Vízöntő

Vízöntő (Aquarius) csillagkép


Ekliptikai Koordinátája: Vízöntő 11° – Halak 19°30’


Időszaka: január 31. – március 10.


Olümposzi védnöke: Héra (Zeusz testvére és felesége)


Alfacsillaga: SadalmelikMegtisztulás, felszabadulás és a szabadság üzenete. Asztrozófia szerint a Vízöntő a félelmeitől válik szabaddá. A nyugati asztrológia szerint a Vízöntő szabados, nem tud kötődni, mert csak a szabadság élteti.

Ha túldimenzionált szabadságharcost játszik valaki, akkor nem szabadult meg a félelmeitől. Lényeg a belső szabadság. Itt a nagy lehetőség a félelmektől való teljes felszabadulásra. Ez az igazi szabadság. Mert a félelem békjóba köt.


A Vízöntő forradalmár, forradalmi stáció. Az idejét múlt, életképtelen rendszereket képes szétrobbantani és szét is robbantja.

Megújulás, újdonságok, technikai újdonságok. Itt jelenik meg a zsenialitás. Rendszer és formabontó. Olyan erejű újítás, amit nem biztos, hogy a társadalom befogad. Nekik ez a küldetésük, hogy átalakítsák a merev struktúrákat, ők a friss szellő.

Karma alól is felszabadít. Karmatisztítás, a Vízöntő múlt vizénél.


Két része van:

  • Vízöntő múltba ömlő vize

  • Vízöntő jövőbe ömlő vize

(kb. Halak 6-7°-tól jövő vize, addig múlt vize)


Alatta Déli hal, fölötte a múlt vizében a Delfin és a Kis Csikó (az egész üzenet benne a játékosság, főleg a Delfin),mellette a Pegazus. A Halak jövője felé ömlő vízben úszik a Déli Hal, legfényesebb csillaga a Fomalhaut.


Ha valakinél üzenetet hordoz ez a csillagkép: ehhez a belső gyermekhez vissza lehet találni, a játákosság nagyon fontos a Vízöntőnek.

A Vízöntő őrzi azt a titkot, hogy az élet egy játék, tudja és azt játssza is, ez egy tudása ennek a csillagképnek.

Múlt vizében: Bak farkára ömlik. Feladat még letenni a múlt terheit. Múlt: lehet a jelen élet múltja (gyerekkor, tegnapom, minden este feküdjek le úgy, hogy az aznapi gondokat, terheket leraktam). Másrészt karmatisztítás is zajlik, a Vízöntő múlt vize a múltból hozott terhektől, emlékektől, érzésektől segít felszabadulni.

Ahol a Bak farkára ömlik, kiemelten fontos szellemi terület.

Jövő vize: Itt a jövőt készítjük elő tiszta, friss energiákkal. Ide tartozik a jövőtervezés is, a jövőre való ráérzékelés is, tiszta lappal, nincsenek terhek, nem köt a múlt (karmák, érzelmi terhek, sérülések).


A Vízöntő azért akar annyira felszabadulni, hogy már semmi ne kösse, nem az érzelmi kapcsolatok, hanem a múltból hozott karmák, érzelmi terhek, sérülések ne kössék. Nagyszerű lehetősége a Vízöntő múlt vizének, hogy lerakhatod ezeket a terheket.


Három szerencsecsillag van az égen, ebből kettő a Vízöntőben:

  • Sadalmelik: Halak 2°40’

  • Sadalsuud: Vízöntő 22°40’, sátoros szerencsecsillaga

  • Fomalhaut: Déli Hal csillagaiban