Nap-Szaturnusz együttállás

Amikor a nagy tanító megnyilvánul

Mozgalmasan telnek a napjaink, bár a ma (2022.02.04) bepontoskodó Nap Szaturnusz kvadrátjától nem biztos, hogy ezt érezzük.

A Szaturnusz, még ha Vízöntőben is van, nem az az égitest, aki a legkellemesebb élményeket hozza általában nekünk, viszont nagyon megtanít valamire(!). Akinek a képletében a Nap és a Szaturnusz kapcsolatban vannak, érzi ezt most nagyon, akinek nincs, ő talán észre sem veszi.


A Vízöntő/Oroszlán/Bika/Skorpió születésűeket biztos, hogy befolyásolja, az a 2,5 év, míg e jegyben van. Ne izgulj, már a felénél tart ;-) De maga a Nap-Szaturnusz oppozíció ma pontosul be, 4-5 nap előre és hátra a hatása.

A Szaturnuszt a nagy tanítónak jellemzik, és olyanokra tanít meg, amit általában magunktól nem szívesen vállalunk, ezért érezhetjük kellemetlennek hatását, de aki önként tanul, elhanyagolható a hatása. Aki nem, az most kényszerből fogja érezni, vagy már érzi is.

Bizony ő a nagy sorsfordító, amit az életünkben úgy érezhetünk, hogy végzetszerűen jelenik meg. De nem.. Semmi véletlenszerű nincsen benne, születésünktől fogva 7 éves ciklusokban találkozunk a tanításaival, és akkor is, ha érinti valamely személyi jelölőnket. Érdemes utána számolni.

(A Szaturnusz keringési ideje 29,7 év, kb. 7 évente a tranzit Szaturnusz együttáll-kvadrátol-szembenáll-kvadrátol a radixban elfoglalt helyéhez viszonyítva, ez az a bizonyos 7 éves ciklus, amire azt mondják fenekestül felfordul az ember élete – ha erre van szüksége.)

Lehet róla vitázni, elméletileg, ha a Nap együttáll valami más bolygóval, „kiégeti” vagyis elveszi az erejét és szinte hatástalanná válik. Véleményem szerint ez mindenre igaz, kivéve a Szaturnuszra és a Plútóra. Azok akkora energiával rendelkeznek, hogy a Nap sem tudja „hatástalanítani”. Nincs is nagy jelentősége, a Nap kb. naponta 1 fokot mozdul el, a hatósugara 4-5 fok, vagyis 4-5 nap. A Szaturnusz az adott jegyben 2,5 évig tartózkodik, mit fent írtam.

Az első leglátványosabb megmutatkozása az első visszatérése önmagához, ez a 28-30 éves korban történik. Akkor megkérdezi, inkább számonkéri, hogy mit tettünk le az asztalra. Amennyiben jó helyen vagyunk térben és időben – vagyis a kitűzött és vállalt cél irányában – hatása szinte semmitmondó lesz, de ha nem.. Ajaj, akkor tudja a maga keménységével megmutatni az erejét és általában fájdalmasan, de irányba állít.

A Szaturnusz lényege, hogyan tudjuk az élet tanításait elfogadni és abszolválni. A Szaturnusznak egyik oldala a célok megvalósítása, a kitartás, türelem, felelősségvállalás, kötelesség, pontosság, bölcsesség. A másik oldala a korlátozás, a félelmek, a szorongások, a magányosság.

A Szaturnuszhoz tartoznak a kövesedések, lerakodások, meszesedések, vesekő, epekő, amikor valamibe „bekövesedünk”, megmerevedünk. Vese-páros szerv, gondolj a kapcsolataidra is…..


Szaturnusz a Bak ura is egyben, csontok, térd, könyök. Ezekre figyelj a mostani néhány napos időszakban.