2022. 32. hét

Megérkeznek az új energiák

Eljött az ideje a gyökeres átalakulásnak, ami érinti kapcsolatainkat, szeretet képességünket, pénzügyeinket. Most ezt az energiát jól használva szintet lehet emelkedni és sorsot lehet fordítani. Éreztük, hogy a változás szele megérintett bennünket, lehet, hogy történtek is már események ezzel kapcsolatban. Most ráláthatsz tisztán és világosan arra, mi az, ami még akadályoz, mi az amiért felelősséget kell vállalnod. A Vízöntő Telihold lehetőséget ad, hogy megtisztulj és felszabadulj a régóta cipelt terhek, karmák, a múlt érzései, a negatív hitrendszerek, a félelmek alól. Most (is) kulcskérdés, hogy mire fordítod a figyelmedet és minek adsz energiát. Nagyon fontos most ez, mert aki fél, az irányítható. Az Uránusz bekapcsolódva az energetikába elhozhatja a teljes megújulást és a tiszta lappal indulás lehetőségét. A Szaturnusz hatására eljuthatsz egy döntési ponthoz is, ugyanis napvilágra fog kerülni, hogy hol nyomtad el magadat, hol nem működsz a lelki igényednek, a felsőbb énednek megfelelő módon. Minden olyan, ami nem ezt a célt szolgálja szét fog esni a következő hónapokban.

08.08. Hétfő

A vasárnap este bepontosuló Mars-Szaturnusz kvadrát hatása a hét közepéig kitart. Egy kis ismétlésként: A Szaturnusz képviseli a határ elvét, korlátokat állít és struktúrát ad, komolyan megedz, következetességre és felelősségvállalásra tanít, a Bak csillagképben még mindig együttáll a Deneb Algedi csillaggal. Arra tanít, hogy lépésről lépésre építsd fel magadnak az új jövőt. Elbizonytalanítja és korlátok közé szorítja a Mars és az Uránusz nagy kitöréseit, indulatait és vágyait. De mindezt azért teszi, hogy segítsen. Azt szeretné, hogy gondold át és mérlegeld a dolgokat, hogy amerre mész, az valóban a te utad-e? Amit szeretnél hosszú távon mennyire lesz időtálló? Valóban szükséged van rá, vagy csak lázadsz és szeretnél kitörni egy helyzetből? Nem biztos, hogy látod a dolgok hosszú távú következményeit, és azt, hogy milyen árat kell fizetni érte. Hidd el jobb most megfontoltabban cselekedni. Ezen kívül arra is tanít azzal, hogy visszafog, hogy kevésbé legyél felszínes, és meglásd az élet valódi értékeit. És ezekkel elindulva ültesd át a gyakorlatba az életképes elképzeléseidet.

08.09. Kedd

Reggel a Vénusz és a Plútó szemben állnak az égen. Na ez egy ütős energia lesz, ez is hétfőtől már érezhető egészen a hét közepéig. A Vénusz a szépség, harmónia, béke, szeretet és pénzügyeink szimbóluma az érzékeny Rák jegyében eléggé ki van téve a kemény hatásoknak. A Plútó, amivel kapcsolatba kerül, képes levinni a mélységekbe és radikálisan átalakítani. Kapcsolataidra és pénzügyeidre képes intenzív hatást gyakorolni. Előtörnek a mély és tudatalatti energiák, melyek megfelelő kezelésével konstrukív mederbe lehet terelni az energiákat, egyébként könnyen lehetsz manipuláció vagy hatalmi játszmák áldozata, könnyen kihasználhatnak. Hatalmába keríthetnek a rögeszmés és kényszeres vonzalmak és veszélyes ügyekbe keverhetnek. Az is lehet, hogy te élsz vissza a vonzerőddel és kerítesz hatalmadba másokat, azonban ez nem kedvez a lelki fejlődésednek.

Mindenesetre, ez egy olyan tranzit, amely lehetőséget kínál a szélsőséges érzelmek gyökerének felkutatásához és oldásához. Nagyon nem mindegy, hogyan kezeled ezt az energiát, mert a Plútóval sorsot is tudsz fordítani most Vénuszi témákban. Itt most nem lehet a középutas megoldást választani, mivel a Plútó nem ismeri a kompromisszumot. Tehát csakis akkor tudsz vele minőségi szintemelkedést elérni, ha olyan döntést hozol, ami gyökeres változást hoz.

08.10. Szerda

Este a Hold átlép a Vízöntő jegyébe. Érzelmileg valami új és szokatlan iránt vonzódunk. A reakciók inkább intellektuálisak, mint érzelmesek, és az interakciók inkább személytelenek, mint személyesek. Ez egy olyan időszak, amely elősegíti a társasági összejöveteleket, a közösség számára fontos célok és projektek kezelését, az ötletelést, a szokatlan ötleteket és a haladó változásokat. Nyitottak vagyunk az új dolgokra és a jövőre koncentrálunk. A kötelező dolgokat most nehéz betartani, mivel a személyes szabadság a legfontosabb számunkra.

08.11. Csütörtök

Délután a Nap teremtő (kvadrát) fényszöget alkot az Uránusszal. A Nap a tudatos elménket, egónkat, az alapvető identitásunkat képviseli, az Uránusz pedig a változás, a szabadság, a lázadás és a forradalom elvét. Egyrészt megdolgozza a hatalmától kisség naggyá nőtt egot, váratlan eseményeken, meglepetés szerű felébredéseken keresztül. Lehet, hogy egy számodra állandónak hitt dologban történik változás. Az Uránusz felrázza a dolgokat, és instabillá teszi. Most lépj ki a konfortzónádból, add át magad a változásnak, engedj be valami újat és szokatlant az életedbe! Másrészt segít a saját utadra lépni, hiszen az Uránusz a Kos csillagképben jár, ami a tudatosság, az öntudatra ébredés szimbóluma. A Nap az Oroszlán csillagkép fejénél jár, aki a múltba tekint. Most ráláthatsz a múltadra, jöhet egy hirtelen felismerés, tudatosodhat valamit.

Egyébként ez egy szép kis T-kvadrát, hiszem a Nap már szemben áll a Szaturnusszal, a fényszög vasárnap lesz pontos, de már érezhető hatása. Tehát a háromszög alapját a Nap és a Szaturnusz alkotja a csúcsán pedig az Uránusz áll. Üzenete röviden: nőj föl és vállalj felelősséget a tetteidért és szabadulj meg a múlt terheitől!

08.12. Péntek

Hajnalban (3:35-kor) teljesedik ki a Vízöntő Telihold. A Telihold, különösen a Vízöntő Telihold arra hívja fel a figyelmünket, mi az, amitől meg kell szabadítani az életünket. Továbbá összhangban van és megerősíti az előző napok üzenetét is. Válj szabaddá a terhek alól! A Nap az Oroszlán csillagkép fejénél, a Hold a Bak csillagképben és a Vízöntő csillagkép múlt vize alatt. Most itt a lehetőség, hogy megtisztulj és felszabadulj a régóta cipelt terhek, karmák, a múlt érzései, a negatív hitrendszerek, a félelmek alól. Ez most kulcskérdés, mert ha nem is tudunk hatni a külvilágban zajló eseményekre, de hozzáállásunkon tudunk változtatni és azon is, hogy mire fordítjuk a figyelmet és minek adunk energiát. Nagyon fontos most ez, mert aki fél, az irányítható. A teljes megújulás és a tiszta lappal indulás lehetősége ott van a mostani Teliholdban. Eljuthatsz egy döntési ponthoz is, de már tudod, hogy milyen irányba kell menni, hogy elérd a célodat, azt a célt, ami lelki igényednek megfelel.

A Szaturnusz együtt áll a Holddal, azt kéri, vállalj felelősséget és kövesd a felsőbb éned utasításait, nem engedi, hogy lemondj bizonyos kötelezettségeidről. Még ha keménynek tűnnek is tanításai, olyan magasságokat és sikereket segít elérni, amiről még álmodni sem mertél.

A Telihold összefügg az Uránusz és a Felszálló holdcsomópont együttállásával is. Ez egy katalizátorként működő energia, sokkal tudatosabban fogunk működni, mint eddig. Ez a jelentős energia már itt van egy ideje, a Telihold még jobban aktiválhatja. Felrázza a dolgokat és instabillá teszi azokat, amelyeket biztosnak és stabilnak hittünk. Átgondoljuk, hogy mi az, amire igazán tudunk támaszkodni, hogyan kezeljük az érzéseinket a bizonytalansággal kapcsolatban. Lehet, hogy alkalmazkodnunk kell a kialakult új helyzetekhez, meg kell változtatnunk a hozzáállásunkat, felismerni, hogy azon az úton szeretnénk-e tovább haladni, ahol most vagyunk.

Rendesen felkavarodnak az energiák, egyszerre lesz jelen a Szaturnusz visszafogott és az Uránusz felkavaró, nyugtalanító energiája és a Hold mindezeket az érzéseket fel is erősíti.

Ha a külső hatásokat nem is tudod befolyásolni, fordítsd az energiádat olyan dolgokra, amik feltöltenek és legyen a szíved olyan nagy, mint ez a telihold feltöltve szeretettel, harmóniával és békével.

08.13-14. Szombat-Vasárnap

Vasárnap este pontosodik be a Nap és a Szaturnusz szembenállása. A rend, a felelősség, a sors őrének bolygójának a Szaturnusznak retrográd időszaka az az időszak, amikor a fókuszt kintről bentre helyezzük, a Vízöntő energiája most saját magunk felé áramlik. A Szaturnusz retrográd ciklusa (június elején kezdett hátrálni) elindít egy folyamatot, melynek során tudattalan folyamatok kezdenek átalakulni. Általában van egy téma, és az ember tudatában is van a szükséges változásnak, de ösztönösen ellenáll. A Nap most erre világít rá, mi az, amin változtatni kellene, de nem változtatsz.

A Szaturnusz retrográd mozgása felgyorsul, ahogy a Nappal való szembenállás felé halad. Az ego minden kísérletet megtesz, hogy összeszedje magát és visszaszerezze az irányítást. A Nap helyzete (a ház, ahol éppen tranzitál) azt jelzi, hol vagy a leginkább frusztrált és hol fogsz küzdeni a tekintély és a status quo megőrzéséért. Az ego vissza akarja kapni azt, amit elvesztett, vagy ki akar térni valami elől hosszú távon.

A Nap-Szaturnusz szembenállás a retrográd folyamat fordulópontja, az erőteljesen ellenálló szakasz végét és az új energia megtapasztalásának fokozatos beépülésének kezdetét jelzi. Azok a házak, amelyekben a szembenállás megjelenik, kiemelik azokat a területeket, amelyek öntudatlanul bezártunk és megnyirbáltunk. A Szaturnusz mindaddig visszaszorítja az azonnali cselekvést, ameddig a belső folyamat teljesen le nem zajlik. Emiatt érezhetjük úgy, mintha be lennék szorítva, késztetést érzhetünk arra, hogy idő előtt kitörjünk a nagy nyomás alól, vagy a felelősség elől elmeneküljünk.

A Nap-Szaturnusz szembenállása alatt rálátást nyerünk arra, hogy alapvető feltételezéseink mennyire idejétmúltak. Természetesen ez kisebb-nagyobb mértékben attól függ, hogy mennyire voltunk merev és megalkuvást nem ismerők a meglévő struktúrákkal kapcsolatban. Nem minden fog szétesni, de ami már nem támogatja a mélyebb, tudattalan, de mégis intelligensebb „Én” szükségleteit, az a következő két hónapban lassan összeomlik.