Merkúr a Halakban

Merkúr a Halakban

2022.03.11.


Tegnap, március 11-én a Merkúr bolygó átlépett a Halak zodiákus jelébe, ahol március 27-ig folytatja útját. Merkúr a kommunikáció, gondolkodás, megértés szimbóluma. Fényhozó, a legszorosabban kering a Nap mellett. Ő volt az a gyermekisten, aki lemehetett Hádészhoz az alvilágba és visszamehetett onnan az Olümposzra. Mivel ő hírhozó és hírvivő, a világok között hozza-viszi a híreket. Beengedik a legtitkosabb, legsötétebb helyekre is, nem esik bántódása. A mélységeket és magasságokat járja be, vannak benne szélsőségek. Titokkutató, titkokat ismerő, őrző, beavató bolygó.

A Merkúr szétszedi és újra összerakja a dolgokat, opportunista bolygó, érzelemmentes és kíváncsi. Szabályozza, hogy mennyire vagyunk bőbeszédűek vagy tömörek a szóválasztásunkban, vagy üzletszerűek akár személyes kommunikációnkban is.

A Merkúr képviseli a koordinációt, a tudatos és a tudattalan forrásból származó gondolati folyamatokat, ötleteket és érzékszervi információkat, melyeket össze kell hangolni és meg kell érteni. Elemzi, rendezi, csoportosítja és értelmet ad a dolgoknak.

A Merkúr az Ikrek és a Szűz uralkodója, ennek következtében a szemközti jegyekben a Halak és Nyilas jegyében „nem érzi jól magát”. Ilyen esetben sokkal több energiát kell belefektetni az adott témába, viszont, ha ez sikerül, sokkal erősebb lesz (az adott téma, amit képvisel), mint az uralmi Merkúr.

Születési képletben azon az életterületen, ahol van, ott és azzal a területtel kapcsolatos dolgokat tudod a legkönnyebben megérteni, beszélni róla, arra a területre vagy a legfogékonyabb és legkíváncsibb. Ott tudod megélni és megérteni a mélységeket és magasságokat.

Tranzit Merkúr a Halakban

Amikor a Merkúr a Halak jegyében jár, gondolkodási folyamataink vizuálisabbak, intuitívabbak és képzeletgazdagabbak. Nagyobb hangsúlyt kapnak az érzelmek, melyek gondolatainkat és kommunikációs stílusunkat egyaránt befolyásolják.

Ebben az időszakban gyakran nem tudjuk szóban kifejezni benyomásainkat. Felismerjük, hogy az élet nem mindig logikus, és nem szeretünk fekete-fehérben gondolkodni. Érzékenyek és befolyásolhatóak vagyunk, ami azt jelenti, hogy többet tudunk befogadni a szokásosnál, és ez néha túlterhelhet bennünket, ezért szükségünk lehet némi egyedüllétre a belső regenerálódáshoz.