Kígyótartó

Kígyótartó és kígyó (Ophiuchus & Serpens ) csillagkép


Ekliptikai koordinátája: Skorpió 13°35’ – Bak 15°4’


Időszak: november 6. – január 5.


Olümposzi védnöke: nincs


Alfacsillaga: Rasalhague


Közvetlen alatta ott van a Skorpió, félig a Mérleg és félig a Nyilas. Fölötte ott van Herkules (Héraklész). Két lábával rajta áll az Ekliptikán. Görög szkíta mitológiában ő Asklepios, a kígyósbot kapcsolódik ide. A gyógyításnak és a gyógyszertáraknak is ez az emblémája, a Caduceus, a kígyósbot, Asklepiosnak a varázspálcája (Hermésznél is megjelenik) fekete és fehér kígyó tekeredik fel, a polaritást és a teljességet szimbolizálja. Maga a gyógyítás úgy működött Asklepios által, hogy a beteget egy kőasztalra fektette, meditációba, más tudatállapotba vitte és itt egy kicsit a lélek jobban el tudott távolodni a testtől, ő ezzel a pálcával a csak a lelket érintette meg, újra feltöltötte a teljesség információjával, hiszen ez a pálca a teljességet szimbolizálta. Ahogy a lélek megkapta ezt az információt, helyreállt az egység, a harmónia, így lépett vissza a testbe, felébredt és ment tovább dolgára.


A kígyó (Serpens) ott van az ő (Opphiocus) kezében is az égen. Itt már felveszem a kezembe a kígyót, szemmagasságba kerül, vagyis mindent, ami bennem eddig nem uralt tényező (félelem és az összes többi uralásra váró energia).

Kígyótartó a kézben tartott és tudatosan működtetett erők és energiák csillagképe, illetve ennek a művészete.

Az első a fej, a második a farok része.

A kígyó farok részénél az ösztönerőket tudom uralni és jó irányba működtetni. Fontos a szexualitás, de bármi, ami ösztön energia.

A fejrésznél a szellemi erőket tudom uralni és működtetni. A gondolatok kézbentartása a Kígyótartó kígyó részének a feje.

A kettő együtt a teljes varázslás, mikor a gondolati energiáját is uralom és működtetem jó irányba. A kígyó a fejével az Északi Koronához nyúlik, a tudás koronájához. Amikor a gondolatot te működteted, akkor férhetsz hozzá a koronához, akkor tudod az életedet megkoronázni.


A Nimródnál is már tudsz dolgozni az imaginációs technikával: a koronázás időszakában, a 3-4 nap, amikor valamilyen vágyképedet, tervedet, amit el tudsz képzelni, ha nem tudod elképzelni, nem tudsz vele dolgozni. A képzelőerő az alap.

(Ezért problémás a digitális világ, mert a 3. szemet üti szét. A képzelő erő igazi fejlesztése a meseolvasás volt, ahol a gyerek alkotja a képet, most már készen kapja, leszokik a belső képalkotásról, vagyis elveszíti a teremtőerejét.)

Ugyan így tudsz dolgozni a Kígyótartónál. Félelem, harag, indulat esetén:

1. Legyen valamilyen vágykép, amit szeretnél elérni és kezdd el vizualizálni, legyen meg egy kész kép előre!

2. Amikor jön az a bizonyos kígyó (félelem, düh, harag, indulat) és elkezd fojtogatni, akkor legyél jelen, és ne engedd, hogy rossz irányba elvigyen (rettegés, görcsberándulás, izzadás stb.), ebben az állapotodban hívod be a teremtőképedet.

A félelemnek nagyon nagy ereje van, ez a legnagyobb teremtő erő, az indulat ugyan ilyen. Ha ugyan azt az energiát, amit korábban a félelmeid teremtésébe nyomtál, belerakod egy pozitív vágyképbe - mivel az energiának teljesen mindegy, hogy hova megy, te döntöd el - akkor ugyanaz az energia, amit kiszedtél a félelmeidből, bele fog menni a te pozitív vágyképeidbe és elkezdi azt megvalósítani. Ez az emberi létezés legnagyobb varázslása. Ebben a beavatás, az az 1-2 perc, amig te képes vagy átbillenni, hogy nem a félelmet vagy a haragot engeded át magadon, hanem elindulsz jó irányba. Eleinte nehéz, egy titka van, ismételni kell. Minden évben a Kígyótartó időszaka azt teszi lehetővé, hogy ezt a tudást magamba szívhatom, ráhangolódhatok, elkezdhetem működtetni, stb. Hiába nem erős a képletben a Kígyótartó energia, amelyik tudásra szükségem van, bármikor lehívhatom. A Hold is segít minden hónapban kb. 5 nap, amig átmegy a Kígyótartón.

Ahol a kígyótartó a jobb és bal kezében tartja a kígyót, ez a varázserő ott a legnagyobb.

Kígyótartó két keze

1. kéz: Nyilas 1°30’

2. kéz: Bak 0°50’

Otthoni gyógyító meditáció, amikor a Hold a Nyilas 1°30’-ra áll és ott van fél óráig, saját magadat tudod meggyógyítani.

A kézbentartott és a kézben megjelenő gyógyító és varázserő csillagkép. Pl. amikor valaki konkrétan a kezével dolgozik, pl. gyógymasszőr, kineziológus, kozmetikus, fodrász

Skorpió – Kígyótartó összefüggése: Az egész Kígyótartóban levő tudás, beavatás, feladat, az a Skorpióra alapoz. Amig valaki nem csinálja meg a Skorpiót, szó nem lehet a Kígyótartóról. A Kígyótartó, hogy az erők, energiák varázslásának művészévé válj feltétele, hogy le tudj menni a belső alvilágodba, szembenézz a sötétségeddel, önvizsgálatot tarts, maximális önismerettel rendelkezz és vágj le mindent magadról, ami nem fény, és ezután nyílik meg a Kígyótartó.