Mars-Uránusz-Felszálló holdcsomópont együttállás

Nyári felfrissülés

A találkozó a Bika zodiákus jegyében és a Kos csillagkép alatt történik, részt vesz benne a Szaturnusz is. Ha kis országunkat nézzük a mundán asztrológia szerint, akkor annak a IV. házban pontosodik be a fenti együttállás, tehát érinti a múltat szokatlan és meglepő módon. Gondoltuk volna, hogy visszatérnek a vármegyék és a főispánok? Ilyen az Uránusz természete, aki történetesen a képlet 12. házában van „elzárva”. Egyébként ez sem egy hirtelen esemény volt, már régóta foglalkoztak vele. Az, hogy egy népnek legyen jövője, a múltjából fel kell hoznia azt a tudást, amivel sikerül új útra lépnie. Ezt a kaput, amiben ott van az ország rejtett tudása, most az Uránusz ki tudná nyitni, és elvezetne a megoldáshoz, meglátjuk, hogy fog sikerülni.

Uránusz és Szaturnusz egyéni szinten

Egyéni szinten természetesen mindenkinek mást hoz ez a fényszög, más energiákat és életterületeket érint, tisztít meg és szabadít fel, vagy éppen nem is kavarja fel annyira az állóvizet, mert nem aktivál semmit a születési képletben.

Az Uránusz és a Szaturnusz tranzitjainak egyébként ciklikus szinten van értelme, ők képezik életünk alapritmusát, elszigetelten kevésbé lehet megérteni őket. Nem biztos, hogy események formájában jelentkezik a tranzit (bár a leggyakrabban igen), hanem kiválthat egy érzelmi reakciót, vagy az életfelfogást, hozzáállást változtatja meg.

Az Uránusz a Merkúr magasabb oktávja, a kreativitás, a zsenialitás, a változás, a lázadás, a forradalmi áttörések, a reformok szimbóluma. Kollektív szinten mozog, de kihat a személyes sorsra is. A többiekkel élünk át valamit, de azt a saját tapasztalatunknak érezzük. Lehetővé teszi az utólagos belátást, mert miután káoszt okozott, véghezvitt egy nagyobb átalakulást, felismerhetjük, hogy mindez miről szólt.

Ha a folyamatokat összefüggéseiben nézzük, akkor azok a „hirtelen” események, melyek az Uránusz tranzitokat kísérik, valójában nem is hirtelenek, hanem egy rejtett folyamat kitörésének eredményei. A változás belül már rég elindult és elkezdte befolyásolni életünket. A tranzit a bepontosulása előtt már korábban eléri a tudattalant és árnyékaként álmainkban megjelenhetnek a tranzithoz tartozó képek. Tehát ez egy lassú folyamat, különösen az Uránusznál, aki 5 fokot kb. 4 hónap alatt tesz meg. Jó lenne ezeket tudatosan kezelni, hogy megértsük a benne rejlő kreatív energiát és kapcsolatot teremtsünk az egonk és a felettes énünk között.

A fenti tranzit általános hatásai

Általánosságban elmondható az elkövetkezendő hetekre (sőt inkább novemberig, mert retrográd lesz az Uránusz), legyél rugalmas, használd a kreativitásodat, jöhet valami hirtelen bevillanó ötlet, sugallat, lehet, hogy ez vezet el a megoldáshoz. Óriási erővel, bátorsággal és lendülettel tudsz most változtatni, akár sorsot is fordítani, pláne, ha a születési képletedben eleve együttáll az Uránusz és a felszálló holdcsomópont.

Ugyanakkor legyél fokozottan körültekintő, mivel a zseniális megoldásokra pont annyi esély van, mint azoknak az ellenkezőjére. Az Uránusz ugyanis mindent borít és átalakít, ami az útjába kerül, nem csak az idejét múlt dolgokat söpri el, hanem az életképeseket is. Nem ismeri a türelmet, mindent azonnal meg akar valósítani. Különösen akkor, ha még a Marstól is kap plusz erőt és lendületet.

A változás már érezhető, hatása augusztus közepéig kitart. Ösztönösen érezhetjük, hogy mi az a dolog, amit el kell engedni, amitől érzelmileg és anyagilag függünk. Természetesen félelmet is kiválthat, mert érezhetjük úgy, hogy be vagyunk szorítva a földi világ korlátai közé.

Mielőtt hirtelen változtatunk, nem árt mérlegelni a dolgokat, hogy vajon, amit szeretnél hosszú távon mennyire lesz időtálló? Valóban szükséged van rá, vagy csak lázadsz és szeretnél kitörni egy helyzetből? Ebben segít a Szaturnusz, hogy talán visszafogja az őrült dolgokat, mert nem látjuk a következményeket és milyen árat kell fizetnünk érte. Ugyanakkor megfékezheti és lekorlátozhatja az Uránuszi teremtő potenciált is, ami behatárolja a cselekvési lehetőségeinket.

Kiket érint a tranzit?

Azokat biztos, akik az alábbi dátumok között születtek:

  • 1946. június - 1947. január

  • 1961. augusztus - október

  • 1976. március - október

  • 1991. június - december

  • 2007. február – május

  • 2022. június – november