Bika

Bika (Taurus ) csillagkép


Ekliptikai koordinátája: Bika 20°30’ – Ikrek 24°


Időszaka: Május 12. – Június 15.


Olümposzi védnöke: Aphrodité (Vénusz)


Alfacsillaga: Aldebaran (Bika szeme)

Csillagkép környezete:

Bika szeme: Aldebaran – világoszlop

Bika szarvánál: El Naph – azért fontos, mert innen indul az Auriga. Az Auriga őrzi az egyik tejútoszlopot, a Capellát, egy olyan kapu az égen, amelyen keresztül a Tejút a fenti világból lejön a lenti világba, egy átjáró. Az isteni világból jön le az energia a földi világba. Nem lentről föl!

Auriga kapu: Buddhista legenda úgy tartja, hogy az utolsó időkben megnyílik az ég kapuja és fentről az égi lovasok az isten küldöttei lejönnek ide a földi világba, hogy itt a földön végig vágtázzanak és megtisztítsák a világot. Ezt a kaput Hunor és Magor nyitja ki. Ha felnézel az égre, ott látod mellette az Ikreket, ők Hunor és Magor.

Bika: termékenység szimbólum, termékenység állat, ez vonatkozhat anyagi termékenységre, anyagi bőség teremtési képesség, a bikák elképesztően érzik értik és uralják az anyagot, az életnek a naposabbik oldala a Bika. Imádja élvezni az életet, minden, ami az életben, ami nem biztos, hogy annyira komoly, de szép és örömöt ad, az kiemelten fontos. Ide tartozhat a gyermekáldás, szellemi termékenység. Központi üzenet a Bikában a szerelem, ez nem az a mélységű szerelem, ami a skorpióban lesz. Ide tartozik a testiség, a szexualitás, a külsőségek, de nem rossz értelemben. Minden, ami a mostani modern életünkben is szép. Szép ruha, cipő, karóra, külső szépség, ez fontos a Bikának. Azt hirdeti, hogy az élet szép, a teremtett világ gyönyörű. Azt, amit a Kos elindított, azt ő stabilizálja, állj meg, élvezd azt, amid van. Ide tartoznak a színek és a lakberendezés, az ízek (szakács, cukrász), illatok, formák (fodrász, szabó), anyagok, minden, ami kézzelfogható az Bika. Mindenképpen kifinomult szépérzék.

Részei:

Bika háta: a Bika stabilitás, stabil erő, leföldelés, két lábbal a földön állni. A Bika feje fölött a Plejádok. A Plejádok a Bika része, nincs külön koordinátája (kb. a Bika első harmada fölött), ő a Fiastyúk, aki a Bika hátán kotlik, görög szkíta mitológiában, az istenek szerelmi fészke, isteni nemzőerő van jelen. Ez vonatkozhat a gyermekáldás kérdésére, pl. ha valaki abban kér segítséget, mikor van a fogantatás legnagyobb esélye, amikor a Hold átmegy a Plejádokon. Az egyik legtermékenyebb hely az égen a Bika és azon belül a Plejádok. Akinek itt van a napja, minden arannyá válik a kezében. Isteni nemzés történik, szerelmetes csillagkép, az tud elsősorban itt termékennyé válik, ami benned szerelemből születik. Ez lehet egy gyermek, egy alkotás, regény, vers, színházi mű. Pl. a Bikához tartoznak a nyári kalandok, a Skorpió a halálos szerelem.

Bika feje: rálátás, meglátás üzenete. A Bika fejével tudod meglátni a Tejutat, az istenit, de itt már úgy látod meg, hogy tudod, ott van kézzelfogható közelségben, mindjárt odaérsz. Ezen belül elsősorban az isteni minőségre való rálátás csillaga az Aldebaran, aki a bika szeme. Itt jelenik meg az a képesség egy emberben, hogy meglátod a másikban az istent. Ezt van, aki tudja van, aki nem.

Bika szarva: olyan, mint egy antenna. A Bikának (vagy az az ember, akinél ez a csillagkép erősen érintett) van egy antennája, ami egyrészt arra jó, hogy tudod venni az égi jeleket. A másik, hogy ezzel az antennával a Bika közvetlenül tud kapcsolódni az isteni energiához. Titka, hogy ez a szarv tud küzdeni is. A Bika szarva magas szinten belső küzdelem, tehát az önlegyőzés ereje. Ha ez egy emberben meg tud belül történni, a szarvát befelé fordítva önmagát győzi le, akkor tud ez a szarv kapcsolódni az isteni energiákhoz. Amig ez a szarv arra van használva, hogy kifelé küzdök, csatázok, addig nem tud kapcsolódni fölfelé. Rajtad múlik, hogy mire használod ezt a szarvat!

Mi az, amit a Bika szarvával le kell győzni magamban: már elindul az a beavatás, hogy a sötétebbik oldalamat le kell győznöm. A bennem lévő sötétséget, belső lehúzó erőket legyőzöm. Abban a pillanatban, hogy legyőztem magam a Bika szarva emelőerővé válik. Ezzel tudod a többieket is emelni az isteni minőségek felé, a Tejúthoz. Ezzel az emelőerővel lehet a másikat vagy magadat kiemelni egy kilátástalannak tűnő helyzetből.


A tárgyak lelkiséggel való felruházása is Bika. Szent tárgyak, amelyek neked fontosak, pl. gyerekeknek plüssmaci, felnőtteknél szobor, kristály, kereszt, autó. Egyfajta lelkiséggel felruházzuk őket.

Bika jelmondata: Az anyag világa szent.