Aszcendens

Tudod, hogy mi az az aszcendens?

És azt tudod, hogy mire van hatással?

Amennyiben a válasz mindkét kérdésre nem, abban az esetben mindjárt elolvashatod lejjebb.

Viszont ahhoz, hogy megismerd a sajátodat, nem elég tudnod a dátumot, kell tudnod az órát is, amikor születtél.

Felkelő jegy:
Az aszcendens annak az állatövi jegynek felel meg, amelyik a születésünk pillanatában éppen felkelt a keleti horizonton. Ugyanis a Föld forgása következtében a tizenkét állatövi jegy egy nap alatt „végigjárja” az égboltot.

De csak az lehet az aszcendensünk, amelyik a világrajövetelünkkor az égbolt peremén tartózkodott.

Az aszcendens fontossága:
Az aszcendens a valódi énről árulkodik, azt mutatja meg, hogy az ember élete során milyenné szeretne válni. Mire törekszik, mit tart fontosnak, értékesnek. Az öntudatra ébredésed szimbóluma és energetikája. Ezt az energetikát öntötted magadra kívülről. Ez a személyiséged, főleg külső jegyekben. Amikor a tükörbe nézel ezt látod, ezzel azonosulsz.

Először harmincéves kor körül eszmélünk rá, hogy a Nap-jegyre jellemző tulajdonságainkat egyre inkább az aszcendens jegyére jellemzők színezik át.

Aztán, ahogy múlnak az évek, még inkább azokat a dolgokat tartjuk lényegesnek, amelyeket az aszcendens jegye képvisel. Például, akinek a Napja az Oroszlán jegyében van, de Szűz aszcendensű, annál az Oroszlán nagyvonalúsága, luxusigénye, az élet élvezetének szeretete, alkotóképessége módosul. És a Szűz aprólékos, átgondolt módján követi majd vágyait, valósítja meg elképzeléseit.

Az aszcendenssel szemben:
Az aszcendenssel szemben lévő deszcendens a nyugvópontod, rejtett pontnak is lehet nevezni, ez volt az égen a nyugati oldal, amikor születtél. Ezért ez lett a te nyugvó pontod is. Amikor a tükörbe nézel, ezt nem látod, de ez is te vagy. Ez is a te személyiséged, erre nem vagy tudatos. Aki ezt tudatosítja benned az vagy a társ, vagy a külvilág. Ezzel a jegyenergetikával tudsz erősen hatni a környezetedre. A deszcendens és a VII. ház megmutatja azt is, hogy ki számunkra az ideális partner, milyen tulajdonságokkal, belső értékekkel és külsővel rendelkezik. (Számít persze a DC jegye, annak uralkodója illetve helyzete) de kicsit summásan olyasvalaki illik hozzád ami a deszcendensed, vagyis a VII-es ház csúcsa (A társsal kapcsolatban még a 8. ház, mint tudatalatti háza is további információt szolgáltat).

Az aszcendens pontosítására többféle lehetőség van, asztrológus válogatja melyiket tartja elfogadhatónak (esetleg több fajtát is alkalmaz).
Erre majd bőven kitérünk, mert nagyon sokakat érintő "feladat". Addig egy általános táblázat, hogy az életeseményeket miképp, mely bolygókkal, házakkal kötjük össze elsősorban:

Pontosításhoz-életesemények-bolygók-házak.xlsx

Az aszcendens pontosítása az első, mielőtt az asztrológus hozzá tud látni a képleted elemzésének. Szeretnéd? Kezdjünk neki! Kérj időpontot még ma: itt!