2022. 38. hét

Új korszak, új kezdet lehetősége

Pénteken beköszönt az őszi napéjegyenlőség és lesz egy Mérleg újholdunk is vasárnap és még rengeteg izgalmas energia vár ránk a héten. Ismét új kezdetek jöhetnek, de csak óvatosan, átgondoltan, a belső igazság- és értékrendszerünknek megfelelően. Elrugaszkodhatunk attól, amibe már régóta bele vagyunk ragadva. Beépíthetjük a változást az életünkbe, kipróbálhatunk valami újat. Tudatosulhat, hogyan működünk az emberi kapcsolatainkban, hogyan teremthetünk békét és harmóniát magunk köré, feljöhetnek elfojtott vágyaink és reményeink. Bekapcsolódhatunk egy alternatív álomvilágba is, hogy megszabaduljunk a mindennapi élet feszültségeitől, de óvatosnak kell lennünk, hogy ítélőképességünk ne homályosodjon el.

Hétfő 09.19.

Újra szembenállnak egymással az értelem elvét képviselő Merkúr és az igazságot szimbolizáló Jupiter, de ezúttal úgy, hogy a Merkúr is retrográd (hátráló) mozgásban van a Mérleg jegyében. A retrográd Merkúr ki akar zökkenteni minket egy „alvó” állapotból, a hétköznapok rohanó világából és azt szeretné, hogy a megszokott helyett egy új perspektívát is vegyünk figyelembe. Tehát gondold végig, hogyan tehetnéd harmónikusabbá, szebbé, békésebbé, szeretetteljesebbé kapcsolataidat. A retrográd Jupiter a Kos jegyében arra hívja fel a figyelmet a maga finom módszerével, hogy állj meg és győződj meg arról, hogy valóban jó úton indultál-e el, nem hoztál-e elhamarkodott döntéseket, a választott cél ténylegesen beleillik-e a hosszú távú elképzeléseidbe? Most még van lehetőség arra, hogy korrigáld a helyzetet és figyelembe vedd valódi céljaidat, érték- és hitrendszeredet, valamint a többiek szempontjait is, ugyanis a Jupiter mindent felnagyít, amivel érintkezésbe lép. Most az emberi kapcsolatok, a párkapcsolatok kerülnek górcső alá. Szembesülünk a belső igazságunkkal és értékrendszerünkkel. Nem árt feltenni magunknak a következő kérdéseket:

· Mi az, amit nem tudsz elfogadni, befogadni, ami nem egyezik a világoddal?

· Van-e hosszú távú perspektívája a kapcsolataidnak?

· Hiszel-e a kapcsolataidban?

· Melyek az elavul gondolati, hitrendszeri minták, amelyek vissza-vissza térnek, de már nem szolgálnak téged?

· Hol voltál túlságosan nagylelkű, esetleg hol vállaltál a kelleténél több áldozatot?

· Hogyan gondolkodsz, kommunikálsz a kapcsolataidban?

· Tudsz-e változtatni a hozzáállásodon?

Lesz ehhez egy segítő fényszög, ami segít rávilágítani a titkokra, felhozni a tudattalanba száműzött dolgokat. Ugyanis a tudatos énünket képviselő Nap és a radikális átalakulás elvét szimbolizáló Plútó harmónikus (trigon) fényszöget alkot egymással. Most könnyebben a rejtélyek mélyére áshatsz, felderíthetsz titkokat, jó időszak kutatáshoz és nyomozáshoz. Könnyen a végére tudsz járni a kapcsolati nehézségeknek, azaz a saját pszichédben levő kivetítéseket könnyebben ismered fel. Tapasztalhatsz drámai és felkavaró dolgokat is. Itt az ideje, hogy foglalkozz az életed sötét területeivel is. Ne csak kívül takarítsd el a szemetet. A Plútó is retrográd pozícióban halad, melynek során azok a dolgok, amelyekhez a legjobban ragaszkodunk, hirtelen elveszhetnek. Az ellenőrzés és a kontroll bizonyos esetekben kikerül a hatáskörünkből. Kénytelenek vagyunk radikálisan átértékelni egyes dolgokat. A Plútó retrográd időszaka a megújulás ideje is, melynek során nagyobb önbecsülésre tehetünk szert.

Kedd 09.20.


A szépség, harmónia, béke, szeretet és anyagiak elvét képviselő Vénusz harmónikus (trigon) kapcsolatba kerül a magas szintű elvek, a forradalmiság és a váratlan események bolygójával az Uránusszal. Az Uránusz is retrográd irányban halad, belső forradalmat kiváltva olyan rendszerek ellen, amelyek már nem támogatnak minket. Fokozatosan lecseréljük a régi modelleket új modellekre, és a látásmódunk is megváltozik. Tehát itt a Vénusszal kapcsolódva azt üzeni, hogy a változást, a fejlődést nem csak úgy lehet megélni, hogy lebontasz magad körűl minden struktúrát, véget vetsz a házasságodnak, kapcsolatodnak, kilépsz a munkahelyedről stb. Éld meg az adott kereteken belűl a változással járó átmeneti időszakot, nézd meg mit tartogat az ismeretlen jövő, építsd be ide a változásokat, sokkal boldogabb leszel így, mintha borítanál mindent.

Nehéz lesz most az unalmas rutint követni. Késztetést érezhetsz valami új kipróbálására, akár egy új hobbit, vagy valami újítást vinni a kapcsolatodba. Ha egyedülálló vagy, akkor elképzelhető, hogy új ismeretséget kötsz, viszont nem biztos, hogy tartós lesz ez a kapcsolat. Jó alkalom a társasági életre, népszerűbbnek érezheted magad és élvezheted a szabadságot, hogy kimozdulhatsz. Nem is kell hozzá határozott terv, számíts a váratlanra, még vásárlás közben is érhet meglepetés. Kiváló alkalom szépség- és divattermékek, az egyedi jellegű gyönyörű dolgok vásárlására, kreatív tevékenységek végzésére, kézművességgel, tánccal, zenével, művészettel foglalkozni. Váratlan pénzügyi lehetőség, jutalom vagy bónusz is kilátásba kerülhet.

Szerda 09.21.


A melegszívű, nagylelkű Oroszlán jegyében járó Hold szintetizáló (szextil) fényszöget alkot a Mérleg Merkúrral. Jó alkalom a társasági élethez, mert meghozza a hangulatot a beszélgetéshez, ami kissé teátrálisabb és drámaibb lehet. Érzéseiddel összhangban tudsz kommunikálni. Jó alkalom a családi és párkapcsolati problémák megbeszélésére. Intuitívabb leszel és őszinte érdeklődéseddel megnyugtathatod az embereket. Könnyen el tudod látni a rutinszerű szellemi munkáidat, de az írás tekintetében is egy produktív nap lehet. Jó időszak a romantikához és minden kreatív tevékenységhez, a gyermekekkel kapcsolatos tevékenységekhez, az elismerést adó vállalkozásokhoz és a kockázatvállalásra.

Csütörtök 09.22.


Az Oroszlán Hold kap egy kis keménységet a szigorú Szaturnusztól. Ma egy kicsit szomorúnak, magányosnak érezheted magadat. Nehezebben tudod megosztani érzelmeidet, ami távolságtartáshoz vezethet kapcsolataidban. Fontos ezt tudatosítani, nehogy a rossz hangulat gondot okozzon a kapcsolatban. Az embereket hidegnek és távolságtartónak érezheted. Leginkább az érzelmi kapcsolatban lehetnek problémák, bűntudatot, terhet, felelősséget érezhetsz egy nálad sokkal idősebb vagy fiatalabb személy miatt. Ez szerencsére csak egy néhány órán át tartó érzés.

Péntek 09.23.


Az őszi napéjegyenlőség napja, amikor az égi egyenlítő (Equator) metszi a Nap látszólagos útjtát, az Ekliptikaát (a másik ilyen hely a tavaszpont). Ez egy kozmikus időpont, kicsiben egy új korszak kezdődik. Zodiákus szinten a Mérleg jegyében, csillagképileg a Szűzben, annak is a múlt lábánál. Hogyan tudsz egy új korszakot elindítani? Úgy, ha el tudsz rugaszkodni, tovább tudsz lépni mindattól, amiben már nem lehet fényt aratni. Ez minden őszi napéjegyenlőség üzenete. Tehát vizsgáld meg mi az, amibe most bele vagy ragadva, mi az, amin tovább kellene lépni és ha tovább lépsz, akkor csodálatos 3 hónap vár rád.

A Nap a Mérleg jegyébe lép és alsó együttállásba kerül a retrográd Merkúrral, aki délután visszalép a Szűz jegyébe. Amikor a Nap a Mérlegben jár, rávilágít saját magunkra, hogyan működünk a kapcsolatainkban. Ilyenkor könnyebben kötünk kompromisszumot, törekszünk az egyensúly, a harmónia és a béke megtartására. A döntéshozatal nagyobb kihívást jelenthet, minden helyzet mindkét oldalát mérlegeli szeretnénk, és néha ez a folyamat végtelennek tűnik. Jobban aggódunk amiatt, hogy ne tereljünk másokat rossz irányba, igyekszünk tapintatosabbak és toleránsabbak lenni. Ügyeljünk arra, hogy ne menjünk bele a túlzott passzivitásba, ne legyünk öncélúak, túl határozatlanok és felületesek.

A Nap-Merkúr alsó együttállás azt a 11 napos időszakot követi, amikor feltárhattuk azokat a problémákat, amelyek közvetlenül kapcsolódnak ahhoz a házhoz, amelyen a Merkúr áthalad a képlenünkben. Ilyenkor csökken a kezdeményező tevékenység, és lehetővé válik a tudattalan működése. Ami itt az együttállás során feltárul, az megfelel az új kezdetnek, amely a Merkúr direktbe fordulásakor, október 2-án jelenik meg.

A Merkúr retrográd utazása éppen a felénél tart. Türelmetlenebbnek érezhetjük magunkat, de a folyamat felgyorsítása egyszerűen nem megy. Most egy kicsit passzívabban kell fogadni a jelenlegi viszonyokat, a jövőnket így alapozhatjuk meg. Hagyományos megközelítésben például nem írunk alá szerződéseket, nem kezdeményezünk új vállalkozásokat vagy nem hajtunk végre nagyobb vásárlásokat. Szimbolikusan ellentétes erők működnek, amelyek némileg úgy működnek, mint a vészfékkel történő vezetés – az új kezdetek izgalmas energiája és a visszafogottság érzése belső feszültséget kelt és frusztrációként élehető meg, mert képtelenség teljesen kiforrott ötletek megfogalmazására. Az elkövetkezendő 10 nap során engedni kell bizonyos mozgásteret az új potenciálok, lehetőségek kibontakoztatására, de ezt a szakaszt inkább egy oktató időszaknak foghatjuk fel, a bizalom és az elengedés terén is tanulságokat vonhatunk le. Esetleg érdemes beilleszteni egy ideiglenes változtatási tervet is elkerülve a súlyos hibákat.

Amikor pedig a Merkúr visszahúzódik a Szűz jegyébe (szeptember 23 – október 11), akkor arra hívja fel a figyelmet, hogy milyen kézzelfogható eredményt tudunk felmutatni. Az ördög a részletekben rejlik, mondja az éles tekintetű, józan eszű és logikus Szűz. Tekints át mindent a hátrálás ezen szakasza során. Rendszerezd és egyszerűsíts a dolgokat, készíts ütemterveket, nézd át a pénzügyeidet. Fókuszálj az egészségedre is, gondoskodj jobban magadról! Nézd meg, hogyan tudnád csökkenteni a stresszt az életedben? Változtass az étrendeden, ha szükséges, csökkentve a gyulladást és javítva a bélrendszer egészségét, ami az erős immunitás kulcsfontosságú összetevője (a Szűz irányítja az emésztést).

Szombat 09.24.


A gyakorlatias és érzéki Szűz Vénusz farkasszemet néz az együttérző és intuitív Halak Neptunusszal. A Vénusz szimbolizálja azt, ahogy kapcsolatba kerülünk önmagunkkal és másokkal, és ahogy megteremtjük életünkben a harmónia és a szépség feltételeit. Értékeinkről, a gazdagsághoz, bőséghez való viszonyunkról ad felvilágosítást és arról a képességünkről, hogyan tudjuk élvezni az életet, valamint a testünkkel, érzékeinkkel és a természettel való kapcsolatunkról. Most a Szűz jegyenergiájának megfelelően mutatja meg a változásokat ott, ahol áthalad az egyéni képletben.

A Neptunusz a Vénusz felsőbb oktávja, ugyanannak az energetikai elvnek a magasabb, sűrűbb kifejeződése. A Vénusz a romantikus, földi szerelemről, míg a Neptunusz az isteni, transzcendentális, feltétel nélküli szerelemről szól. A Vénusszal való szembenállása hidat képez e két birodalom között. Arra hív bennünket, hogy fedezzük fel önmagunkkal és másokkal való kapcsolatteremtés különböző módjait. Inkább a lelki gazdagságra törekszünk, mint az anyagi gazdagságra. Inspirálja képzeletünket és fantáziánkat, és képes új szintre emelni művészi, kreatív és spirituális képességeinket.

A fényszög hatására hajlamosak vagyunk idealizálni a kapcsolatokat. Arra törekszünk, hogy túllépjünk az anyagi valóság korlátain, hogy megtapasztaljuk a tökéletes egységet, mély lelki kapcsolatra vágyunk a másikkal. A romantika nem ismer határokat, a feltétel nélküli szeretetet túllép minden fizikai korláton. Hipnotikus szerelmi varázslat alá kerülhetünk. Szerelembe szeretnénk esni, szeretni akarunk és összeolvadni a másikkal, keressük az isteni egyesülést és a boldogság élményeit. Könnyebb lesz kapcsolatba lépnünk azzal, aki fontos nekünk. A Halak Neptun által egy alternatív álomvilágba kapcsolódunk be, hogy megszabaduljunk a mindennapi élet feszültségeitől, és a romantikára összpontosíthassunk. Hajlamosak leszünk a szokásosnál gyakrabban haladni az áramlással, kevesebb erőfeszítést igényelhet, ha alkalmazkodóképesek, fogékonyak és sokoldalúak vagyunk.

Bár minden álomszerűnek és romantikusnak tűnik, van valami, ami miatt óvatosnak kell lennünk. A Neptun mindent felold, amivel kapcsolatba kerül, olyan mértékben elhomályosíthatja ítélőképességünket, hogy figyelmen kívül hagyjuk partnerünk hibáit. Hacsak nincs sok időnk arra, hogy megismerjünk valakit, ez nem a legjobb alkalom az elköteleződésre. Könnyű hinni a szerelem első látásra című történetben egy ilyen állás során, ezért lassan kell haladnunk, nehogy a végén egy illúzióba vagy saját kivetítésünkbe essünk szerelembe. A tranzit során lehetőségünk van arra, hogy jobban ráhangolódjunk intuícióinkra, és megtanuljuk megkülönböztetni a vágyállapotot és a kivetítéseinket a valóságtól, valamint egészséges határokat szabjunk meg.

Vasárnap 09.25.


A Mérleg jegyében teljesedik ki az Újhold (Nap-Hold együttállás) vasárnap este 23:54-kor. Ilyenkor egy új ciklus indul el, melynek témája ismét az emberi kapcsolatok, a család, otthon, múlt témaköre.

A fő cél helyreállítani az egyensúlyt kapcsolatainkban, tanuljunk meg békét kötni a körülöttünk lévőkkel, és több harmóniát teremtsünk környezetünkben, rendet és egyensúlyt életünkben, és ismerjük fel a partnerkapcsolataink értékét. Fontos szempont, hogy mindezt nem csak praktikus okokból kifolyólag, hanem építsük be a spiritualitást is a gyakorlati szempontok mellé. Használjuk az intuíciónkat, a képzelőerőnket. Rengeteg kreatív erő rejlik az elkövetkezendő időszakban, ha ráhangolódunk belső világunkra. Legyünk egy kicsit segítőkészebbek, együttérzőbbek mások felé. Ideális időszak ezeknek a készségeknek a fejlesztésére. Igyekezzünk megteremteni az egyensúlyt a családi életünk és munkánk között is.

Előtérbe kerülhetnek a családdal, otthonnal, múlttal kapcsolatos események, kérdések, titkok. Kiderülhet az igazság is. Felerősödhet minden olyan helyzet, ahol elfojtott vágyaink vannak és akár robbanásveszélyes is lehet a helyzet, mivel ezek most felnagyítva, túldramatizálva jelennek meg. Úgyhogy a harmónia megteremtése erőfeszítéseket igényel, figyeljünk a túlzásokra. Szükségünk van azonban egy újrakezdésre. Ha túl magasra vagy túl messzire lövünk, az nem segít hamarabb elérni a céljainkat. Tartsunk lépést magunkkal és azért álljunk két lábbal a földön.