Oroszlán

Oroszlán (Leo) csillagkép


Ekliptikai koordinátája: Oroszlán 14°30 – Szűz 21°


Időszaka: Augusztus 7. – Szeptember 14.


Olümposzi védnöke: Zeusz


Alfacsillaga: Regulus

Zeusz: kiáradás szimbóluma., az isteni erő, ahogy árad, megtermékenyíti a világot, hogy új élet születhessen. Ezért az Oroszlán a kiáradás a nemzés.

Az Oroszlán az életörömök csillagképe, az élet naposabbik oldalát hirdeti. A könnyű létezés csodája, nincs semmi fontos feladatod, csak egy feladat van, tudj örülni az életnek. A Rákban az anyai szeretet az anyaság lépett be az életünkben, az Oroszlánban az apává válás az apai felelősségvállalás lép be az életünkbe. Férfi képletében dominánsabb, nők esetében az édesapával való kapcsolat.

Sorsuraló csillagkép. Három király van az égen, az Oroszlán, a Bak és Nimród. Nagy különbség köztük, hogy Nimród egy más szint, a földkerekség első koronázott királya, a magyar hagyományban a szakrális királyság láncolatával összefüggő üzenet. Az Oroszlán és a Bak közti különbség az, hogy az Oroszlán született uralkodó, ezért semmit nem kell tennie. A Bak a legsötétebb pontról, vesztes pozícióból indul, úgy válik győztessé. Ez valahol egy nagyobb erő, mint az Oroszláné, a Bak királysága tökéletes, erős, rendíthetetlen. A kettő teljesen más.

Az Oroszlán idejében is azt éljük, hogy a sorsunk királyává váljunk, a kulcs elsősorban a szeretet. Az Oroszlán a szerelem és a feltételek nélküli szeretet csillagképe. Itt központi fókuszban van az, hogy tudsz-e feltételek nélkül szeretni. Sorsunk királyságához az életörömök, a szeretet, a szerelem ereje, a rálátás képessége (dolgokra, helyzetekre, életekre) vezetnek.

Fontos fogalom az önuralom.


Környezete:

Mögötte a Rák utána a Szűz, alatta a Hydra (visszafelé folyik), fölötte a Nagy Medve (északi kulturában uralkodói szimbolum), a Nagy Medvén belül van a Nagy Göncöl.

Az Oroszlán tapos a kígyón, a Hydrán. Üzenete: tudsz-e uralkodni magadon és mindazon, ami a Hydra? Mert akkor tudod uralni az életedet.

Hydra: nem jól működtetett, nem uralt ösztönök, félelmek. Ez az én belső mocsárvidékem.

Az Oroszlán mind az arra való rálátási képesség, hogy minden, ami benned a Hydra, arra rá kell nézni. Az Oroszlán a lehúzó erők uralásának a képessége is. Azáltal, hogy fogod a saját kígyódat és úgy rá tudsz taposni, hogy nem tud fojtogatni, ez már a sorsuralás nagyon jó állapota.

Kígyótartó és Oroszlán közti különbség: Az Oroszlán a kígyóenergia uralásának egy szintje, magasabb szintje az, amit a Kígyótartó csinál, aki megfogja ezt a kígyót, felemeli a földről, két kezébe veszi, farkasszemet néz a félelmeivel és úgy uralja. Ekkor ezt az energiát megtanultad nem csak uralni, de működtetni és varázsolni vele.

Az Oroszlán azért uralkodói stáció, mert már képes vagy uralkodni magamon, de ott még nem tartok, hogy ezzel az indulati energiákkal elkezdjek varázsolni, azt majd a Kígyótartóban fogom megtanulni.

Az Oroszlán csillagképében arra is rá tudsz látni, hogy tudok uralni az érzelmeket, mik azokat a lépések, döntések, amire rálátva az életem urává tudok válni.

Legfontosabb csillaga a Regulus, az Oroszlán szívcsillaga, az Ekliptikán van, a Nap éves útján mindig átmegy rajta. A Regulus világoszlop (az emberek világát 4 oszlop tartja meg), a feltételek nélküli szeretet és a szerelem csillaga. A régiségben királycsillagnak hívták és úgy tartották, hogy a napja együttáll Regulussal, király válhat belőle.

Feje: a múltba tekintés. Az Oroszlán szinte megfordul az ekliptikán és visszanéz a múltba, mert aki a múltját ismeri az tudja uralni a jövőjét. Ebből az is következik, ha egy néptől elveszik a múltját az nem fogja tudni uralni a jelenét.

Fontos, hogy az Oroszlán, mint király megáll és visszatekint. A Ráknál a gyökerek az eredet a hagyomány a család az otthon van. Egyrészt visszatekinthetek itt a saját gyökeremire, családi történetek, milyen tévedést követett el karmikus szinten a felmenőm, mert ugyanaz a karma, ha leismétlem a sorsát, rám is visszaszáll és erre is rá tudsz itt látni. Úgy látsz rá a múlt eseményeire, hogy már nem dagonyázol benne annyira mélyen, hanem kicsit kívülállóként.

Az Oroszlán ránéz az Ekliptikára is, a saját karmakörödre is segít rávilágítani és az ismétlődő folyamataidra is, bizonyos esetekben az inkarnációs láncolataidra is.

A fej az tudatosság, amit meglátsz, azt tudatosítsd. Abban segít, hogy uralni tudd az életedet. Akkor tudok dönteni, ha már valamit megértettem.

Chort csillag: az Oroszlán nemző része. Gyermeknemzés és a fizikai világban levő termékenység.