2022. 39. hét

Ismétlés a tudás anyja

Aki figyeli az égi eseményeket, az látja, hogy egy-egy téma, mint például az emberi kapcsolatok, az értékrendszerek, a múlt, a fennálló struktúrák stb. és az azokkal való feladatok többször ismétlődnek egymás után. Nem véletlenül történik ez, hiszen az égi vezérlő elvek például a retrográd bolygók segítségével, akik többször ismételtetnek egy adott témát és igyekeznek mélyebbre vinni a belső világodban, azt szeretnék elérni, hogy tudj emelkedni, kilépni az ördögi körből. Azért, hogy a kezedbe tudd venni az életed feletti irányítást, és boldog legyél. Ehhez persze sokszor szembe kell nézni azzal a részünkkel, ami nem tetszik és tudatosítani kell. Jelenleg a Nap, a Merkúr és a Vénusz a Szűz csillagkép múlt lábánál hozza fel és ébreszt rá, mi az, ami életképtelen és halott az életedben, valamint milyen múltban gyökerező minták irányítják tudattalanul az életedet. Ugyanis hiába tárulkoznak eléd az új kezdetek zseniális lehetőségei, addig nem fogsz tudni semmiféle újat indítani, bármi is legyen az, ameddig ezeket nem tudatosítod, a régit le nem zárod és el nem engeded.

Hétfő 09.26.

A szépség, harmónia, szeretet és anyagiak bolygója a Vénusz harmonikus (trigon) kapcsolatba kerül az alvilág urával a Plútóval. Most könnyeb az átalakulás, a regenerálódás mind a kapcsolatokban, mind a pénzügyeket illetően. Intenzívebb és szenvedélyesebb időszak azokban a dolgokban, amelyek örömet és elégedettséget okoznak. Érzéseid elmélyülnek, megnövekszik a vágyad a szerelem és az intim kapcsolódás iránt. Nagyobb az esély új románc kialakulására, ami kezdetben meglehetősen intenzív lehet. Megszállottan, elbűvölően és titokzatosan tudsz viselkedni, de a lelkesedés idővel valószínűleg alább fog hagyni. Pénzügyi területen is átalakulás várható, most könnyebb nyereséget elérni.Az értelem elvét képviselő Merkúr is találkozik a Vénusszal, ugyanis együttállnak. A Merkúr retrográd, tehát a kozmikus irányba halad a Szűz csillagkép múlt lábánál, az Ekliptika alatt és onnan jön felfelé. Itt az ideje a múltban történtek rendezésének és megbeszélésének. Szépen hozza fel a múltból a még rendezésre váró dolgokat, napvilágra kerül sokminden, feljöhetnek a tudattalanba száműzött tartalmak is, amik valószínűleg nem a kellemes tapasztalatok után lettek lenyomva. Most könnyebben meg tudod érteni, mit is kell rendbetenni, el tudod mondani a társadnak, amit szeretnél, jobban és könnyebben ki tudod fejezni magad, szavakba is tudod önteni érzéseidet, szeretetedet a másik iránt. Jó alkalom a kreatív alkotó tevékenységekhez, a művészi képességek fejlesztéséhez, íráshoz, zenéhez, kézművességhez.

A tudatos Ént képviselő Nap és a terjeszkedés és a siker elvét szimbolizáló Jupiter, aki retrográd és tanításai lágyak és szeretetteljesek, szemben állnak egymással. A Nap a Szűz csillagép múlt lábánál a Jupiter pedig a Halak csillagép visszaúszó fonalánál halad visszafelé látszólag a Földről. Azt üzenik, hogy tegyél rendet kint, magad körül az életedben és magadban is bent, a lelkedben. A Nap rávilágít mi az, amiben futod az ördögi köröket, melyek azok a tudatalatti működések, hitrendszerek, amelyeken változtatni kellene, hogy ne kerülj bele újra és újra egy hasonló szituációba. Rávilágít a személyes értékeidre, a belső igazságodra. Ha tudatos vagy akkor felszabadulhatsz a blokkolt energiák alól és azok alól a hamis késztetések alól, amik csak az egódnak voltak fontosak.

A Nap szembenállása a retrográd Jupiterrel egy különleges időszak. Felerősít minden olyan helyzetet, ahol elfojtott vágyaink vannak. A helyzet robbanásveszélyes is lehet, különösen akkor, amikor intenzíven vágyunk valamit. A retrográd mozgás azt hangsúlyozza, amink nincs. Szembenézhetünk az összes elfojtott reményünkkel és vágyunkkal a ciklus első felében, amelyek most felnagyítva, túldramatizálva jelennek meg, ami katartikusan kitisztítja a levegőt. Ha a körülmények valamelyest rendeződtek, ez a tisztogatás lehetővé teszi a valós helyzet fokozatos asszimilációját, és ennek következtében a tervek fokozatos felülvizsgálatát.

A Jupiter felszabadító vagy rendező tulajdonsága nyugtalanító is lehet, különösen akkor, ha olyan élményeket hoz, amelyek eleve szokatlanok, vagy súlyosbítanak egy már megterhelt pszichológiai állapotot. Depressziót is kiválthat, ami a viszonzatlan szükségletek következménye. Ez az időszak megköveteli, hogy az önmagadba vetett hit mély tartalékaiból meríts.

Kedd 09.27.

A Merkúr harmonikus kapcsolatba kerül a Plútóval. Elérkezett a nagy, radikális, gyógyító beszélgetések ideje. Könnyebben megértheted az élet sötétebbik oldalát, a titkokat, rejtélyeket. Nagy benyomást tudsz tenni a másikra és könnyen rá tudod beszélni valamire. Jó alkalom kutatásra, nyomozásra, üzleti tárgyalásra, nagyobb értékű dolgok vásárlására, önismeretre, asztrológiára, pszichológiára, akár előző életes utazásra is.

Szerda 09.28.


A Mars és a Szaturnusz is harmonikusan kapcsolódik. A Mars a Bika csillagkép szarvánál halad, ami a küzdelmekről szól. Ha te kint küzdesz a külvilágban, akkor ezt az erőt, ami itt van elveszítetted. Csak akkor tudod jól megélni ezt az időszakot, ha önmagadat győzöd le. A Bika szarva azt üzeni, hogy küzdj meg magaddal azzal, ami nem fény. Ezzel viszont szembenézni nem kellemes. A Mars ezt segít tudatosítani. A Szaturnusz visszafogja egy kicsit az elhamarkodott döntéseket, komolyságra, koncentráltságra és türelemre tanít. Használd a józan eszedet és vedd figyelembe döntéseid lehetséges következményeit és vállald a felelősséget. Jó alkalom szellemi munkához, döntések meghozatalához, tárgyalásokra. A most elkezdett dolgokat ültesd át a gyakorlatba és tartós eredményekre számíthatsz (Szaturnusz a Bak csillagképben).

Csütörtök 09.29.


A Vénusz belép a Mérleg zodiákus jegyébe, ahol október 23-ig folytatja útját. Ennek hatására hajlamosabbak lehetünk kerülni az agresszív és udvariatlan viselkedést, kedvesebben fordulunk társainkhoz, annak érdekében, hogy elérjük, amit szeretnénk. A Mérleg Vénusz gyakorlatilag a kapcsolatokért él. Nagyon előzékenyek vagyunk másokkal, meglehetősen hajlandóak vagyunk tárgyalni és kompromisszumokat kötni. A szerelemmel kapcsolatban különösen idealisták lehetünk. Ennek az időszaknak az árnyoldala lehet a függőség, a következetlenség és a felületesség. A kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében könnyen eltussolhatjuk kapcsolataink mélyebb problémáit, viszont magunkban belül tovább neheztelhetünk és mártírkódhatunk is. Igyekezzünk szem előtt tartani ezt és ennek figyelembevételével megteremteni a külső-belső egyensúlyt.

Péntek 09.30.


A Nap szintetizáló (szextil) kapcsolatba lép a Holddal. Ez a pszichológiai és érzelmi egyensúly időszaka, amikor a személyiséged különböző aspektusai összhangban vannak egymással. A barátokkal és a közeli szomszédokkal nagyon harmonikus lesz a kapcsolat, és új barátokat szerezhetsz. A mindennapi lét rutinszerű megbeszélései, tárgyalásai és tranzakciói nem fognak akadályokat teremteni. Jó alkalom másokkal lenni. Az ellenkező nemmel való kapcsolat is simább a szokásosnál. Ez különösen jó alkalom arra, hogy átgondold személyes és érzelmi életedet. Az ezen a területen tapasztalható feszültségek most korrigálhatók.

Szombat 10.01.


A béke, harmónia, szeretet bolygója is a Napot követően szembenéz a Jupiterrel. Mi az igazság? A téma megint a kapcsolatok és a múlt, de nem csak azok rendbetétele, hanem visszatérhet egy társ a múltból, akár előző életből, vagy visszatérhet egy képességed, tudásod vagy egy helyzet, ami addig jön újra és újra vissza, amíg meg nem látod a mélyebb üzenetét és meg nem oldod másképp. De mikor fog ez megtörténni, csak akkor, ha el tudsz rugaszkodni a múlttól.

Vasárnap 10.02.

Három hétig tartó hátrálása után a Merkúr elindul előre. Ettől kezdve könnyebben fog menni minden Merkúrral kapcsolatos téma, azaz gördülékenyebb lesz a kommunikáció, könnyebben fogod megérteni és megértetni a dolgokat, kevesebb fennakadás lesz az információcserében, a közlekedésben. Véget ér az az ösztönös leállási idő, ami azért szükséges, hogy a retrográd ciklust megelőző 3 hónap alatt elraktározott problémákat tudatosítsa, hogy újragondoljuk és szükség esetén átszervezhessük, áttervezhessük dolgainkat. Ez az időszak felfogható egy új kezdetnek is, de még harmadszorra is átsétál a Merkúr a Szűz csillagkép múlt lábán, hogy minden a helyére kerüljön, de már az Ekliptika felett halad a Merkúr, ezáltal könnyebben meg tudod érteni, ki tudsz emelkedni, el tudsz rugaszkodni, ki tudsz lépni olyan helyzetekből, kapcsolatokból, hitrendszerekből stb., ahol már nincs szeretet, nincs további fejlődési lehetőség, amelyek már csak korlátoznak és egy magasabb szinten tudod elindítani ezt a korszakot.