2022. 45. hét

Bika telihold teljes holdfogyatkozással - karmikus számlák rendezése

A héten tovább folytatódnak a múlt heti T-kvadrátban szereplő bolygók egymással alkotott fényszögeinek bepontosulásai. Lehetne külön-külön értelmezni őket, de felesleges. A hét fő eseménye a keddi teljes holdfogyatkozással járó telihold, melynek erőteljes energiái meghatározóak lesznek az elkövetkezendő időszakra.

Bika telihold teljes holdfogyatkozással


Kedden 12:02-kor teljesedik ki a Telihold a Bika-Skorpió tengelyen, ami teljes holdfogyatkozással jár.


A teliholdak lelkiségünkre hatnak, és eleve feszültséget és nyugtalanságot gerjesztenek. Az Uránusz hatására ez a Telihold még jobban fel lesz töltve impulzív energiákkal. Nem árt odafigyelni magunkra és másokra most is, különösen a hét első felében. Folytatódnak a május 16-i Skorpió teliholdkor (https://www.centralnet.hu/blog/cikkek/Skorpio-Telihold), és az október 25-i Skorpió újholdkor (https://www.centralnet.hu/blog/cikkek/Skorpio-ujhold-2022-10-25) aktuálissá vált témák, melyek most kiegészülhetnek váratlan, meglepetésszerű, viharos eseményekkel is.


Ez a telihold azért is különleges, mert teljes holdfogyatkozással jár. A holdfogyatkozások mindig a felszálló holdcsomópont közelében alakulnak ki és nagy intenzitást hordoznak az energetikájukban. Hozhatnak sorsszerű vagy karmikus eseményeket, amelyek valamilyen módon megváltoztathatják életútunkat.


Holdfogyatkozáskor a Föld a Nap és a Hold között van, és a Föld árnyéka a Holdra vetődik. Szimbolikusan ez azt jelenti, hogy a tudatosság (Nap) megvilágítja a lelket (Hold), azonban az háttérbe szorul a fizikai, testi szinttel (Föld) szemben.


A fogyatkozás a Saros 136. nevű ciklushoz tartozik, melynek 72 fogyatkozása közül ez a 20. hely. A sorozat 1680. április 13-án kezdődött és 2960. június 1-én zárul. A Saros 136. sorozat teljes időtartama 1280,14 év. (https://www.eclipsewise.com/lunar/LEprime/2001-2100/LE2022Nov08Tprime.html)


Ez a holdfogyatkozás 85 percig tart. Szabály szerint annyi hónapig érezteti hatását, ahány órán át tart. Hazánkból nem lesz látható (ahonnan látható: Ázsia, Ausztrália, Csendes-óceán, Amerika), és nem is tartozunk sem a Bika, sem a Skorpió jellegű országok közé. De azért ettől függetlenül hatni fog ránk.


A telihold fő fényszögkörnyezetét az a T-kvadrát alkotja, melyről múlt héten írtam. Ismétlésképpen, a háromszög alapját képezi a Nap-Merkúr-Vénusz -Leszálló holdcsomópont együttállás szemben vele az Uránusz-Felszálló holdcsomópont együttállás, a háromszög csúcsán pedig a Szaturnusz áll, kvadrátban mindkét formációval.

https://www.centralnet.hu/Asztrologia/Asztrologiai-Elorejelzesek/2022-44-het


Röviden arról van szó, hogy a Nap rávilágít a karmikus múltunkra, a hozott hajlamainkra, beidegződéseinkre, tehetségeinkre, ambícióinkra, ösztönös védekező mechanizmusanikra. Az Uránusz meg akar szabadítani azoktól az energiamintázatoktól, amelyek feleslegesek számunkra sorsfeladatunk beteljesítéséhez. A Szaturnusz azonban behúzza a kéziféket, kihívás elé állít, akadályokat, nehézségeket is hozhat, próbatételre késztet, kicsit levizsgáztat. Az anyagi céljaidtól egy magasabb rendű cél felé irányít. Ő a küszöb őre, és a küszöböt csak az lépheti át, aki képes szembe nézni a félelmeivel, felvállalja a Szaturnusz által kijelölt karmikus feladatát, akár áldozatok árán is és nem megkerülni akarja.


A Nap-Hold együttállás a Kos és a Mérleg csillagai alatt teljesedik ki. Itt az ideje a múlt rendezésének, a harmónia és az egyensúly megteremtésének belső világunknak, mely szinkronban van azzal, hogy a külvilágunkban milyen események történnek velünk.


A Hold a Kos csillagkép alatt halad és együttáll a Cet csillagkép alfa csillagával a Menkar csillaggal. Hírtelen felbukkanhat valami a mélyből, napvilágra kerül, tudatosulhat egy rejtett belső, titkos részed. Erőt kapsz ahhoz, hogy szembenézz vele és elindulj a valódi küldetésed, sorsfeladatod felé.


A Nap-Merkúr felső együttállás a Mérleg csillagkép alfa csillagával a Zuben Elgenubi csillaggal áll együtt, ez a mérleg múlt serpenyője. Ráláthatsz és megértheted karmikus múltadat, megmérettetik a szíved is, tudsz-e szeretni valójában?


A Merkúr kazimi, a Nap szívében, erős, védett és méltóságteljes helyen van (kevesebb, mint 8 ívperc pontosságú az együttállásuk). Az elme és az önkifejezés összhangban van. A gondolatok, szavak, kommunikáció, az írás hatása felerősödik, az információ gyorsan áramlik. Tiszta rálátást és megértést hozhat egy adott életterületen. A lehetőségeink kezdenek körvonalazódni, kitekintünk a jövő felé, mit szeretnénk létrehozni és megvalósítani, előkészítjük az utat a továbbhaladás felé.


A Vénusz a Mérleg csillagkép béta csillagával áll együtt. Itt ráláthatsz a múltra és jövőre egyaránt, ez a tökéletes belső egyensúly pontja. Eljött tehát az igazság pillanata, a múltban történtek kiegyenlítésre kerülnek.


A holdfogyatkozás során zodiákus szinten a Bika-Skorpió tengely analógiái lesznek érintve erőteljesen. A biztonság, otthon, kényelem, stabilitás, bírtoklás, az anyag, az értékek és a fizikai szint témaköre szemben a változás, átalakulás, a mélységek, a lelki és szellemi szint témaköreivel. Érdemes elgondolkozni azon, hogy állsz ezekhez a fogalmakhoz. Mi az, amihez túlságosan ragaszkodsz? Mi az igazi érték számodra? Mi az, amin már régóta változtatásra szorul az életedben? Mi akadályoz a változásban? Mitől és hol érzed magad biztonságban? Ezzel kapcsolatban milyen érzések, félelmek jönnek fel?


Használd ki ezt az alkalmat, természetesen vállalva döntéseid során a felelősséget és a következményeket. Menj le nyugodtan a mélységeidbe, hidd el jobb lesz most önként megtenni, mint mikor a sors kényszerít majd bele. Vizsgáld felül értékrendszeredet, nézz szembe a megoldatlan problémákkal, most itt a lehetőség, hogy változtass.


Az Uránusz megrázza a Bika által képviselt témákat, most főleg a biztonsággal és állandósággal kapcsolatos elképzeléseinket gyökeresen át kell kialakítani és új alapokra tenni. A Bika ura a Vénusz a Skorpióban halad, a Mars és a Plútó uralma alatt bátorságot és szenvedélyességet hoz.


A Telihold hatása nem csak a kísérő fényszögek miatt lesz kiemelkedő, hanem azért is, mert a képlet Bak aszcendensén a Plútó emelkedik. Megmutatkozik a hatalom. Pszichológiailag azt jelenti, hogy feljön valami a tudatalattiból, napvilágra kerül. Ez lehet egy titok, de egy olyan részeddel is szembesülhetsz, amiről nem is tudtál, vagy régen elnyomtad magadban, mert nem akartál vele szembesülni. A Plútó hozza radikális változásokat is, gyógyító erejének hatására teljesen újjászülethetsz, és kiemelkedhetsz egy olyan helyzetből is, amiből eddig nem tudtál. A képlet MC-je úgy, mint az újholdnál, szintén a Skorpió jegyében áll, tehát a cél most nyomatékosan a teljes, gyökeres átalakulás, megújulás.


Egyéni szinten főleg azokat érinti, akiknek valamilyen módon hangsúlyos a képletében a Bika-Skorpió tengely (pl. személy jelölő bolygók, tengely, holdcsomópont áll ezekben a jegyekben). Azon életterületeken fejti ki hatását, ahol a Nap-Hold szembenállás létrejön. Itt lehet számítani olyan eseményre, ami fizikai szinten vagy beteljesülést, vagy lezárást hoz, itt lehetünk elégedetlenek, reagálhatjuk túl a dolgokat, érzelmeinket felnagyíthatjuk. Szembenézhetünk a blokkjainkkal és megszabadulhatunk az elmúlt időszak érzelmi terheitől is.


A Teliholdnak lesznek kisegítő aspektusai is, úgymint a szépség, harmónia, béke bolygója a Vénusz, valamint az égi kommunikátor a Merkúr harmónikus (trigon) aspektusai a mélylélek bolygójával, a Neptunnal. A Neptun serkenti kreativitásodat, képzelőerődet, érzékenyebbé válsz, és a lelki dolgok is jobban foglalkoztatnak. Feltölti az energiákat romantikával, szerelemmel, együttérzéssel és segítőkészséggel, valamint segít ráhangolódni az intuícióidra is. Szépséget és szeretetet hoz, és talán egy kicsit harmonizálja a telihold által kibillent egyensúlyt.


A hét a Vénusz szintetizáló (szextil) fényszögével zárul a nagy transzformátorral, a Plútóval, ami vasárnap pontosul be. A Vénusz a Plútó otthonában tranzitál, a Skorpió jegyében, így még intenzív szintre kapcsol a szerelem. A meglévő kapcsolat mélyebb szintre fejlődhet, mind spirituálisan, mind szexuálisan, megismerhetitek a kapcsolat eddig rejtett, de szép dimenzióit is. Ha nincs társ, egyre inkább vágyat érzel, hogy megoszthasd szeretetedet valakivel. Akár a megszállottságig is mehetnek a dolgok, hogy nem tudod kiverni a fejedből a másikat. Lehetséges, hogy titkos románcok is elkezdődhetnek a tranzit alatt. Bármilyen kapcsolat is alakul ki, a felületesség nem lesz elegendő, mély érzelmi szinten szeretnéd megélni a szerelmet.