Családi konstelláció:

Nap-Neptun kapcsolatok

Nap-Neptun kapcsolatok: Valaki hiányzik


A Neptunuszt az inspiráció, az álmok, a pszichés fogékonyság, a spiritualitás, az illúziók és a zavarodottság bolygójának tekintik. Az irgalom és az együttérzés bolygója. Láthatatlan erő, akinek birodalma az érzék feletti világban van.

A Neptunusz az áldozathoz is köthető és a Nappal való aspektusa összekapcsolja az áldozatot az apa archetípusával. A Napnak, az ember énjének hiányzik az erő, amely az apától és a család férfi tagjától jön. A Neptunusz rést üt a rendszeren, ahol az energia távozik. Ez történhet úgy, hogy az apa elmegy, meghal, vagy valamilyen okból kifolyólag nincs jelen, és ezért le kell mondanunk róla, vagy el kell engednünk; a jó apához fűződő alapvető születési jog továbbra is beteljesületlen vágy marad. Még ha fizikailag jelen is van, lehet gyenge, beteg vagy gyengélkedő; függőségi problémája lehet, például alkoholizmus, több időt tölt a kocsmában, mint otthon, vagy sokat részeg, és pusztítást okoz a családban. Ha az apa családjában hiányzik valaki (például a nagypapa meghalt a háborúban), akkor is hiányzik ezen a helyen az élet energia.

Az egyetlen megoldás az, ha az ember elfogadja a sorsát olyannak, amilyen, tehát a hiányzót is elfogadja. A Neptunuszi fényszögnél a gyógyulást az hozza meg, hogy az illető már nem vár, a gyermek nem álmodozik az apa visszatéréséről, hanem alázattal elfogadja, ami őt illeti.

A Nap-Neptun fényszöggel rendelkező emberek általában először idealizálják az apát, majd később csalódnak, amikor egy kicsit idősebbek és bölcsebbek lesznek, és reálisabban látják őt.

Nyilvánvalóan a Nap-Neptunusz kapcsolatoknak vannak pozitív megnyilvánulásai is. Egy apa, aki művész, gyógyító, aki nagyon fantáziadús, költői, inspiráló és érzékeny, aki mellett megnyugtató érzés lenni.

Ha a születési horoszkópodban Nap-Neptunusz aspektus van, meg kell találnod a módját, hogy a Neptunuszhoz kapcsolódó tulajdonságok közül legalább egyet vagy többet beépíts identitásodba és önkifejezésedbe – a zene, a művészet, a gyógyítás vagy akár a tengeri utazás szerves része lehet éned formálásának. A Nap aspektusai azt is sugallhatják, hogy mi lehet a megfelelő munka vagy hivatás. A Nap-Neptunusz együttállásával megtalálhatod önmagadat a művészeten vagy bármely más, Neptunuszt idéző ​​hivatáson keresztül (pl. színészi szakma).

Forrás: Liz Green - Howard Sasportas: Luminaries

Forrás: Ingrid Zinnel: Családi konstelláció a horoszkópban