Rák

Rák (Cancer) csillagkép


Ekliptikai koordinátája: Rák 26°30’ – Oroszlán 16°


Időszaka: Július 20. – Augusztus 8.


Olümposzi védnöke: Hermész


Alfacsillaga: Acubens

A Rák klasszikusan a család, otthon szimbóluma, családi szeretet, családi összefogás, a családi kör. Egyrészt az a fizikai otthon, ahova hazamész, a házad, de a belső otthon is a Rák. Hazatalálás csillagkép, hazavezet. Belső hazatalálás élmény is, a te belső templomod.

A Rák elsősorban az anyaság, anyai szeretet, anyai gondoskodás. Ide tartozik a konyha, sütés, főzés, minden, ami táplál. Nem feltétlen csak egy gyermek felé lehet megélni, hanem az emberi kapcsolatokban megjelenő tápláló, gondoskodó szeretet is.

A Rák a haza és a hazaszeretet. Az eredet, az eredetkutatás, a múlt, a gyökerek nagyon fontosak, családfa, az ősökkel való kapcsolattartás. Honnan jöttem? A vér szerinti kötelékek nagyon nagy erő.

Csillagkép:

 • Elengedő ág: Alfacsillaga: Acubens – olló
  Ezzel az ollóval vágok el minden, olyan emberi kapcsolatot, amiben nincs fény, nincs szeretet, aminek lejárt az ideje, itt vágok le magamról minden olyan tulajdonságomat, amiben nincs fény.
  Kiválóan alkalmas az elengedésre, pl. rossz szokásokat, függőségeket, negatív gondolatokat, félelmeket. A köldökzsinórt ezzel az ollóval vágjuk el, legelső, amikor a kisbaba megszületik. Több ilyen elengedés van. Ugyan ilyen elengedés, amikor óvodába, iskolába engeded a gyermekedet, ez egy szeretetből történő elengedés, azért kell, hogy ő le tudjon rólad válni, az ő fejlődése miatt fontos. Itt nem úgy engeded el, hogy soha többé nem látod, nem úgy, mint a Skorpió ollójánál, mert az fajsúlyosabb elengedés lesz, ott többet nem látod.
  A fojtogató kötelékeket is itt lehet vagy kell elvágni. Az anyai szeretet is lehet fojtogató.

 • Megtartó ág: Megtartó, tápláló szeretet ereje, tud működni nőben is férfiban is. A család összetartó képessége, családtagokat tudom táplálni, ide tartozik a lelki, szellemi táplálás is. A lelkemmel és a szívemmel tudom-e táplálni a szerettemet.
  Csillaghalmaz: családi kör, jászol, ahol Jézus mester megszületett, a fény születésének helye. A körnek védő ereje van. Ha minden nap a család leül egy kör alakú asztalhoz enni, védve vannak. Ez a jászolcsillagkép, két csillagot érdemes kiemelni, az Északi és Déli Szamár, Jézus két szamárral érkezik Jeruzsálembe. Nagyon erős a jézusi szeretet üzenet ebben a csillagképben.

 • Megnyíló ág: női minőség megnyíló képessége, pl. gyerek születése előtt megnyílni fizikailag, lelkileg. Férfiak esetében az érzelmi megnyílás képessége.


Alatta van a Hydra, a jászolrész alatt van Hydra lehajló feje – lényeg az alázat. Ahhoz, hogy megszülessen a fény, ahhoz neked meg kell tanulnod fejethajtani, az élet bármilyen területén.

Fölötte van a Hiúz, ő az éberség. Úgy meg tud nyílni, hogy mindenkinek kinyitod magad. Légy éber, hogy kinek és minek nyitod meg magad! Ebben segít a Hiúz. Ez lehet egy gondolat energia, ami rossz gondolat és azt táplálod. Az a nem mindegy a Rákban, hogy mit táplálsz magadban, a sötétséget vagy a fényt. Abban segít neked a Hiúz, hogy arra légy éber, hogy csak a fénynek nyílj meg, csak a szeretetnek, csak a szép és a jó gondolatoknak és a többit, azt ne engedd be. Ha éber vagy, akkor a belső otthonodban valóban a fény fog megszületni.