Oroszlán Újhold

Kreatív teremtés, radikális átalakulás, sorsfordítás

Oroszlán Újhold - 2022.07.28. 19:55

Az újholdak mindig egy új kezdet lehetőségét szimbolizálják és az előttünk álló egy hónap energetikáját határozzák meg.

A mostani Újhold július 28-án, csütörtökön este 19:55-kor pontosodik be az Oroszlán jegyében és a Rák csillagképben. Tehát a téma egyrészt a feltétel nélküli szeretet, szerelem, kreativitás és teremtés, másrészt a család, gondoskodás, a fizikai otthon és a belső otthon. Most nem csak az lenne a fő cél, hogy a fizikai világban teremts magadnak és szeretteidnek harmóniát és biztonságot, hanem megtaláld a saját belső otthonodat, abban érezd biztonságban magad, a te saját belső királyságodban.

Ez az Újhold több szempontból is átütő erejű és transzformatív lesz. Először is a képlet Bak aszcendensén emelkedik a retrográd Plútó, aki óriási elemi erővel és kompromisszumot nem ismerő módon ösztönöz minden fejlődést és átalakulást. Átalakítja a rendszereket és struktúrákat. Ő képviseli a személyiség tudattalan részét, mindazokat a tartalmakat, amelyeket az egyén el szeretne kerülni. Ezek most feljönnek és tudatosulnak, ha szembe nézünk velük, akkor bizony nem lesz kellemes, levisz a mélységekbe, de szerencsére regeneráló erejének segítségével be is tudja gyógyítani a sebeket. Másrészt a Plútó képviseli a lélektűz erejét, hatalmas lelki erőket tud mozgósítani. Ragadd meg ezt a benne rejlő potenciált és valósítsd meg céljaidat. Erőt ad ahhoz is, hogy másokat átsegíts a lelki válságaikon.


A másik fontos része a képletnek a Mars-Uránusz-Felszálló holdcsomópont együttállás a Bika jegyében és a Kos csillagai alatt. Röviden azt foglalja magában, hogy a szabad akaratodat használva bátran tudsz változtatni a sorsodon. Harmóniát, egyensúlyt, érzelmi és pénzügyi biztonságot tudsz teremteni. Ehhez az kell, hogy legyél rugalmas, használd a kreativitásodat, jöhet valami hirtelen bevillanó ötlet, sugallat, lehet, hogy ez vezet el a megoldáshoz. Ugyanakkor legyél fokozottan körültekintő, mivel a zseniális megoldásokra pont annyi esély van, mint azoknak az ellenkezőjére. Az Uránusz ugyanis mindent borít és átalakít, ami az útjába kerül, nem csak az idejét múlt dolgokat söpri el, hanem az életképeseket is. Nem ismeri a türelmet, mindent azonnal meg akar valósítani. Különösen akkor, ha még a Marstól is kap plusz erőt és lendületet.


A Merkúr az Oroszlán csillagkép fejénél jár, most megértheted, megbeszélheted a múlttal kapcsolatos dolgokat, itt főleg a családi múltra, a gyökerekre való rálátás és tudatosítás szükséges. Azért, hogy te már ne ismételd le a felmenőid sorsát és ne cipeld tovább a karmájukat. Ráláthatsz a saját karmaköreidre is, az ismétlődő folyamataidra. Addig fog ismétlődni, amig nem tudatosul és nem változtatsz rajta. Most itt a lehetőség, hogy változtass!


A Szaturnusz még mindig a Bak csillagképben együttállva a Deneb Algedi csillaggal, segít abban, hogy amit most elindítasz az időtálló legyen, tehát ezért sem mindegy mit teremtesz (itt nem csak a kézzel fogható dolgokról van szó, hanem arról, hogy milyen gondolatok járnak a fejedben, mit kommunikálsz, miben hiszel stb.), mert az akár pozitív, akár negatív hosszú távon kísérni fog. Továbbá abban is segít, hogy állhatatosan, következetesen és felelősségteljesen, lassan haladj a célod felé és határt szab a túlzásoknak is.


A Jupiter a Halak csillagképben hitet ad neked a változáshoz, hozzájárul ahhoz, hogy a tervezett célod sikeresen megvalósuljon. Felélénkíti a kreativitásodat, a tehetségedbe és az életbe vetett hitedet. Visszatérhet egy lehetőség, egy képesség, egy társ a múltból vagy előző éltből.A bolygók uralmi láncolatának csúcsán a Nap áll. Ez azt jelenti, hogy a dolgok nem történnek maguktól, nem oldódnak meg, csak akkor, ha teszel érte. Ehhez persze nem árt, ha megfelelő önismerettel rendelkezel. És nem elég csak olvasgatni, előadásokat hallgatni, hanem konkrét cselekvés kell. Ha szükséged van rá kérj segítséget!Arra is készülj, hogy lehetnek nézeteltérések, vitás helyzetek, konfliktusok és viharos események, igazságtalan helyzetek, melyek miatt fel is lázadhatsz.


Ha ismered a képletedet, nézd meg mely életterületeid lesznek érintettek (főként a Nap-Hold együttállás, Mars-Uránusz-Felszálló együttállás, Asc-Plútó együttállás a képleted mely pontjára esik).