2. ház

Az alapok, anyagi háttér, gyökerek


A 2. ház tapasztalata, hogy a földi létezés feltétele a birtoklás, vagyis a Lélek számára idegen energiák és anyagok önmagába vétele, megtartása és önmaga rendezése. Mert a Lélek ezek védelme nélkül elveszne az anyag síkján – szükség van testre, energiákra eszközként birtokolt képességekre.


A 2. ház megmutatja, hogy milyen energiával és milyen erőforrásokkal tudja a Lélek azt a hiányosságot, felkutatni, pótolni, ami még hiányzik az ő biztonságos itt tartózkodásához. Egyáltalán milyen eszközei vannak a létének fenntartásához. Ez az első feladat számára.

Eszközök, amivel meghódítjuk a világot. Itt mutatkozik meg, ahogy a környezetünket az anyagi dolgokkal körülvesszük a létezésünkhöz szükséges anyagi dolgok, eszközök megteremtése, begyűjtése. Minden dolog amit „megszerzünk magunknak” halmozott javak, birtoklás, pénz- érték.


A testi, lelki, szellemi képességek. A hozott tehetség – érték (nem csak a pénz, minden olyan eszköz, amely birtokunkban van, vagy amit kifejlesztettünk magunkban). Illetve azt is megmutatja, hogy mennyire vagyunk tisztában annak meglétével, ez az önérték tudat – mennyire van Önértékelésünk. Mutatja azt a kisgyermekkort, amikor ez a tudat kialakul, hiszen aki szeretet nélkül tölti el ezeket az éveket, nem kap dicséretet, annak számos problémája adódik, aminek tünetei, itt a 2. házban gyökereznek. Sok gazdag és táplálkozási zavarral küzdő ember permanens szeretethiányban szenved, szenvedett.


A javainkat azért szerezzük, hogy minket és környezetünket szolgálja, valamint hogy az arra használjuk fel, hogy másoknak is hasznos értékeket nyújtsunk (művészet, szakma) – vagyonunkat vissza kell forgatni a világba, ezáltal mi is és a világ is Élni fog!!!

Az alapok – háttér – pénz kezelése – adottságok – tehetségek – képességek – megtartás, a támasz meglelése az anyagvilágban – belső erőtartalékok.