Uránusz


Levegős, pozitív, semleges (nemek feletti)

Átlagos haladása: 84 év és 7 nap, vagyis 84 év a keringési ideje, egy jegyben kb. 7-8 évig tartózkodik.

programozó – rendszergazda – az autisztikus – feltaláló – udvari bolond – polgárpukkasztó – különc – a furcsa- a meghökkentő – a be nem sorolható – kategórián kívüli – lázadó – zseni – tisztánlátó – asztrológus

- ahol nem mindennapi váratlan események és lehetőségek várnak!

- ahol egyik napról a másikra minden megváltozhat!

- ahol képesek vagyunk eredeti és szokatlan dolgokat produkálni!

- ahol néha szeretnénk szabad és független lenni!

- ahol a “kőbe vésett” elveink, komoly problémák forrása lehet!

Az ötlet, a hirtelen „megvilágosodás” érzete, emberszeretet, eredetiség, az újítás, a rebellió, a függés-függetlenedés (függetlené akar válni), szellemi érdeklődés, technikai érzék, nyugtalanság, spontán energia, kiszámíthatatlanság, idegesség, belső vibrálás, robbanás, különcség, felfedező, repülés, földtől elszakadás érzet, hírtelenség, váratlan felforgató fordulat, pillanat élmények (nincs idő), bevillanások. Kaland, újítás, felfedezés.

Ott ahol megjelenik, vagy uralkodik, mindig reformokat kell alkalmazni, ha ellenállunk, akkor nagyon rosszul élhetjük meg. A tranzitokat éljük meg együttműködően, hiszen nem tehetünk mást.

Fizikai szint: baleset, váratlan történések, különc, anarchista

Érzelmi szint: izgalom, idegesség, rebellió, öncélú romboló, fölforgató, az őrült

Szellemi szint: hirtelen megvilágosodás érzete, újítás, változtatás, szociális érzékenység, emberszeretet

A horoszkópban az Uránusz a következőkről adhat felvilágosítást:

  • Mely életterületeken élhetünk meg hirtelen felismeréseket, új, eredeti ötleteket és hol van erős vágyunk a változásra.

  • Mely területeken hajlunk arra, hogy elégedetlenek legyünk a status quo-val, és hol érzünk mély vágyat a jobbításra és tökéletességre, a megújulásra.

  • Mely területeken és helyzetekben nem tudunk következmények nélkül belső megérzésünkre hallgatni, mely mindig megsúgja mi az igazi, mi a valódi. (Ahol az Uránusz áll, ott abszolút igazságot keresünk és ott van elképzelésünk egyfajta tökéletességről; ott keressük a mennyországot a Földön)

  • Mely életterületeken hajlunk a szokatlan, váratlan cselekvési módokra, amelyek ellene mondanak a logikus és következetes gondolkodásnak.

  • Mely életterületeken vehetjük át az éllovas szerepét a társadalomban és környezetünkben, azaz hol találunk szokatlan, kísérleti megoldásokat a problémákra és témakörökre.

  • Mely területeken jelentkezhetnek életünk során valamikor eddig elhanyagolt és elnyomott dolgok és érzelmek.