Szűz

Szűz (Virgo) csillagkép


Ekliptikai koordinátája: Szűz 21° - Skorpió 9°


Időszaka: szeptember 14. – november 3.


Olümposzi védnöke: Démétér (földanya)


Alfacsillaga: Spica

A Szűz csillagkép és maga a Szűz a rend, mint életrend. A külső rendrakás. Kérdése: Az én életemben most jelenleg rend van-e? A dolgok, az emberek a helyükön vannak-e. Ha valamelyik életterület nincs még a helyén, akkor következő kérdése: Miért nincs a helyén? Ha erre is tudod a választ, akkor rendet tudsz rakni. Időigényes, a részletek időszaka. Jelszava: Az ördög a részletekben rejlik. Ez az időszak a részletekre segít rálátni. A szűzben jelenik meg a munka üzenete is. A hétköznapi munka üzenete is. A 6. ház a Szűz háza, a Rend, Munka háza. Ide tartozik a hétköznapokban megélt rend, rendetlenség. Az életritmus is ide tartozik. Káoszban vagy rendben telnek a hétköznapok? Ha nem kattog a fogaskerék, akkor itt meg kell állni, vagy egy puzzlehoz is hasonlítható, addig keresni az utolsó darabot, amig meg nem találod. Nagyon fontos a türelem, az alázat az isten, az égiek előtt. A sors előtti főhajtás. Legyen meg a Te akaratod. A Szűz anya, magyar hagyományban Boldogasszony anyánk, az istennek a női arca.

A Szűz csillagkép két része:

  • a múltból elrugaszkodó láb

  • előrelépő láb


Szűz feje: Mérleg 9-10°-nál van, itt határoljuk el, ez a Szűz közepe. Ami előtte van az a múlt láb, ami utána van az a jövőbe lépő láb.

Spica: Mérleg 23°, innen indul a Szűz 3. része, az Angyal csillagkép (Mérleg 23°-Skorpió 9°) csillagkép. Tisztaság szimbóluma. Szűzanya fogantatása.


Szűz csillagkép múlt lába:

  • Továbblépés üzenete és ereje. Itt tudsz továbblépni dolgokon. Itt tovább kell lépned mindazon, amiben már nem tudsz fényt aratni (pl. azok az emberi kapcsolataink, amiben már semmi szépet nem tudok learatni).

  • A múlttól való elrugaszkodás energiája. Van benne egy lendület: Rugaszkodj már el ettől!

Az egész Szűz csillagkép futóalakként egy lendületes, mozgásban lévő üzenet. Egyrészt rugaszkodj el a múltadtól, ami életképtelen és amiben már nincs fény. Másrészt tegyél egy lépést is már előre a jövőm érdekében, de abban is ott van a lendület. Nem csak ülni és várni, valamit tenni kell egy aktív cselekvés kell. A Szűz a vetés-aratás: itt arathatod le mindazt, amit addig elvetettél. Karma: itt jelenik meg fontos üzenetként. A karma ok-okozat. Nincs jó és rossz karma. Itt semmi más nem történik, csak az, amit én elvetettem, annak megtapasztalom a következményeit. Az mindegy, hogy előző élet vagy előző év következménye. A Szűzhöz tartozik a szolgálat. Vannak olyan karmikus tapasztalatok, amelyek jó szolgálattal kiválthatók (kozmikus szinten dől el, hogy leszolgálható-e). A lényeg, hogy szeretettel csináld.

Gyógyító erők meg tudnak jelenni, ha valakinek intenzív ez a csillagkép a születési környezetében.

Mitológiai háttér:

Démétér lánya Persephoné, akit elrabol Hádész (Főisten, az alvilág ura), mert beleszeret. Persephoné és Démétér között nagyon szoros anya lánya kapcsolat volt, szimbiózisban éltek. Hádész leviszi Persephonét az alvilágba, aki beleszeret Hádészba és az alvilág királynője lesz. Démétér szíve összetörik és sírva elindul keresni a lányát, így nem törődik a természettel, ami neki dolga lenne, a természet haldokolni kezd. Az emberek elmennek Zeuszhoz panaszra, hogy tegyen valamit. Zeusz magához kéreti Hádészt és egy kompromisszum születik, innentől kezdve fele időt Persephoné lent tölt az alvilágban Hádésznál, másik fele időt édesanyjával. Ezért úgy tartják, hogy amikor Persephoné fent van, akkor virágzik a természet, akkor van tavasz és nyár, amikor lent van, az édesanyja sír utána, szomorú, akkor van ősz és tél.

Démétér folyamatosan keres, ez a folyamatos keresés benne van a Szűzben. A Spica a hazatalálás, a megérkezés csillaga. Az Angyal nyitócsillaga, dimenzió kapu, itt kinyílik egy magasabb világ, az Angyal egy magasabb világba való belépésnek a lehetősége. Ugyan olyan szintemelkedés van, mint a felfelé úszó Halaknál. Az Angyal csillagképnek nagyon haloványak a csillagai, finom energia, csak az érzi meg akinek nyitva a szíve, a lelke. Az angyalokkal való kapcsolatfelvétel lehetősége, angyaloktól kérni, angyali üzeneteket fogadni. Minden évben, amikor a Nap az Angyal csillagképben jár: október 17. – november 3. Ebben az időszakban az angyalmágiának fokozott az ereje.

A Szűznél van az egyik kozmikus időpont, az őszi napéjegyenlőség pillanata, ahol a másik ponton metszi az Equator az Ekliptikát (az egyik pont a tavaszi napéjegyenlőség – Halakban, Kos zodiákusban), csillagképileg a Szűzben, annak is a múlt lábában (Mérleg zodiákusban). Minden ilyen napforduló (tavaszi napéjegyenlőség, nyári napforduló, őszi napéjegyenlőség, őszi napforduló) egy-egy új kezdet lehetősége az évben egy új korszak tud vele elkezdődni.

Megnézzük, hogy tudok egy új korszakot magas szinten elkezdeni.

Az őszi napéjegyenlőség idején, hogy tudok egy új szakaszt jól elkezdeni, ha a csillagképi környezetet megnézem, vagyis a Szűz múltból elrugaszkodó lábát, vagyis, ha el tudok rugaszkodni most, tovább tudok lépni mindattól, amiben már nem lehet fényt aratni. Ez minden őszi napéjegyenlőség üzenete, általában szeptember 22-23-án éri el a Nap a Mérleg 0 fokát, 3 napos lencsemágia alkalmazása és a csillagképi környezet vizsgálata, mi az, amibe most bele vagyok ragadva, mi az, amin tovább kellene lépni és tovább is lépsz, akkor csodálatos 3 hónap vár rád.

Fölötte levő csillagképi környezet: Boszorkánykonyha (Szűz múlt lába fölött van). A boszorkányos varázserő környezete az égen. Inkább női minőség. Ide tartoznak a gyógyító erők és energiák, az alternatív gyógyászat, minden, ami a gyógyfüvekkel kapcsolatos, gyógyteák, Bach virágterápia, minden, ami a konyha, vagyis a főzés. Boszorkányos tudás a konyhában. Nagyon nagy erő van itt, egy őserő lép működése. Légy ezzel az erővel óvatos. Varázserő jelenik meg, ez tud egy beszippantó erő lenni.

Szűz múlt lába fölött Bereniké Haja. Üzenete: áldozatáldás törvénye.

Az égen kétszer jelenik meg az áldozatáldás törvénye, az egyik a Bereniké Haja, a másik az Androméda. A Kos csillagképében is benne van az áldozatáldás törvénye (Androméda fölötte van). Ez az áldozatáldás törvénye jól működtethető a Szűz csillagkép múlt részénél. Hozz tudatosan egy áldozatot és az áldásra változik az életedben.