Kos

Kos (Aries ) csillagkép


Ekliptikai koordinátája: Bika 2° - Bika 22°50’


Időszaka: Április 24. – Május 15.


Olümposzi védnöke: Pallas Athene


Alfacsillaga: Hamal

Kos csillagkép üzenete

A Kos a kezdet, a tavasz, az új élet. Az életerő, lendület, élni akarás, az nagyon erős benne, emiatt mindenen átmegy, az életet hirdeti. Ő az az energia, akivel az egész földi létezésben el kell indítani, óriási bátorság, vakmerőség kell hozzá, kockáztatni kell, belemenni az ismeretlenbe. (Ezt fogja majd lecsillapítani a Bika, mert neki az lesz a feladata, hogy amit a Kos elindított, azt fixálja).

Nagyfokú konokság párosul hozzá, ez a kb. 3 év körül megjelenő dackorszak. Az ego ébredése. Ez az iszonyatosan erős akaratosság tipikusan Kos minőség. Az énnek az ébredése és erősödése. A Kos az öntudatra ébredés pillanata.

A Kos vezető minőség (Bak és Oroszlán is). A Kos nem a király, ő a hadvezér, a hadaknak a legfőbb ura, a harciasság is Kos minőség (nem feltétlen rossz értelemben). Szellemi vezetői erő is ott van benne. A legmagasabb szintje a szellem erejével vezetni.

Nagyon impulzív, lendületes, folyamatosan zajlanak a dolgok, pörögnek az energiák.

Elve: a járt utat hagyd el a járatlanért. Ő mindig új utakra megy, fogalma nincs, hogy mi vár rá, végig sem gondolja. Neki kell kitaposni egy ismeretlen, járatlan utat.

Tudatosság is a Koshoz kötődik.

Részei:

Feje: A fejével a Tejútra tekint, előre tekint, megjelenik a jövőbe tekintés, a jövőbe látás. Másrészt a Kos a fejével a Tejútra néz. (Idenéz a Capellára). Itt jelenik meg a jövőbe látáson kívül az a lehetőség, hogy az isteni minőséget tudod meglátni.

Amíg a Kos meglátja az isteni minőséget, amikor a Tejútra néz, de ez kicsit még messze van, még tenni kell ezt, azt. A Bika, amit már meglát isteni minőséget, a szarva már a Tejúttal érintkezik, ott már kézzelfogható közelségben van. Hasonló az üzenet, de nagy a különbség.

A Kost nem lehet a Halak nélkül értelmezni!

A kezdet és a vég összeér. Nagyon nem mindegy, hogy a Halakat, hogy oldod, meg, mert azon múlik, hogy a Kosban mit és hogy tudsz elkezdeni. A Kos indító üzenete összefügg a Halak belső összegző, lezáró stációjával.

Csillagképi környezete:

A Kos csillagkép fölött ragyog a Perseus–Androméda párosa és az Északi Háromszög (Triangulum) csillagkép.

A Kos csillagkép alatt a Cet feje van.

Az alatta levő csillagképre alapoz. A Cet tudására alapoz. Ahhoz, hogy a Kos jól működjön, a Cetre kell alapozni. A Cet az elvonulás, és ebben az elvonult belső csendben megszülető belső rendrakás.

Kicsit vonulj el. Olyan elzárt állapotba kell lenni valamennyi időre, mintha a külvilág számára meghalnál. Ebben a belső átminősülésedben tudod megérezni, hogy az isten milyen küldetést bízott rád. Amikor megvan, hogy mi a küldetés, akkor indulj el.

A fölött levő csillagkép az elérendő cél. Az az állapot, az a minőség, ami fölötte van. Ez egyrészt a Triangulum, a hármasság, test-lélek-szellem legyen egységben. Másrészt az Androméda-Perseus párosa a férfi és a nő szövetsége, az igazik találkozása. Ők végül összeházasodnak és új birodalmat alapítanak. Az ő dédunokájuk lesz Heraklész. A Kos még magasabb szintű törekvése, elindulni azért, hogy egy szent vérvonal, isteni minőség, istenhez méltó emberi élet megszülethessen.