Bak Telihold

Bak Telihold - Találd meg az új perspektívát!

2022.07.13.

A Telihold 20:37-kor teljesedik ki a Rák-Bak tengelyen naplementekor, és beragyogja az egész éjszakát. Ennek a Teliholdnak a témája az otthon, gondoskodás, kötődés, szeretet, gyermekiség, eredet, múlt (Rák), valamint a karrier, hírnév, eredmények, célok, kötelezettségtudat és felelősségvállalás (Bak).

A Telihold mindig valaminek a beteljesedését jelenti, egy folyamat eléri a csúcspontját és olyan dolgok elengedésével jár, amelyek nem szolgálnak minket.

Mire hívja fel a figyelmet a mostani Telihold?


Egyrészt találd meg az egészséges egyensúlyt a karriered és a családod iránti elkötelezettséged között.


Másrészt rávilágít a tudatalattira is, felszínre kerülhetnek lenyomott érzések, hiszen a Telihold az Aszcendens-Deszcendens tengelyen lesz, és a Holddal együtt ott áll a Plútó is. A Plútó annak az ősi archetípusnak az energiája, amely óriási elemi erővel ösztönöz minden fejlődést és átalakulást. Pszichológiailag a Plútó képviseli a személyiség tudattalan részét, ami mindazokat a tartalmakat foglalja magában, amelyeket az egyén el szeretne kerülni. Lehet, hogy egy ilyen részed tudatosul, feljön valami a felszínre. Ez azonban nem kellemes érzés, a tudatosulás sajnos fájdalommal jár, ugyanis ezek a tartalmak azért kerülnek oda, mert nem szeretnénk szembesülni velük és lenyomjuk őket. A Plútó regeneráló erejének segítségével be tudja gyógyítani ezeket a sebeket.


Nagyon fontos üzenete, hogy nőj már fel érzelmileg is és vállald a felelősséget! Ugyanis a Nap a Rák jegyében képviseli a belső gyermeket is. Az elkövetkezendő időszak miatt ez kulcsfontosságú lesz! A múlt most is fontos tényező, abból a szempontból, hogy a múltban szerzett benyomások és minták irányítják tudattalanul most is az életedet. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy aki a múltját ismeri, az tudja uralni a jelenét és a múlt terheit letéve lehet csak felszabadultan élni. Semmilyen praktika és taktika, varázsszertartás nem tudja helyettesíteni azt a munkát, hogy foglalkozz a múltaddal. Ebben a munkában is a legfontosabb a megértés és tudatosítás! Amíg ez nincs meg, addig folytatódik tovább az ördögi kör, csak legfeljebb más körülmények és díszletek között.


Vedd a kezedbe a sorosodat, legyél céltudatos és változtass! A Telihold megvilágítja a célokat. Meg kell vizsgálni, hogy ezek a célok aktuálisak-e még, összhangban vannak-e a személyiségeddel, a te valódi céljaiddal, a lelki igényeddel, az érzelmeiddel?


Ott van a megoldás előtted! A Telihold képletben együttáll az Uránusz, a felszálló holdcsomópont és az IC a Bika jegyében. Jöhetnek zseniális gondolatok, új ötletek, váratlan helyzetek. Lehet, hogy a múltadból (akár előző életek) aktiválódik egy képességed, amit hoztál magaddal ebben az inkarnációdban. Ettől függetlenül a megoldás most az, hogy teremtsd meg az életedben a biztonságot, stabilitást, szépséget, szeretetet és harmóniát, akár szokatlan módon is.


Ezt az üzenetet megerősíti a Vénusz (Bika ura) helye az égen. Nimród csillagkép fölött halad, együttáll a Meissa és az Alnitak csillagokkal. Kulcsfontosságúak a fenti tényezők, mivel ezzel teremtheted meg az életedben a teljes harmóniát és egyensúlyt az anyagi és lelki világodban.


A helytállásról a Szaturnusz gondoskodik harmónkus kapcsolatban a Vénusszal, és együttállva a Bak csillagképben levő Deneb Algedi csillaggal, tehát azt mondja, hogy legyél kitartó és következetes, ne add fel a céljaidat!


A Telihold képlet MC-je együtt áll a leszálló holdcsomóponttal. Ez azt jelenti, hogy a cél elérése érdekében, nézd meg, milyen tapasztalatokat, képességeket és tehetségeket hozol a múltból, ugyanis ezt kellene most használni a jövőképed kialakításához.


Ugyanakkor vedd figyelembe, hogy amit az elméd mond az nem biztos, hogy összhangban van az érzéseiddel, mivel a Hold szemben áll a Merkúrral is. Fontos a két aspektus együttműködtetése. Kérdőjelezd meg mindkét szempontból, hogy amit érzékelsz, annak vannak-e racionális alapjai és ami számodra ésszerű, az megfelel a lelki igényednek is?


A Hold a Sas csillagai alatt halad éppen, elhagyva a Nyilas elengedő kezét. Tehát, ha képes vagy elengedni az ego görcsös akarását és mindazt, ami már nem szolgálja a fejlődésedet, akkor ezzel az energiával lehetőséged van arra, hogy kiemelkedj bizonyos helyzetekből. Fontos, hogy azzal, hogy te jól vagy és boldog vagy, nem csak magadnak teszel jót, hanem a környezetedet is tudod emelni.


A Nap és a Merkúr pedig az Ikrek csillagaiban állnak együtt töltekezve a Tejút, az isteni minőségek energiájával. Ha ráhangolódsz erre, akkor kinyílik számodra egy kapu, meg tudsz látni egy új lehetőséget és fel tudod ismerni a hétköznapi élet csodáit is.


Milyen életterületeket érint a Telihold? Ez az egyéni születési képlettől függ. Általánosságban azonban elmondható, hogy érinti a kapcsolatokat, a családot, a pénzügyeket, a célokat és a biztonság témakörét. Mindenesetre változtatni kell, ez nem kérdés, gyökeres átalakulásra van szükség, egy másfajta perspektíva, jövőkép kidolgozását is fontolóra kell venni. Ehhez nagyon fontos az érzelmi érettség, a tudatosság, a célszerűség és a felelősségteljes viselkedés.

Így nézett ki a telohold a Bakban

2022.07.12.