Vízöntő szimbolikája


Vízöntő valódi szimbolikája


A Vízöntő jellemző tulajdonságait sokan ismerik: individualista, határozott, független, humanitárius, találékony, eredeti, különc, véleménynyilvánító, intellektuális, idealista, hűvös, barátságos, távolságtartó.


Archetípusának valódi jelentését gyakran félreértelmezik. Az biztos, hogy segít a függetlenség és a szabadság elérésében. De ez nem egyenlő a szabadossággal és azzal, hogy azt csinálok, amit akarok. Lássuk, milyen értelemben szabadít fel a Vízöntő.

A Vízöntő szimbóluma a Vízhordozó, szimbolikusan és örökké életet és szellemi táplálékot ad a világnak. Az edényből kifolyó víz elmossa a múltat, teret hagyva az újrakezdésnek. A Vízöntő előretekintő és növekedésorientált.

A Vízöntőnek az a sorsszerű megbízatása, hogy segítsen kitörni egy olyan helyről, ami nem a te helyed. Azért, hogy egy másik helyen jobban megfelelj a sorsodnak. Akkor lép életbe, amikor túlságosan eltávolodtál saját magadtól. Ha vonakodsz elfogadni a helyedet, akkor kiszakít a „rossz” helyről. A hely lehet egy ország, egy munkahely, egy állapot és sokminden más is. A feladata, hogy átvezessen arra a helyre, ahová valóban tartozol. A Vízöntő abban is segít, hogy megszabadulj a mások terheitől, hogy legyen elég a sajátod hordozásához. Segít a múlt terheit letenni. Ezt a szabadságot akarja elérni.


Sokszor ragaszkodunk ahhoz az állapothoz, amelyben élünk, félelemből, bizonytalanságból, vagy más egyéb dologtól, ami megköt bennünket. A Vízöntő meggyorsítja az elszakadás folyamatát (gyakran akaratunk ellenére is) és közelebb hozza a végleges szakítást. A Vízöntő témája olyan folyamatot indít be, amely több szabadsághoz és függetlenséghez segít, gyakran olyan áron is, amilyen áron nem is akarjuk ezt a szabadságot. Félelemmel tölt el és azt hisszük, hatalmas szerencsétlenség történt velünk. A Vízöntő által beindított elszakadáshoz és szabadsághoz vezető folyamatok eleinte nagyon fájdalmasak, ugyanakkor több függetlenségre kényszerít.


A Vízöntő feloldja azokat a kötéseket, amelyeket a Skorpió olyan sok fáradtsággal és energiával kialakított. Továbbá az Oroszlánban túlságosan erőssé vált Egót is feloldja és elvezeti a vereséghez és a zuhanáshoz.


Egyéni szinten a horoszkóp ad tájékoztatást arról, hogy hangsúlyos-e a Vízöntő analógia az egyén életében, melyik életterületen, az élet mely szakaszaiban várhatóak ezzel kapcsolatban tapasztalások.