Quintil fényszögek

36, 72, 108, 144 fok

Lehetőségek

Ezeknek a fényszögeknek, a megfigyelése, eléggé új keletű.

A quintil fényszögek rendszere, a 72-es számra épül, ami isteni számnak minősül.

4 ilyen távolságot számolunk: 36 fokot, ami fele a 72-nek; magát a 72-t; 108-at, ami másfélszerese (és indiai szent szám); valamint a 144-et (bibliai szám), ami a kétszerese a 72-nek.


Tehát a quintil fényszögek távolsága: 36 fok – 72 fok – 108 fok – 144 fok

A quintil fényszögeket, nem feltétlen kell figyelnünk, hiszen a horoszkóp körábrájában nem is szoktuk jelölni.


Érdekes hatású fényszög, mert a radixban, azt jelzi, hogy az illetőnek nagyobb szabadsága van abban, hogy milyen ütemben teremti meg a belső békéjét, az adott témában, amit a planéták jelölnek. Hangsúlyozni kell viszont, hogy csak abban az esetben várható eredmény, ha fölismeri ezen lehetőségeit, és él is velük, máskülönben, teljesen hatástalan, bármennyi quintil fényszög is legyen egy horoszkópban. Ez nem azonos a szextil féle, tenni kell érte természettel, mert ott azért valami pozitív hatás akkor is van ha nem erősíti meg az illető. Itt viszont ha nem ismeri fel, és nem él a lehetőséggel, hatástalan marad a dolog.


Ha sok quintil fényszöge van valakinek (5 – 6 fölött lehet soknak minősíteni), nagy esélye van az illetőnek arra, hogy harmonikus személyiséggé váljon. De ismételten hangsúlyozva csak akkor, ha dolgozik ezen, és nem hagyja hogy a mindennapok rutinjában, elvesszenek ezek a spirituális lehetőségei.