Kos Telihold

Impulzív Telihold

Kos Telihold - 2022.10.09. 22:55


Vasárnap este 22:54-kor tejesedik ki a Telihold a Kos jegyében. A Nap a Mérleg jegyéből szemből világítja meg a Kos Holdat. A Telihold egy érzelmi időszak, az újholdkor megkezdett dolgok csúcspontja, és olyan dolgok elengedésével jár, amelyek már nem szolgálnak minket.

A Kos-Mérleg polaritást kapcsolat tengelynek nevezzük, ahol a Kos az „Én”, a Mérleg pedig a „Te” világát képviseli, itt a fő hangsúly az egyénnek a többi emberrel való személyes kapcsolatára vonatkozik.


A Kos az önérvényesítésről, az akaraterő működtetésről, a harcról, a Mérleg a kompromisszumról szól. A Mérleg Nap diplomatikus, egyenlőségre törekvő és tisztességes energiája révén tudatában vagyunk a kapcsolatok szükségességének és mindennek, ami a fenntartásukkal jár, az alkalmazkodás, a megbeszélés, a kedvesség és a harmónia megteremtése. A Kos Hold viszont önérvényesítő, vezető, bátor és kevésbé tapintatos. A Telihold megvilágítja ezt a konfliktust. A kettő között kellene megteremteni az egyensúlyt, azonban ez nem lesz könnyű ilyen impulzív lelki energiákkal.


A Telihold fő témája egyrészt érdekeink érvényesítése, érzéseink kifejezése, belső érzelmi és lelki világunk előtérbe helyezése, másrészt a nőiség, anyaság, a befogadás, a gondoskodás és táplálás, a család, otthon és a múlt témaköre lesz az elkövetkezendő két hétben (a képlet aszcendense a Rák jegyében emelkedik). Már megint ezek a témák… Vállalj felelősséget az érzéseid, a családod és az otthonod iránt (Hold a X. házában)! Nem csak fizikailag, hanem érzelmileg is fel kellene nőni és beleállni a vállalt szerepbe. Meg kellene találni az egyensúlyt személyes szükségleteink kielégítése és a másik szükségleteinek kielégítése, a függetlenség és a függőség között, mindezt úgy, hogy közben nem gázolunk bele a másik lelki világába!


Mivel a Nap a Vénusszal együttáll és a Szaturnusszal harmonikus (trigon) fényszögkapcsolatban van, tisztán ráláthatsz a kapcsolati és az anyagi területekre, könnyen tudsz cselekedni. Megnő az igényed a szerelemre, annak gyógyító erejére, a szépre, az örömre, a nyugalomra, ugyanakkor mindeközben ésszerűen, határozottan és gyakorlatiasan tudsz cselekedni.


A Mars és a Neptunusz teremtő (kvadrát) fényszöge kihívások elé állíthat. Megkérdőjelezheti az általad meghatározott célokat és hatékonyságodat. Lényeges, hogy ismerd fel a kellemetlenségeket, nézz szembe velük és dolgozd át őket. Ne hagyd, hogy a félelmeid vagy a képzelgéseid legyőzzenek téged. Hagyatkozz önbizalmadra és saját belső erőforrásaidra. Győződj meg mindenről, amibe belevágsz, hogy valódi-e! A szívügyekkel is óvatosan, mert Mars szenvedélyes vágyai nem tükrözik pontosan a helyzet valóságát. Ugyanakkor most sorskérdés lemenni a mélylélek birodalmába, ugyanis a Neptunusz rajta van a Telihold képlet MC tengelyén. Ami egyrészt azt jelenti, hogy a jövőt nem látni tisztán, viszont használd az intuíciódat és hallgass a megérzéseidre. Remek lehetőség olyan kreatív elképzeléseid megvalósítására fordítani az energiát, amelyekhez inspirációra és képzelőerőre van szükség, nem pedig tartós fizikai erőfeszítésre. Ehhez ad erőt a Mars a 12. házból, aki szintén fel van töltve ezekkel az energiákkal és a Tejút isteni energiájával (együttáll a Capellával).


A Merkúr szembenállása a Jupiterrel felhívja a figyelmedet arra, hogy valóban jó úton haladsz-e a te belső igazságodnak és értékrendszerednek megfelelően? Nem hoztál-e elhamarkodott döntéseket, a választott cél ténylegesen beleillik-e a hosszú távú elképzeléseidbe? Tárd fel az elképzelésid gyenge pontjait is, kérdőjelezd meg őket! Melyek azok, amik életképtelenek és rugaszkodj el tőlük!


Csillagképi környezetét tekintve, ami a Telihold magas szintű szellemi vezérlőelve, a Hold a Visszaúszó Halakban, a Nap a Szűz csillagkép előrelépő lábánál azt az üzenetet hordozza magában, hogy végezz egy olyan belső munkát, ahol számot vetsz magaddal, az életeddel, az elmúlt időszakkal és minden olyan dolgot, aminek lejárt az ideje (helyzetek, kapcsolatok, belső minőségek, rossz tulajdonságok, téves hozzáállás, hitrendszer, gondolatok), azt zárd le. Ha ez sikerül, vagy egy újra és újra visszatérő helyzetet meg tudsz oldani másképp, akkor fogsz tudni egy lépést tenni előre, de addig amig ez nem valósul meg, addig fogod futni az ördögi köröket és harcolsz. De kivel harcolsz valójában? Magaddal…