2022. 47. hét

Kalandra fel!


A Nyilas inspirációt, kalandot, reményt, boldogságot és felszabadulást hozó energiáiban bővelkedünk. Múlt héten a gondolkodásunkért és kommunikációnkért felelős Merkúr, valamint a harmóniát, szépséget, értékeket, örömöt és jólétet képviselő Vénusz is belépett a tüzes Nyilas jegyébe. A héten a Nap harmonikus aspektusban találkozik még egyszer a retrográd Jupiterrel, hogy felszabadítsa a blokkolt energiákat. Kedden a Nap is átlép a Nyilas jegyébe, szerdán éjjel lesz egy különleges energiákkal feltöltött Újholdunk, amivel szinte egyszerre el is indul a Jupiter előre, így most a bentről a kintre helyeződik a hangsúly. Itt az idő, hogy a jövőnk fókuszba kerüljön. Hangsúlyt kapnak a szélesebb perspektívák, látásmódunk kibővül és a körülöttünk levő világot lehetőségekkel telinek láthatjuk, tanulhatunk az új élményekbe és kalandokba való belemerülésből.

Hétfő 11.21.


Merkúr-Vénusz együttállás

Könnyebben el tudod mondani a társadnak, amit szeretnél, jobban ki tudod fejezni magad, szavakba is tudod önteni érzéseidet, szeretetedet a másik iránt. Ugyanakkor te is kaphatsz kedvességet, bókot, ajándékot vagy akár pénzt is. Jó alkalom a kreatív alkotó tevékenységekhez, a művészi képességek fejlesztéséhez, íráshoz, zenéhez, kézművességhez. Jobban megy a tárgyalás, gördülékenyebb a kommunikáció, a vitás helyzetek könnyebben megoldhatók. Kiváló alkalom társaságba menni, randevúzni, vagy akár a régi kapcsolatokat megújítani.


Kedd 11.22.


Nap a Nyilas jegyében

Központi égitestünk a Nap is belép a Nyilas jegyébe, ahol december 21-ig tartózkodik. A hangsúly a terjeszkedésen, a pozitivitáson és a növekedésen van. Az élethez pozitívabban állunk hozzá, inkább utazásnak és kalandnak tekintjük és bízunk a szerencsénkben. Ebben az időszakban könnyebben kezeljük a kihívásokat, és szélesítjük a perspektívát. A Nyilas tüzes és változó jegy, igénye az állandó változás, a hangsúlyt a fizikai és szellemi kifejezésmódra helyezi. A szabadság és a kaland, valamint az értelem keresése kerül fókuszba. Ilyenkor nyitottabbak, optimistábbak, barátságosabbak, jókedvűbbek vagyunk. Kockáztatási hajlandóságunk is megnő és úgy érezzük van választási lehetőségünk, határainkat és korlátainkat könnyebben megkérdőjelezhetjük, és sokkal szabadabbnak érezhetjük magunkat.


Szerda 11.23.


Nyilas Újhold

November 23-án szerda éjjel 23:57-kor teljesedik ki az Újhold a Nyilas változó minőségű jegyében. Az Újhold egy új ciklus kezdetét jelzi. Most beépíthetjük az életünkbe a Nyilas jegyének pozitív optimista, lelkes, kalandvágyó, őszinte, szókimondó, független vonásait. Itt az idő, hogy valami nagyobbnak értelmet találjunk! Részletesen az Újholdról itt: https://www.centralnet.hu/blog/cikkek/Nyilas-Ujhold-2022-11-23Csütörtök 11.24.


Jupiter direkt

A Nyilas jegy ura a Jupiter megáll az égen és négy hónapos hátrálása után november 24-én csütörtökön elindul előre. Ezalatt az idő alatt a növekedés és terjeszkedés stagnált (azon az életterületen, ahol a képletedben tranzitál), azért, hogy összekapcsoljon egy mélyebb és személyesebb igazságérzettel, ami a saját teljes egyensúlyunk és egészségünk szempontjából helyes. Gyakran öntudatlanul elnyomjuk saját belső érzésünket, hogy mi a helyes és mi a helytelen, és alárendeljük magunkat az elfogadott társadalmi, vagy akár egy kapcsolaton belül meghatározott értékeknek.

A retrográd ciklus során szembenézhetünk az összes elfojtott reményünkkel és vágyunkkal, amelyek felnagyítva, túldramatizálva jelennek meg, katartikusan kitisztítva a levegőt. Ahogy a Jupiter kezd visszatérni a direkt pozícióhoz, egyre mozgalmasabb és optimistább időszak következik a leendő tervek felvázolásával, és egyre nagyobb a várakozás és a feszültség érzése.

A Nap hétfői trigon fényszöge a Jupiterre rávilágított az igazságra és előkészítette a blokkolt érzelmek felszabadítását. A direkt Jupiter impulzív döntésekre sarkall. Fokozatosan tisztázódik, hogy mire van leginkább szükséged. Lehetőséget kínál az elfojtott kreatív dolgok megelevenítésére.

A direktbe fordulás a mélylélek birodalmában, a Halak jegyében történik. Még egy rövid ideig, december 20-ig élezhetjük ezt a finom energiát a Jupiter által. Ilyenkor egónk kissé visszahúzódik, együttérzőbbek és intuitívabbak lehetünk, többet törődünk másokkal, valamint foglalkozunk a múlt kérdéseivel és az álmainkkal. Észrevehetjük a rejtett és a felszín alatt megbúvó dolgokat, a hamis illúziókat, vágyakat, melyeket a nagy lendületben nem vettünk figyelembe.

A héten nem lesz több bepontosuló lényeges fényszög, de azt gondolom ez éppen elég a hétre.