszínre törnek az elnyomott érzelmek, érzelmi hatalmi harcok alakulhatnak ki és drámai változást okozhatnak életedben.

Felszabadulhatsz az ego hatalma alól, szabaddá válhatsz a kötöttségek alól, amit az egodnak köszönhetsz, így sokkal több mindent megkaphatsz, ha már nem ragaszkodsz annyira.

Ami figyelemre méltó még, a Vénusz-Jupiter-Neptun együttállása és segítő (sextil) fényszögkapcsolata a Plútóval, sikereket hozhat személyes és szakmai szinten, pozitív átalakulásokra lehet számítani szerelmi és pénzügyi téren is.

Továbbá a Merkúr harmonikus (trigon) kapcsolata a Plútóval, ami pozitív változást hoz gondolkodásodban és kommunikációs stílusodban. Mélyrehatóbban megérted a dolgokat, mély benyomást kelthetsz másokban és más is mélyen megérinthet. Jó időszak kutatásra, titkok feltárására és önismeretre.

Melyik életterületen várható változás és ez mit jelent számodra?

A Plútó a Bak 28°36’-én fordul retrográd irányba, és a Bak 26°7’-ig megy vissza. Nézd meg a születési képletedet, hogy melyik életterületeden lesz hatással rád, mit kell elengedned és átalakítanod a következő néhány hónapban.

Retrográd Plútó tranzitjai az egyes házakban

I. ház: Megérett az idő a személyiséged nagy átalakítására. Nagyobb kontrollt kapsz a tudatalatti késztetések felett és ráébredhetsz, hogy milyen módon vetíted ki magadat másokra. Érezheted, hogy mindent és mindenkit irányítani akarsz, de ezzel legyél nagyon óvatos. Most lehetőséged van arra, hogy pozitívan változtass a körülötted lévő világon és a teljes újjászületésre az életedben. De ez csak akkor fog sikerülni, ha megfelelő önismeretre teszel szert.

2. ház: Azok a dolgok, amiket értékelsz teljes átalakuláson mennek keresztül, amely hatással lesz mind az anyagi síkon a személyes javaidra, mind a pszichológiai szinten az értékítéletedre. A pénz biztonságot ad, de kapzsiságot és korrupciót is hozhat. Most kihívást jelent, hogy változtasd meg a pénzügyi és érzelmi biztonságról alkotott véleményedet.

3. ház: A mindennapi életed olyan elemei, amelyeket általában természetesnek veszel – szomszédok, közvetlen rokonok, napi ügyletek és más hasonló rutinügyek – most jelentőségteljessé válnak. Ha állandóan félreértenek, vagy kiforgatják a szavaidat, kérdezd meg magadtól, hogy a saját viselkedésed mennyire befolyásolja ezt. Szemléletváltásra van szükség a körülötted lévő világgal való interakcióban.

IV. ház: Lehet, hogy végre meg kell küzdened bizonyos problémákkal, amelyekkel gyermekkorod óta együtt élsz, ezek most feljönnek. A szüleiddel való kapcsolatod valószínűleg sokat fog változni és külső szinten az otthoni életed is óriásit változhat. Abba kell hagynod azt is, hogy kontrolláld és irányítsd szeretteid életét.

5. ház: Ha vannak gyermekeid, akkor a velük való kapcsolatod most egy olyan szakaszba lép, amelyben minden, amit velük teszel, később erőteljes hatással lesz rájuk, úgyhogy járj el körültekintően. Ne gyakorolj rájuk túl nagy nyomást és fordítva sem engedd, hogy a fejedre nőjenek. A szerelmi kapcsolat valószínűleg nagyon nehéz, zaklatott és intenzív lesz. Legyél óvatos az olyan kapcsolatokkal is, amelyben úgy érzed, hogy teljesen lenyűgöz valaki, akiről tudod, hogy nem jó partnerként. Egy meglévő szerelmi kapcsolat nagyon intenzív lesz ebben az időszakban, és teljes változáson megy keresztül.

6. ház: Az egészségeddel kapcsolatban legyél nagyon óvatos, ne terheld magad túl. A tranzit teljes fizikai regenerációt is hozhat. Munkád során is nagy változásokra, esetleg teljes munkahely- vagy akár karrierváltásra számíthatsz. Előfordulhat egy nehéz feszültség munkatársaiddal vagy főnököddel. Nézz túl a kifogásokon és a hibáztatáson, hogy megtaláld a mindennapi életedben tapasztalható kényelmetlenség vagy elégedetlenség valódi kiváltó okait. Csak akkor tudod kezelni ezeket a kérdéseket és kilépni az ördögi körből, ha mélyre ásol és őszinte leszel magaddal.

7. ház: A Plútó pusztít, és amikor ez egy kapcsolat tűz alá kerül, nem könnyű meglátni ennek az energiának a jó oldalát és akár el is söpörheti a kapcsolatot, ha az arra megérett. Itt azonban lehetőséged van arra, hogy szembenézz saját viselkedéseddel és hozzáállásoddalal, melynek megváltoztatásával megújulhat szerelmi életed.

8. ház: A pénz, a hatalom és a szex mérgező keveréket alkot, amikor a Plútó visszafelé halad ezen a házon. Használd az új tiszta látásmódodat, hogy megszabadulj minden olyan kapcsolattól, ami már nem szolgál.

9. ház: Nehéz irányítani azokat a dolgokat, amelyeket nem látsz, érintesz vagy nem hallasz. E retrográd folyamat során előfordulhat, hogy hitbeli válságot vagy olyan érzést tapasztalhatsz, hogy igazságtalanul ítélnek meg. A kihívás az, hogy lemondj arról, hogy irányítani kell ezeket a dolgokat.

X. ház: Alaposan gondold át karrier ambícióidat. Milyen hatalmat keresel, és ami még fontosabb, miért? Dobd félre az egódat, és kérdezd meg, hogy karriered valóban a szíved szerinti célodat szolgálj-e. Ha nem, készülj fel arra, hogy egyes részei összeomlanak és leégnek.

11. ház: Azért barátkozol emberekkel, mert kedveled őket, vagy mert úgy gondolod, hogy hasznosak lehetnek számodra? Ebben a retrográd folyamatban a társadalmi motívumok a reflektorfényben állnak. Gondolj újra minden olyan barátságot, amely tele van manipulációval, beleértve azokat is, ahol te vagy a manipulátor.

12. ház: A Plútó retrográd üzenete képleted legszellemibb zónájában egyszerű: szeresd magad jobban. Szüntesd meg azt az érzést, hogy nem vagy méltó a szeretetre, vagy bűntudatot kellene érezned. Nem várhatod el másoktól, hogy szeressenek, amíg először nem szereted magad.

Retrográd Plútó a születési képletben

Ha a Plútó retrográdban van a születési képletedben, minden az ellenőrzés kérdése. A körülményektől függően előfordulhat, hogy valaki más szeszélyének szorításában találod magad, úgy érezheted, hogy kihasználnak vagy manipulálnak. A spektrum másik végén te lehetsz az a személy, aki saját hatalmadat használva tönkreteszel másokat, és végső soron magadat és a világodat. A hatalommal való visszaélés nagyon komoly probléma azok számára, akik retrográd Plútóval születtek.