2022. 31. hét

Ébredj fel!

Már két hete érezhető a hatása, de a hét elején lesz igazán erőteljes a Mars (akaraterő, vágyak), az Uránusz (zsenialitás, lázadás, robbanásszerű változás, bevillanásszerű megvilágosodás) és a Felszálló holdcsomópont (felébredés és sorsfeladat) együttállása. A múlt héten már írtam ezekről a hatásokról. A Mars most felgyorsítja az eseményeket. Lényeges, hogy ne legyél túlzottan akaratos, nem javasolt ezekben a napokban elhamarkodott döntéseket hozni, könnyen belkerülhetsz olyan helyzetekbe, melyekből egykönnyen nem lehet kijönni és hosszú távon meghatározzák életedet. Hozhat átütő erejű felébredést, mi is az igazi feladatod, életcélod, küldetésed. Remélem, ez fog történni egyéni és kollektív szinten egyaránt!

08.01. Hétfő

Nap trigon Retrográd Jupiter

A július 28-án hátráló mozgását megkezdő Jupiter, aki a siker, szerencse, bőség, terjeszkedés elvét képviseli harmónikus kapcsolatba lép a Nappal. A Jupiter 4 hónapos retrográd ciklusa is felfogható egy belső folyamatnak személyes értékrendünkkel kapcsolatban.

Lehetőségünk van rá, hogy átgondoljuk életünk azon aspektusait, amelyekben személyes értékrendünket kell felfedeznünk. Amit a Jupiter leállít és eltávolít, arra valójában nincs is szükségünk. A felsőbb Énünk felépítése nem egyezik az egónk szükségleteivel. A Jupiter célja a retrográd szakasza alatt az, hogy összekapcsoljon egy mélyebb és személyesebb igazságérzettel, ami a saját teljes egyensúlyunk és egészségünk szempontjából helyes. Gyakran öntudatlanul elnyomjuk saját belső érzésünket, hogy mi a helyes és mi a helytelen, és alárendeljük magunkat az elfogadott társadalmi értékeknek, vagy akár egy kapcsolaton belül meghatározottaknak.

Azon az életterületen, ahol a Jupiter retrográd irányba halad, a növekedés, terjeszkedés stagnál addig, ameddig a Jupiter ismét el nem indul előre. Mivel éppen trigon fényszögbe kerül a Nappal, a megnövekedett remény és az izgalom egybeesik a haladás megszűnésével. Hirtelen leállítja vagy visszavonja a terjeszkedő hangulatot, és megfordítja az energiát. A személyes döntések tehetetlenné válnak. Ez nem feltétlenül negatív helyzet, mivel most lehetőség van arra, hogy mielőtt valamit véghez vinnénk, átgondoljuk. Ideális esetben a Nap szembenállásáig (2022.09.26.) elhozza értékrendszerünk csendes, belső újraértékelésének idejét.

Nézd meg a képleted, hogy melyik az az életterület, ahol a Kos 8°43’, mert azokban a témákban kellene kicsit valamit másképp csinálni, másképp gondolkodni, egy másfajta értékrendszert kialakítani.

Mars-Uránusz-Felszálló holdcsomópont együttállás

Este pontosodik be a Mars és Felszálló holdcsomópont együttállása, és az Uránusszal való együttállás is már egzakt. Általánosságban elmondható az elkövetkezendő hetekre (sőt inkább novemberig, mert retrográd lesz az Uránusz), legyél rugalmas, használd a kreativitásodat, jöhet valami hirtelen bevillanó ötlet, sugallat, lehet, hogy ez vezet el a megoldáshoz. Óriási erővel, bátorsággal és lendülettel tudsz most változtatni, akár sorsot is fordítani, pláne, ha a születési képletedben eleve együttáll az Uránusz és a felszálló holdcsomópont (ehhez dátumokat találsz itt: https://www.centralnet.hu/blog/cikkek/Mars-Uranusz-Felszallo-holdcsomopont-egyuttallas).

Ugyanakkor legyél fokozottan körültekintő, mivel a zseniális megoldásokra pont annyi esély van, mint azoknak az ellenkezőjére. Az Uránusz ugyanis mindent borít és átalakít, ami az útjába kerül, nem csak az idejét múlt dolgokat söpri el, hanem az életképeseket is. Nem ismeri a türelmet, mindent azonnal meg akar valósítani. Különösen akkor, ha még a Marstól is kap plusz erőt és lendületet.

A változás már érezhető, hatása augusztus közepéig kitart. Ösztönösen érezhetjük, hogy mi az a dolog, amit el kell engedni, amitől érzelmileg és anyagilag függünk. Természetesen félelmet is kiválthat, mert érezhetjük úgy, hogy be vagyunk szorítva a földi világ korlátai közé.

Mielőtt hirtelen változtatunk, nem árt mérlegelni a dolgokat, hogy vajon, amit szeretnél hosszú távon mennyire lesz időtálló? Valóban szükséged van rá, vagy csak lázadsz és szeretnél kitörni egy helyzetből? Ebben segít a Szaturnusz, hogy talán visszafogja az őrült dolgokat, mert nem látjuk a következményeket és milyen árat kell fizetnünk érte. Ugyanakkor megfékezheti és lekorlátozhatja az Uránuszi teremtő potenciált is, ami behatárolja a cselekvési lehetőségeinket.

08.02-03. Kedd-Szerda

Vénusz szextil Mars-Uránusz-Felszálló holdcsomópont

A Mars-Uránusz-Felszálló holdcsomópont ura a Vénusz, szintetizáló kapcsolatban áll velük. A Vénusz az Ikrek csillagképben halad, egy magasabb szintű minőséggel, az isteni minőségek erejével, a tejút energiájával, és a szeretet erejével segíti a változásokat, az energiákat konstruktívabb mederbe terelni. Segít harmóniát, békét, egyensúlyt teremteni, de ehhez tenni is kell valamit, nem elég ölbe tett kézzel ülni.

Egyéni szinten szintén plusz információ az előzőekhez, hogy nézd meg, mely életterületeden tranzitál a Vénusz, mert azon keresztül tudod a Vénuszt működtetni és segítségül hívni az új korszakod elindítása érdekében.

08.04. Csütörtök

Merkúr a Szűzben

Az értelem elvének, a gondolkodás, megértés, kommunikáció bolygója, a Merkúr átlép a Szűz jegyébe, ahol augusztus 26-ig folytatja útját, aztán miután a Mérleg jegyében kis időt eltöltött, hátráló mozgása miatt szeptember végén visszalátogat a Szűzbe. Itt uralomban van, jól érzi magát. Ez alatt az idő alatt fontos lesz számunkra, hogy pontosan fejezzük ki magunkat, fontossá válnak a részletek, hogy elemezzük és eldöntsük, mi a hasznos és praktikus számunkra. Ugyanakkor vigyáznunk kell, hogy ne vesszünk el a részletekben, mert akkor a nagy átfogó perspektívát elveszíthetjük a szemünk elől. Kifejezésmódunk túlságosan tényszerű és száraz is lehet, könnyen szőrszálhasogatókká és kritikusokká is válhatunk.

08.05-06. Péntek-Szombat

Hold oppozíció Mars-Uránusz-felszálló holdcsomópont

Az érzéseinket, lelkiségünket szimbolizáló Hold szembe kerül a Mars-Uránusz-felszálló holdcsomóponttal. A Skorpió Hold alapvetően is intenzív érzelmekkel bír, lelkes és szenvedélyes. Tele van vágyakkal, óriási érzelmi erővel és mélységekkel. A Mars és az Uránusszal szemben reakcióink még impulzívabbak és váratlanabbak lehetnek. Érezheted úgy, hogy több szabadságra, változásra van szükséged, ki szeretnél törni valamilyen helyzetből. A Mars fel is erősíti ezt és bátorságot is ad hozzá. Most semmiképp ne hozz végleges döntést, pláne az érzelmi kapcsolatok tekintetében ne. Az ösztöneid és az intuíciód nem biztos, hogy megfelelően működnek. Viszont kiváló alkalom arra, hogy önvizsgálatot tarts és megszabadulj félelmeidtől, korlátozó szokásaidtól és csinálj valamit másképp. A Hold a Mérleg csillagkép, ami az egyensúly és a párkapcsolatok szimbolikája az égen, annak is a múlt serpenyőjénél halad. A Hold rávilágít arra, hogy miért nincs egyensúly ezen a területen, vagyis jól tudtad-e működtetni a szeretet energiáját az emberi kapcsolataidban, a családodban, a pároddal, a barátaiddal. Ezek most tudatosulnak és ha akarsz, tudsz rajta változtatni.

08.07. Vasárnap

Vénusz-Neptunusz trigon

A gondoskodó, törődő és odaadó Rák Vénusz és az intuitív Halak Neptun harmónikus kapcsolatba lépnek. A Vénusz még együttállásban az Ikrek csillagkép Pollux csillagával, aki az örök minőséget képviseli, a Neptun pedig a Halak csillagkép visszaúszó részének a végén van. A Neptunusz a Vénusz magasabb oktávja, ő a tudat óceánja, az ideális valóság, a képzelet és a spiritualitás archetípusa. Meghatározható az ember legnagyobb álmai és vágyaiként is, összefügg a kollektív tudattalannal, uralja a pszichés érzékenységet és az empátiát. A Vénusz a romantikus, földi szerelemről, a Neptunusz az isteni, transzcendentális, feltétel nélküli szerelemről szól. Ez az aspektus elhozhatja a mennyei és örök szerelem érzését, vagy azt, hogy jobban rá tudj hangolódni az intuícióidra, a képzeleted segítségével megteremts magadnak mindent, amire csak vágysz. A Neptun összekapcsolhat egy múltbeli szerelemmel, ami visszatérhet hozzád akár egy előző életből is, vagy akár egy visszatérhet egy képességed, tehetséged, varázserőd is.

Mars-Szaturnusz kvadrát

A Szaturnusz képviseli a határ elvét, korlátokat állít és struktúrát ad, komolyan megedz, következetességre és felelősségvállalásra tanít, a Bak csillagképben még mindig együttáll a Deneb Algedi csillaggal. Arra tanít, hogy lépésről lépésre építsd fel magadnak az új jövőt. Elbizonytalanítja és korlátok közé szorítja a Mars és az Uránusz nagy kitöréseit, indulatait és vágyait. De mindezt azért teszi, hogy segítsen. Azt szeretné, hogy gondold át és mérlegeld a dolgokat, hogy amerre mész, az valóban a te utad-e? Amit szeretnél hosszú távon mennyire lesz időtálló? Valóban szükséged van rá, vagy csak lázadsz és szeretnél kitörni egy helyzetből? Nem biztos, hogy látod a dolgok hosszú távú következményeit, és azt, hogy milyen árat kell fizetni érte. Hidd el jobb most megfontoltabban cselekedni. Ezen kívül arra is tanít azzal, hogy visszafog, hogy kevésbé legyél felszínes, és meglásd az élet valódi értékeit. És ezekkel elindulva ültesd át a gyakorlatba az életképes elképzeléseidet.