Rák Újhold

Rák Újhold - Fókuszban az érzelmek

2022.06.29.

Holnap Újholdra ébredünk, mely 4:52-kor pontosul be a Rák jegyében. Ami azért is különleges, mert az első újhold a napfordulót követően, és a Nap-Hold együttállás az Újhold képlet Aszcendensére kerül, így három személyiség jelölő is a Rák jegyében lesz. Ezért nagyon erőteljesen előtérbe kerül a család, az otthon, a gondoskodás, az anyaság, az érzelmek, a haza és a múlt témaköre az elkövetkező hetekben.

Miután meghódítottuk a világot (Kos), biztonságba helyezzük javainkat (Bika) és kapcsolatba léptünk a világgal (Ikrek), a belső világunk felé fordulunk. A Rák jegyében kezdődik az állatőv lelki élete. Felfedezzük az érzelmeket, először is a gyermeki érzéseket, melyek lehetnek negatív érzések is, a meghittséget és a melegséget nélkülöző érzések. Az érzelmek anyai érzelmek formájában is felébredhetnek. Felszínre kerülnek az együttérzés anyai segítő érzelmei. A Rák principium megpróbálja enyhíteni a világ fájdalmát.


A Rák jegye női jellegű és az emberi lélek női pólusát képviseli. Belső világunk ezen oldala is jelképrendszereken keresztül kommunikál nekünk. Az első jelkép a saját édesanyánk, mert ő az, aki előszőr hozza közel hozzánk a lélek nőies princípiumának a témáját, mind a jó és mind a rossz oldalával egyaránt. Az a mód, ahogy megmutatta az első napoktól kezdve az első éveket, döntően befolyásolja az érzelmi „számlánkat”. Itt dől el, hogy biztos alapokkal indulunk-e, vagy adósságokkal, tehát kiépül-e az ősbizalom, vagy sem.


Természetesen más jelképekben is megnyilvánul a Rák principium, de amit még fontos tudni, hogy a Rák tartós és kemény páncélt növeszt maga köré, amely főleg az érzelmi sérülésektől óvja. Ennek a páncélnak a negatív oldala az, hogy a Rák minden valaha is tapasztalt sérülést a lelke mélyébe zárva továbbra is magában hordoz. A páncél ugyanis azt is megakadályozza, hogy kiadja magából a negatív érzelmeket.


Mivel az Újhold az Aszcendensen áll, előjönnek, felszínre kerülnek és láthatóvá válnak a tudatalattiba száműzött érzelmek. Az Újhold Jupiterrel alkotott teremtő (kvadrát) fényszöge, még inkább felnagyítja ezt a témakört. Az lenne a feladat, mivel a Jupiter a X. házban van, hogy engedd el a múlt fájdalmait és sérelmeit, fogadd el úgy a dolgokat, ahogy történtek, igyekezz megbocsátani, még akkor is, ha nagyon nehéz és elképzelhetetlennek tartod. Miért fontos ezzel foglalkozni? Mert egyrészt ezek a lenyomott érzések tudattalanul irányítanak a párkapcsoltodban, a munkahelyeden és a mindennapi életben. Sokszor nem két felnőtt, hanem két sérült gyerek harcol egymással. Másrészt saját magadat könnyíted meg, fel tudsz szabadulni a múlt terhei alól és el tudod indítani az újat.

2022.06.28.