Bika Újhold

Szerelem és szerencse

Újhold 2022.04.30.

A hónap második Újholdja 22:38-kor pontosul be a Bika jegyében, mely egyben részleges napfogyatkozás is, elindít egy ciklust, amely hat hónapig tart, téma a biztonság, anyagi javak, pénzügyek, szeretet, szerelem, szépség, érzékiség, vágyak.

Az Újhold az 5. házban, többek között a szerelem, vágyak, vállalkozás házában az Uránusszal áll együtt és a Marssal alkot szextil fényszögkapcsolatot. Az Uránusz rugalmasságot, nyitottságot, intuíciót ad. Megfelelő alkalom valami teljesen új, szokatlan dolog elindításához. De hozhat valami hirtelen változást, váratlan eseményt anyagi, szerelmi ügyeinkben. Ennek a kockázatát valamennyire csökkenti a Mars magabiztosságot és bátorságot adó ereje, mellyel könnyebben tudsz olyan projekteket is elindítani akár, amelyek eddig nehézséget okoztak. Fokozza a szenvedélyes vágyat és a szexuális vonzalmat is.

Ezzel szinte egy időben egzakt a Vénusz-Jupiter együttállás a Halak jegyében, ami szerelmet, pénzt, harmóniát és boldogságot hozhat. Ugyanakkor figyelj oda, mert könnyen elpazarolhatod a pénzedet. Társasági életre megfelelő alkalom. Testi és belső szépségednek köszönhetően nagyobb népszerűségnek örvendhetsz a környezetedben. Ha esküvőt terveztél erre a napra, nagyszerű alkalmat választottál.

Továbbá a Vénusz-Jupiter együttállásához kapcsolódik a retrográd Plútó segítő (sextil) fényszögkapcsolata. Mely még jobban fokozza a vágyat, hogy megoszd szerelmedet valakivel, meglévő kapcsolat esetén elmélyítsd a szeretet érzését. A Jupiter pedig a szerelmi és pénzbeli szerencsét felerősíti és felnagyítja.