Nap-Vénusz együttállás

Esticsillagból Hajnalcsillag lesz

A Vénusz egyre közeledik a 2022. január 9-i Nappal való alsó együttállásához, amikor a cérnavékony vénuszsarló a legközelebb kerül a Földhöz. Már most is egy vékony kiflire hasonlít. Ha meg szeretnénk ezt pillantani, a naplemente után kell gyorsan távcsővégre kapni, mivel utána már olyan fényes lesz, hogy csak egy vakító fényfolt marad, melynek szemkápráztató fényességében feloldódik majd a bolygó alakja.

A Vénusz Hajnalcsillag lesz, kapcsolataink és értékeink új kezdetének szakaszához értünk. Az alsó együttállás (a vénuszsarló a legközelebb kerül a Földhöz), elindítja az értékekkel és szükségletekkel kapcsolatos folyamatokat, kit és mit értékelünk, mire vágyunk a kapcsolatainkban. A felső együttállásnál (Telivénusz fázisban a legmesszebb van a Földtől), ami október 22-én lesz, elérheti a csúcspontot, a virágzást vagy a fordulópontot (hasonlóan a telihold energiájához), amely után több érettség és tudatos energia kötődik kapcsolatainkhoz.

Mikor Esti és mikor Hajnalcsillag a Vénusz?

A Vénusz a második bolygó a Naptól, keringési ideje 224,7 nap. A Hold után a legfényesebb objektum az éjszakai égbolton. Mivel a Vénusz kering a Nap körül és közelebb van hozzá, mint a Föld, ezért néhány hónapig a Naptól keletre, később néhány hónapig a Naptól nyugatra látható. A keringés mindkét szélső pontjának látszólagos távolsága a Naptól, azaz a bolygó legnagyobb kitérése 47,8°, vagyis a Napot legfeljebb három órával követi, illetve előzi meg az égen. E fontos tulajdonsága miatt kapta az Esthajnalcsillag nevet is. Mivel mindig a Nap közelében marad, hajnalban vagy kora este látható. Mikor a Nap után nyugodott le, akkor Esticsillagnak, mikor a Nap előtt kelt, Hajnalcsillagnak nevezték. A két név összeolvadásából alakult ki az Esthajnalcsillag név is. A kalauzcsillagok közé tartozik, mivel segítette az embereket utazásaik során a tájékozódásban.

A legegyszerűbben úgy határozhatjuk meg, hogy a Vénusz Esticsillag vagy Hajnalcsillag, hogy megnézzük, hogy a Vénusz az állatövi fok szerint a Nap mögött (Hajnalcsillag), vagy a Nap előtt (Esticsillag) áll. Például, ha a Vénusz a Kos 2 fokán, a Nap pedig a Bika 5 fokon áll, akkor a Vénusz az állatöv fokán a Nap mögött van, és ezért Hajnalcsillag. Példa az Esticsillag Vénuszra, ha a Vénusz Bika 27 -fokon, a Nap pedig Bika 5-fokon van. Itt a Vénusz távolabb van az állatövben (a Bika 27 foka később jön, mint az 5 Bika-fok), tehát a Vénusz Esticsillag.

Mit jelent ez a születési képletre nézve?

Ha a Vénusz hajnalcsillag (a Nap mögött áll) a születési képleten, akkor a szülött lelkes, spontán, rugalmas, és talán kissé naiv, ha a szerelemről, a kényelem és az élvezet kereséséről van szó. Ha a Vénusz esticsillag (a Nap előtt áll) a születési képletben, akkor a szülött lassabban dolgozza fel az érzéseket és/vagy lassabban tud kapcsolatokat kialakítani.

Mit jelent az eseményeket illetően?

Amikor a Vénusz Hajnalcsillag, kapcsolataink és értékeink új kezdetének szakaszában vagyunk. Az alsó együttállás elindítja az értékekkel és szükségletekkel kapcsolatos folyamatokat, kit és mit értékelünk, mire vágyunk a kapcsolatainkban. A felső együttállás körül elérheti a csúcspontot, a virágzást vagy a fordulópontot (hasonlóan a telihold energiájához), amely után több érettség és tudatos energia kötődik kapcsolatainkhoz.

Alsó együttállás: A vénuszsarló a legközelebb kerül a Földhöz.

Felső együttállás: Telivénusz fázisban a legmesszebb van a Földtől.

Nap-Vénusz együttállás a születési képletben

Azok az emberek, akik a Nap és a Vénusz együttállás során születtek, a szeretet, az egyensúly és a jó ízlés teremtményei. Sok szeretettel rendelkeznek, és szeretnek mozgalmas társasági életet élni vagy szórakozni menni a barátaikkal. Édesek, barátságosak és nagyon nagylelkűek.

Nem szeretnek harcolni, ezért amikor kellemetlen emberekkel, környezettel és fenyegető helyzetekkel küzdenek, inkább visszavonulnak. Mások nagyon vonzódnak hozzájuk, mert őszintén szeretnek.

Szeretnek vásárolni, tudják, hogyan bánjanak a pénzükkel, és inkább kényelmesen élnek, ha nem luxusban.

Nagyon valószínű, hogy kreatív elfoglaltságaik révén felfigyelnek rájuk, így sokan közülük divattervezők, írók, táncosok vagy művészek lehetnek.

Nemcsak külsőleg, de belül is szépek, mert együttérzőek, hisznek abban, hogy minden embernek harmóniában kell együtt élnie és szeretnie kell egymást.

Mivel nagyon értékelik a szépséget, ezek a szülöttek nagy jelentőséget tulajdonítanak imázsuknak és otthonuk berendezésének. Ezen túlmenően odafigyelnek az étkezésre és az edzési rendjükre is.

A Nap és a Vénusz együttállás kecsesebbé, elbűvölőbbé és kellemesebbé teszi őket. Igyekeznek kiegyensúlyozott életet élni és mindenkivel jól kijönni, úgy tűnik, szeretteik nagyon jól érzik magukat a társaságukban.

Élvezik az életet és annak minden örömét, könnyen ki tudják mutatni a szeretetüket.

A születési képletben a Nap-aspektus fejlődése igényt támaszt számukra a biztonságra, a békére, és arra, hogy az őket körülvevő összes ember harmóniában éljen, beleértve önmagukat is.

Mivel bájosak és különös vonzerővel rendelkeznek, könnyű számukra új barátokat szerezni és ellenségeiket megnyerni.

A Vénusz minden párkapcsolat uralkodója, beleértve a házasságot is, ami azt jelenti, hogy az, akinek a születési képletében a Vénusz a Nappal együttáll, nagy hangsúlyt fektet az élet ezen aspektusaira.

Gyengédek és békét keresnek mindenhol, ahová mennek, és nem haboznak néha kompromisszumot kötni, ha muszáj.

Nyugodtak, gyönyörűek, nőiesek, pozitívak, adakozóak. Abban az esetben, ha a Nap és a Vénusz túl szorosan áll együtt születésükkor, nagy halogatók, igényesek, önközpontúak és talán túlzottan ambiciózusak.

Bárkit meg tudnak győzni bármiről, és szeretnének tetszeni másoknak, nem beszélve arról, hogy szeretetükkel és romantikus életmódjukkal boldoggá tehetik szeretteiket.

Nagyon valószínű, hogy későbbi életükben megházasodnak, és nem lesz túl sok gyerekük, és szabadon élnek. Ha a születési képletükben említett együttállás valamilyen módon megsínyli magát, akkor lehet, hogy nagyon feltörekvőek és figyelmen kívül hagynak másokat, de van bennük elég báj ahhoz, hogy túlzott önzőségük után újra jót tegyenek.

Nagyon szeretik, és szívesen élvezik népszerűségüket. A barátságos és igazi szerelmet keresők. Nagyon intenzív érzelmekkel rendelkeznek, nagyon fejlett érzékük van a szerelemhez és szexualitáshoz.

Alkalmazkodóak, és élvezet a közelükben lenni, nem akarnak cselekedni mások jóváhagyása nélkül, és sok szeretetre van szükségük barátaiktól és szeretteiktől egyaránt.

Ezenkívül nagy művészi szellemmel és fejlett esztétikai érzékkel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy szeretnek vonzónak látszani mások számára.

Nap-Vénusz együttállás tranzitként

A tranzit során az emberek barátságosabbak a szokásosnál, ami azt jelenti, hogy könnyen köthetnek barátságokat és új kapcsolatokat, amelyek csak jó dolgokat hozhatnak az életükbe.

Mivel a Vénusz a pénz uralkodója is, sokan anyagi szerencsét és kedves embereket vonzanak magukhoz mindaddig, amíg együtt áll a Nappal. A Vénuszt a halogatás és a beletörődés bolygójaként is ismerik, de ha a Nap együtt áll vele, a dolgok másként alakulhatnak.

Ez a fényszög arról híres, hogy az emberek többet szeretnének szórakozni, de óvatosnak kell lenniük, és nem kell túlzásba vinniük a szórakozást. Az emberek többet küzdenek azért, hogy észrevegyék őket, függetlenül attól, hogy mit csinálnak.

Az a béke és harmónia, amit a tranzit során teremtenek, egy életen át tart, ezért érdemes kihasználniuk ezt az időszakot, amikor szerethetőbbnek érzik magukat, és csak a kényelemre vágynak.

Az embereknek félre kell hagyniuk a kötelezettségeiket, és csak élvezniük kell néhány édes pillanatot édesség elfogyasztásával vagy a barátaikkal való szórakozással. Felhalmozódott érzelmeik mindaddig kifejeződnek, amíg ennek az aspektusnak a hatása fennáll, így tökéletes az összebújáshoz és édes beszélgetésekhez.