2022. 33. hét

Szerencsés napok jönnek

Egy hatalmas, ambíciózus és célirányos energiapotenciállal indul a hét, a vasárnap este bepontosult Mars és Plútó harmonikus fényszögének köszönhetően, melynek energiáit használhatod vágyaid, elképzeléseid megvalósításának érdekében. A Mars a héten elhalad a Pleiádok csillaghalmaz alatt, ami az istenek szerelmi fészke és termékennyé varázsolja mindazt, amit elindítasz. A bátorság, a hit, a szeretet képességének próbája ez a hét. Mennyire vagy nyitott az új megoldások felé, hiszel-e magadban, a megérzéseidben, észreveszed-e a lehetőségeidet?

08.15. Hétfő

Vasárnap éjjel pontosult be a Mars és a Plútó a két erőbolygó harmónikus (trigon) fényszöge, melynek hatását a hét közepéig érezzük. A Mars az erő, bátorság, harc bolygója a Bika csillagkép hátán halad, ami a termékenység, a stabilitás, a szerelem, a szépség, az élet élvezetének szimbolikája az égen és a hét végéig elhalad a Pleiádok csillaghalmaz alatt is, az istenek szerelmi fészke alatt, amit a legtemékenyebb helynek tartanak az égen. A Plútó a hatalom, az átalakulás, a halál és az újjászületés bolygója a Sas csillagai alatt jár. Amit most elindítasz, az termékeny lesz, azt át tudod ültetni a gyakorlatba, azzal ki tudsz emelkedni, szárnyalni is tudsz és a többieket is tudod emelni. A Sas a Tejút felé száll, itt a lehetőség, hogy egy magasabb szintű minőség felé emelkedj. Fontos a tudatosság, minek adsz erőt és energiát és mit veszel célba. Ami neked a legfontosabb, tartsd azon fókuszt, azt erősítsd. Engedd el az egod görcsös akarását, az elvárásokat, hogy az a cél, amit el szeretnél érni, megvalósuljon. Úgy tudod megvalósítani a vágyaidat, átalakítani életed bármely területét, amely nem jól működött ezzel a hatalmas energiapotenciállal, hogy közben megőrzöd a harmóniát magadban és a környezeteddel is. Magabiztosan tudsz előrehaladni akár kihívást jelentő helyzetekben is. Ez a tranzit is rávilágit arra, fontos, hogy legyen valami olyan az életedben, amit szenvedéllyel csinálsz. Jó alkalom mindenféle kutatómunkához, a családi múlt rejtett dolgainak a feltárásához, megértéséhez, blokkok oldásához, ezáltal lelki és fizikai gyógyuláshoz.

08.16. Kedd

Az értelem, a gondolkodás és a kommunikáció bolygója a Merkúr is harmónikus kapcsolatba (trigon) lép az Uránusszal, ami a zsenialitás, a forradalmiság, az újítás szimbóluma és a Merkúr magasabb oktávja. Az Uránusz együttáll a Felszálló holdcsomóval a Kos csillagképben, a Merkúr pedig az Oroszlán csillagképben jár, ami mindamellett, hogy a szerelem és a feltételek nélküli szeretet, a rálátás és az önuralom csillagképe, sorsuraló csillagkép is. Ráláthatsz és megértheted a félelmeidet, negatív hitrendszereidet, gondolataidat, mi az, ami akadályoz az előrehaladásban, a sikerek elérésében, hogy már ne ezek uralják az életedet. Megnyílhatnak nem várt, új lehetőségek, új utak is előtted. Legyél nyitott rájuk! Ebben az 1-2 napban sokkal intuitívabb leszel, megérzéseidben most jobban bízhatsz. Figyelj az álmaidra, azok is hozhatnak plusz információt a tudatalattidból. Jöhetnek bevillanó sugallatok, lehetnek zseniális ötleteid, megoldást találhatsz problémáidra. Megnyílnak a pszichikai képességek, ezért jó alkalom az asztrológia vagy más okkult témák tanulmányozására.

08.17. Szerda

Az érzelmeinket szimbolizáló Hold belép a Bika jegyébe. A nyugalom, a biztonság, a béke és a kényelem vágya és érzése tölt el bennünket. Jól esik lazítani, leállni, kényelembe helyezni magunkat. Jó alkalom lehozni az anyagba elképzeléseinket, hosszútávú kapcsolatok indításához, pénzügyi tevékenységekhez, de figyeljünk rá, hogy ne legyünk makacsok és anyagiasak.

A Hold a szépség, harmónia, béke, szeretet elvét megtestesítő Vénusszal kerül feszültséges (kvadrát) kapcsolatba. Nehezebben tudsz koncentrálni a kötelező feladatokra, a munkára. Ideális alkalom a társasági élethez, romantikához, az ingatag lábakon álló párkapcsolatok könnyen szenvedhetnek a hűtlenségtől, de még egy biztos kapcsolatban is adódhatnak félreértések. Ezt kivédheted, ha kompromisszumot kötsz a harmónia megtartásának érdekében. A pénzügyeket illetően is legyél körültekintő, könnyen beleeshetsz abba a csapdába, hogy a pillanatnyi hangulatodnak a hatására túlköltekezel.

08.18. Csütörtök

A szeretet, szépség, béke, harmónia és az anyagiak elvének képviselője a Vénusz a Rák csillagkép közepénél jár. A Rák klasszikusan a család, otthon szimbóluma. A Vénusz kiemeli a családi szeretet, családi összefogás, a családi kör, a család védő erejének a fontosságát. Ahol most a Vénusz jár, az a jászol, a fény születésének helye, nagyon erős itt a jézusi szeretet üzenete. Így kapcsolódik a Jupiterrel a hit, bölcsesség, hála, megbocsátás és bőség bolygójával harmónikus (trigon) fényszöggel, aki a Halak csillagkép visszaúszó részénél halad még mindig, most éppen hátráló mozgásban (közeledve újra a Tavaszponthoz, az új korszakhoz). Mi az, amiben hiszel? Milyen értékekben hiszel? Hiszel-e magadban, a szeretteidben? Hiszel-e abban, hogy az élet szép? Meg tudsz-e bocsátani?

Másik üzenete ennek a konstellációnak, hogy visszatérhet hozzád a múltból egy szerelem, egy társ, egy képesség. Kérdés, hogy észreveszed-e?

Tulajdonképpen ez az egyik legszebb és legszerencsésebb tranzit az égen. A Vénusz és a Jupiter megadhatja mindazt, amit csak szeretnénk. Jókedv, optimizmus és a szeretet érzése hat át, most jobban ki tudod fejezni személyiségednek szeretetteljesebb és barátságosabb oldalát. A Vénusz és a Jupiter a tüzes jegyekben (Oroszlán és Kos) előtérbe helyezi az izgalmat, a szenvedélyt és az önkifejezést. Jó alkalom randevúzásra, társasági élethez, nyaraláshoz és a problémás kapcsolatok javítására, otthonod, irodád szépítésére. Új szerelem is bontakozhat ki, ami valószínűleg nagyon jó kapcsolattá alakulhat ki. Pénzügyi befektetéseid most sikeresek lehetnek, vagyonod gyarapodhat. Ugyanakkor figyelj oda, hogy ne költsd könnyelműen a pénzt, előfordulhat, hogy olyan dolgokat is vásárolsz, amit az adott pillanatban szépnek tartasz, de később megbánod.

08.19. Péntek

A Hold és a Mars együttállásba kerülnek. Gyors hangulatváltozások és impulzív reakciók várhatók. Képes vagy harcolni a szeretteidért. Túlérzékennyé is válhatsz a viták és konfrontációk során. Igyekezz uralkodni indulataidon, vezesd le az energiát másképp, menj el sportolni vagy csinálj valamit szenvedéllyel.

Majd a Hold a Bika jegyéből átlép az Ikrek jegyébe. A könnyed, szellős Ikrek Hold energiájának hatására kíváncsiak leszünk, alapvető igényünk, hogy kommunikáljunk, gondolkodjunk és tanuljunk, egyszerre több tevékenységet is tudunk végezni. A változatosság vágya és az ösztönös kíváncsiság motivál bennünket.

08.20. Szombat

Ma a bátorság, az erő és a harc bolygója a Mars belép a levegős Ikrek jegyébe és jó sokáig itt lesz, ugyanis október 30-án hátraarcot vág, úgyhogy 2023. március 26-án lép csak tovább a Rák jegyébe. A Bika energetikája lelassította, visszafogta és megfontoltabbá tette a gyors és türelmetlen Mars bolygót. Az Ikrekben viszont a Mars sokoldalúbb és rugalmasabb, és sokkal kevésbé határozott és koncentrált. Érdeklődéseink egyre szerteágazóbbá válnak, esetleg szétszórtabbá és kevésbé koncentráltabbakká is válhatunk. Könnyen feldühödhetünk, vitába keveredhetünk és a szavakat fegyverként is használhatjuk. Viszont ebben az időszakban könnyebben tudunk alkalmazkodni a változásokhoz. Tanácsos az energiákat jobban összpontosítani, mivel az Ikrek Mars érdeklődése nem tartós, a Mars alapvetően sem a kitartásáról híres energia.

08.21. Vasárnap

Az értelem, a gondolkodás és a kommunikáció bolygója a Merkúr szembe találkozik a transzendens, az ideális valóság, a képzelet és a spiritualitás archetípusával a Neptunusszal. Egy ilyen tranzitnál a spirituális és misztikus témákkal való foglalkozás előtérbe kerülhet. Intuitívabbá válhatsz, megnyílhatsz a transzcendens világ felé, sokkal ideálisabbnak érzékeled a dolgokat annál, mint amilyenek valóban. Megélénkült fantáziádat és képzeletedet éld meg kreatív alkotó tevékenységekben, vagy táncolj egy jót, nézz egy romantikus vagy sci-fi filmet.

Érdemes ebben az egy-két napban jobban odafigyelni és kiszűrni a valós információkat a sok haszontalan információ közül. Ha teheted, ne most hozz fontos döntéseket és ne most végezz komoly szellemi munkát. A közvetlen kapcsolatok ki vannak téve a félreértéseknek, megtévesztéseknek és becsapásnak. Napold el a mélyreható és tartalmas beszélgetéseket máskorra.