Retrográd Vénusz

Mit jelent a retrográd Vénusz?

Időnként úgy tűnik, hogy a Vénusz hátrafelé mozog az égen. De ez csak illúzió, mert valójában egyetlen bolygó sem mozog visszafelé a Nap körüli pályáján. Csak a mi szempontunkból a Földről nézve tűnik úgy, hogy hátrafele mozog a bolygó, egyszerűen azért, mert a Föld is eltérő sebességgel kering a Nap körül, mint a többi bolygó.

A Vénusz 18 havonta kb. 40-43 napon keresztül retrográd.

A Vénusz retrográd szakasza a Bak jegyében december 19-től január 29-ig:

· Retrográd árnyék pozícióba lép 2021. november 17-én a Bak 11°05’-nél.

· Megáll és retrográd irányba fordul 2021. december 19-én a Bak 26°29′-én.

· Megáll és direktbe fordul 2022. január 29-én a Bak 11°05’-nél

· A Vénusz befejezi retrográd árnyékperiódusát 2022. március 1-én, a Bak 26°29’-én

A Vénusz december 19-től január 29-ig retrográd, retrográd árnyékperiódusa november 17-én kezdődött és március 1-jén ér véget. Az árnyékperiódus akkor kezdődik, amikor a Vénusz először halad át azon a fokon, amelyre később visszafelé haladva visszatér és akkor ér véget, amikor a Vénusz ismét áthalad azon a fokon, amelyen először visszafordult.

A szerelem és az értékek bolygójaként a Vénusz retrográd periódusai olyan időszakok, amikor újra felmérjük, hogy kit és mit értékelünk. Ez egy olyan időszak, amelyet sok asztrológus alkalmatlannak tart a házasságkötésre vagy új kapcsolat kialakítására. Ebben az időszakban a nagyobb pénzügyi vállalkozásokat sem javasolják. A Vénusz retrográd ciklusai jó idők a pénzügyi tervek elkészítésére, valamint személyes kapcsolataink újragondolására. A pénzügy és a szerelem területén azonban nem tanácsos megtenni a végső lépéseket, amíg a Vénusz ismét direktbe nem fordul.

Mivel a Vénusz uralja a szépséget és az esztétikát, a retrográd Vénusz időszaka nem ideális a szépészeti beavatkozásokhoz. A Vénusz társasági eseményekhez is kapcsolódik, előfordulhat, hogy azok nem úgy alakulnak, ahogy terveztük őket.

Retrográd Vénusz és a szerelmi kapcsolatok

Ha a retrográd Vénusz a Bakban van, erős lehet az elutasítástól való félelmünk. Az is előfordulhat, hogy újraértékeljük a kapcsolatunkat, hogy hozzájárul-e ambícióinkhoz és céljainkhoz, vagy elveszi-e azokat. Nagy hangsúlyt kaphat az, hogy az emberek hogyan boldogulnak a munkában. A Bak uralja a protokollt és az udvariasságra való érzékünket. Különösen bosszanthatnak vagy elriasztanak minket azok, akik átlépik ezeket a határainkat.

Régi barátok és szerelmek újra megjelenhetnek, ami megnehezíti a jelenlegi kapcsolatokat. A Vénusz retrográd ciklusa során a múlt kapcsolati kérdéseivel kell foglalkoznunk. Olyan események történnek, amelyek sorsszerűnek vagy előre elrendeltnek tűnnek. Igazi kihívás lehet egy szerelem közelébe kerülni. Előnyben részesíthetők a kevésbé intim kapcsolatok.

Ebben az időszakban a szeretetet nehéz természetes vagy spontán módon kifejezni. Azt tapasztalhatjuk, hogy másokból hiányzik az őszinteség és a szociális érzékenység. (Lehet, hogy mi is hajlamosak vagyunk erre!).

A Bak Vénusznak néhány nagyobb kihívást jelentő és sokszor nehezen elfogadható szimbolikája közé tartozik az anyagiasság, a hidegvérűség és a vonzalom kifejezése. Azok, akiknek a Bak erős a képletében, ebben a ciklusban befelé fordulhatnak, távolságtartóbbak vagy nehezen elérhetőek lehetnek. Lehet, hogy csak átgondolják a dolgokat, és mások félreérthetik szándékaikat.

A különösen nagy kihívást jelentő kapcsolatok véget érhetnek ebben a ciklusban. Az erős kapcsolatok azonban túlélik, még akkor is, ha közben voltak nehézségek. Jó alkalom lehet „nyitott szemekkel járni” vagy randevúra menni, bár a véleményünk a későbbiekben megváltozhat. Ez nem az az idő, amikor az emberek felismerik a másik személy igényeit. Vannak, akik megkérdőjelezik, hogy olyan partnerrel vannak-e, aki valóban teljesíti az igényeiket.

Előfordulhat, hogy felismerjük a mélyebb, kevésbé nyilvánvaló és kevésbé felszínes szükségleteinket. Ez jó alkalom arra, hogy újraértékeljük, mire vágyunk a kapcsolatainkban. De a nagy szerelmi döntéseket a legjobb a retrográd ciklus január 29-i befejezése utáni időszakra tartani, és még jobb, ha az árnyékfázison túlra (2022. március 1. után) időzítünk. Ugyanis érzékelésünk nem biztos, hogy a valóságnak megfelelő és elhamarkodottan cselekedhetünk, viszont nagy a valószínűsége, hogy később meggondolhatjuk magunkat.

Retrográd Vénusz és a pénzügyek

Ami a pénz, a pénzügyek és a vagyon témakörét illeti, próbáld meg visszatartani a nagyobb vásárlásokat vagy pénzügyi döntéseket a Vénusz retrográd ciklusa során. Például egy új ház, autó vagy más nagy értékű tárgy vásárlása a későbbiekben valamilyen módon visszaüthet. Még több pénzt kell rájuk költeni, vagy más egyéb problémákat okozhatnak, de az is lehet, hogy később meggondolod magad, és megbánod a vásárlást. Ha azonban különösen ügyes vagy a jó vételek tekintetében, ez remek alkalom lehet arra, hogy szokatlan termékeket találj alacsony áron, mivel a retrográd Vénusz-ciklusában az emberek hajlandóbbak megszabadulni azoktól a dolgoktól, amelyektől esetleg nem válnának meg normális körülmények között.

Jó gyakorlatok a retrográd Vénusz ideje alatt

Valójában nem kell félni a retrográd Vénusz időszakától, de mindig bölcs dolog különös óvatossággal eljárni. Nem ez a legjobb időszak egy új kapcsolat kialakítására, mert érzéseink becsaphatnak minket a szerelemmel kapcsolatban, de természetesen vannak kivételek és az ilyenkor alakult kapcsolatokból is alakulhat tartós és virágzó kapcsolat.

A Vénusz uralja az értékeinket, és amikor retrográd, úgy tűnik, nem vagyunk teljesen tisztában azzal, hogy pontosan mit és kit értékelünk, vagy egyesek azt mondanák, hogy többet látunk bele a dolgokba vagy szebbnek látjuk, mint ahogy a valóságban léteznek. Miután a retrográd ciklus véget ért, visszatekinthetünk, és elcsodálkozhatunk azon mit gondoltunk. Tehát tegyél meg mindent, hogy minden jelentősebb döntéshozatalt elkerülj a Vénusz retrográd időszakában. Szívügyekben változás később lehetséges.

Azok az emberek, akikkel most találkozunk, kedvesebbnek tűnhetnek, mint amilyenek valójában és ennek az ellenkezője is lehetséges! Bármi legyen is a helyzet, próbálj 2022 márciusáig várni, különösen az életet megváltoztató döntéseket illetően.

Érdekes módon ebben a ciklusban nem lehetünk olyan nyíltan szívélyesek és szeretetteljesek. Nehéz most megbízni másokban, és talán még nehezebb a saját ösztöneinkben bízni, amikor mások vagy kapcsolataink megítéléséről van szó. Hajlamosak vagyunk őszintétlenségre gyanakodni másokban. Az emberek önzőbbnek, visszahúzódóbbnak tűnhetnek és jobban védik saját magukat. Egyelőre nehéz közvetlen módon előrelépni szerelmi kapcsolatainkban. Ha abban reménykedsz, hogy helyrehozod a kapcsolatot, vagy ha találkozni szeretnél valakivel, nem biztos, hogy ez a legjobb időpont erre.

Amikor a Vénusz retrográd ciklusának második felében szakítás történik, az általában nem végleges. A párok és a barátok később újra összejönnek, vagy ha szakítanak, gyakran elgondolkozhatnak azon, hogy helyes dolog volt-e a szakítás.

A Vénusz retrográd időszaka a múlttal való foglalkozás, annak megtisztításának időszaka, hogy frissen és energikusan haladjunk előre, és erre különösen a ciklus első három hete a megfelelő. A retrográd ciklus második felében az impulzivitásra kell figyelni.

Aztán ott van a sorsszerű érzés a retrográd Vénusz során. Ami a múltban történt, beleértve a múltbeli szerelmi viszonyokat is, most eláraszthatja a tudatunkat. Néha egy múltbeli szerető újra megjelenik fizikai formájában.

Fontos dátumok a retrográd Vénusz ciklusa során

Ebben a 2021-2022-es Vénusz retrográd ciklusban a Vénusz által irányított ügyek szempontjából jelentős időpontok:

December 25.: Vénusz-Plútó együttállás. Újraértékeljük anyagi helyzetünket, szerelmi és társasági életünket és mélyreható gyökeres változások indulhatnak el (Lásd korábbi bejegyzés: Vénusz Plútó együttállás).

December 29.: Vénusz-Merkúr együttállás. Sokat beszélgethetünk a kapcsolatokról, különösen a múltbeliekről. Egy régi probléma új megvilágítást nyerhet. Ez hasznos lehet, de egy kicsit túl intellektuális is.

2022. január 5.: Vénusz-Neptunusz szextil. Segít meglátni a szépséget a tökéletlen helyzetekben és emberekben.

2022. január 9.: Vénusz-Nap együttállás. A kapcsolati problémák felerősödnek. Most sorsdöntő események következhetnek be. Ez hasonló az újholdhoz, de a Hold helyett egy új Vénusz-ciklus kezdetét jelzi. Szimbolikusan a sötétben vagyunk a retrográd ciklus idején, majd ettől az időponttól kezdve frissen és újra feltöltődve indulunk el. Az impulzivitás és a felkészületlenség most probléma.

Kiemelten fontos napok, amikor a Vénusz retrográd irányba fordul (december 19.) és amikor direktbe fordul (2022. január 29.). Valójában ezek a napok különösen nehézkesek lehetnek, mivel új irányra térünk át. Figyelj nagyon a zavaros helyzetekre. Ha megcsalnád a párod, próbáld meg visszatartani magad. Valószínű, hogy a retrográd ciklus elhaladása után meggondolod magad és közben kárt tehetsz.

Vedd figyelembe azt is, hogy a Vénusz 2021. november 17. és 2022. március 1. között a retrográd „zónában” tartózkodik. 2022. január 29. és március 1. között a Vénusz továbbra is azokon a fokokon halad, amelyeket retrográd időszakában megtett. Bár a Vénusz hivatalosan január 29-én fordul direktbe, a problémák várhatóan csak március 1-je után oldódnak meg teljesen.

Néha az emberek sietnek, hogy elindítsák a dolgokat a retrográd időszak előtt, de ez nem jó ötlet. Ennek az az oka, hogy az esemény progressziós képletén hamarosan megjelenik a retrográd Vénusz.

Hogyan hat rád a retrográd Vénusz?

A Vénusz által uralt Bika és Mérleg szülöttek különösen érzékenyek lehetnek a retrográd Vénusz hatásaira. Ezenkívül azok az emberek, akiknél a Bika és/vagy a Mérleg a szerelemhez vagy a pénzügyi területekhez kapcsolódik, általában jobban érintettek, mint mások. Ebbe beletartoznak:

A Kos Aszcendensű szülöttek (mivel a Mérleg jegy a párkapcsolatok házában van, és gyakran a Bika jegye a 2. házuk az anyagi terület házának csúcsán van) és a Skorpió Aszcendensű szülöttek (mivel a Bika jegye a VII. házuk, a párkapcsolati házuk csúcsán van).

Azok az emberek, akiknek az 5. házuk, a romantika háza a Bika vagy a Mérleg jegyében kezdődik. Ez a Bak és Ikrek Aszcendensű szülötteknél fordul elő, valamint azok az emberek, akiknek a Vénusza a Bikában vagy a Mérlegben van, szintén meglehetősen érzékenyek a ciklusra.