Nap-Szaturnusz szembenállás

MI AZ, AMIN VÁLTOZTATNI KELLENE, DE MÉGSEM TESZED?

Nap-Szaturnusz szembenállás

2022.08.14.

Vasárnap este pontosodik be a Nap és a Szaturnusz szembenállása. A rend, a felelősség, a sors őrének bolygója a Szaturnusz június elején kezdett hátrálni. A Szaturnusz retrográd időszaka az az időszak, amikor a fókuszt kintről bentre helyezzük. Jelenleg a Vízöntő csillagkép múlt vize alatt halad, melynek tisztító energiája most saját magunk felé áramlik. A tudatos énünket szimbolizáló Nap az Oroszlán csillagkép fejénél jár, aki a múltba tekint. Az Oroszlán a szerelem és a feltételek nélküli szeretet, a rálátás és az önuralom, valamint a sorsuralás csillagképe is. Most ráláthatsz a múltadra, és megértheted a félelmeidet, negatív hitrendszereidet, gondolataidat, mi az, ami akadályoz az előrehaladásban, a sikerek elérésében, hogy már ne ezek uralják az életedet.

A Szaturnusz retrográd ciklusa elindít egy folyamatot, melynek során tudattalan folyamatok kezdenek átalakulni. Általában van egy téma, és az ember tudatában is van a szükséges változásnak, de ösztönösen ellenáll. A Nap most erre világít rá, mi az, amin változtatni kellene, de nem változtatsz.

A Szaturnusz retrográd mozgása felgyorsul, ahogy a Nappal való szembenállás felé halad. Az ego minden kísérletet megtesz, hogy összeszedje magát és visszaszerezze az irányítást. A Nap helyzete (a ház, ahol éppen tranzitál) azt jelzi, hol vagy a leginkább frusztrált és hol fogsz küzdeni a tekintély és a status quo megőrzéséért. Az ego vissza akarja kapni azt, amit elvesztett, vagy ki akar térni valami elől hosszú távon.

A Nap-Szaturnusz szembenállás a retrográd folyamat fordulópontja, az erőteljesen ellenálló szakasz végét és az új energia megtapasztalásának fokozatos beépülésének kezdetét jelzi. Azok a házak, amelyekben a szembenállás megjelenik, kiemelik azokat a területeket, amelyek öntudatlanul bezártunk és megnyirbáltunk. A Szaturnusz mindaddig visszaszorítja az azonnali cselekvést, ameddig a belső folyamat teljesen le nem zajlik. Emiatt érezhetjük úgy, mintha be lennék szorítva, késztetést érzhetünk arra, hogy idő előtt kitörjünk a nagy nyomás alól, vagy a felelősség elől elmeneküljünk.

A Nap-Szaturnusz szembenállása alatt rálátást nyerünk arra, hogy alapvető feltételezéseink mennyire idejétmúltak. Természetesen ez kisebb-nagyobb mértékben attól függ, hogy mennyire voltunk merev és megalkuvást nem ismerők a meglévő struktúrákkal kapcsolatban. Nem minden fog szétesni, de ami már nem támogatja a mélyebb, tudattalan, de mégis intelligensebb „Én” szükségleteit, az a következő két hónapban lassan összeomlik.

Forrás: Erin Sullivan: Retrograde Planets