6. ház

Egészség, munka, napi rutin


A földi síkon, minden az ismétlődés törvényének alárendelt – ez a 6. ház dimenziója. A neki-nekirugaszkodásé, az újra belefogásé, a rutiné.

A 6. ház az ismétlődő, a soha meg nem szűnő, az életet mozgásban tartóenergiák világa. A szívé, amely fáradhatatlanul friss vért pumpál az erekbe.

E ház terében nincsen haladás és fejlődés – itt minden csupán körben jár, minden ugyan ott és ugyan úgy kezdődik. A rutin, a gyakorlás, a munka, a hétköznapok világa. Ez a körkörös idő elhitető valósága remény és kiút nélküli dimenzió, ahol az Én könnyen elhiszi: azért dolgozik, hogy éljen, s azért él hogy dolgozzon.

Egészség, mint állapot – a betegséghez való viszonyunk – a betegség, mint következmény (miként bánunk testünkkel) – segítők – krízis.

Az Én periodikusan kimerülő – és emiatt rendszeresen feltöltést igénylő – erőforrásai – napi rutin – ismétlő tevékenységek – munka –

a munkakörülmények és a munka környezet – működtetés – üzemben tartás – mindennapos tennivalók – vesződségek – robot – visszatérő betegségek – az entrópia térnyerése ellen végzett mindennapi rutin (tisztálkodás, evés, rendrakás) – periodicitás – háziállatok – a szolgálat másoknak – alárendeltség – alkalmazkodóképesség.


A karma mint a krízis, a vállalt tehertételek megélése.

Ez a ház mutatja meg, hogy az ember, krízisei következményeit testileg miként éli meg. A test, mint szervezet hogyan válaszol a krízisre.