2022. 30. hét

Őrületes nyár

Még intenzívebb fokozatra kapcsolnak az energiák, ugyanis a változást, a forradalmiságot, a zsenialitást szimbolizáló Uránusz bolygó kerül együttállásba a felszálló holdcsomóponttal, ami a sorsfeladatot, a megoldást, a felébredést jelenti, azokat a témákat, melyek fejlesztésén dolgoznunk kell. Ez most nem más, mint a biztonság, stabilitás, az értékek megőrzése, a termékenység, az élet érzéki élvezete, mivel a találkozó a Bika jegyében történik. Egyértelmű már hogy a valódi biztonságot nem kívül találjuk meg. Bekapcsolódik a formációba a Mars is, hogy felerősítse mindezt. Hirtelen felbukkanhat valami a mélyből, napvilágra kerül, tudatosulhat. Használd a kreativitásodat, jöhet valami bevillanó ötlet, sugallat, lehet, hogy ez vezet el a megoldáshoz. Gondolkodj másképp! Erőt és lendületet kapsz ahhoz, hogy elhagyd a járt utat és indulj el a valódi küldetésed felé!

07.25. Hétfő

Vénusz-Jupiter kvadrát

A Rák jegyében haladó Vénusz hatására érzékenyebbek, gyengédek, romantikusak és ragaszkodóak vagyunk. Szeretetünket a törődésen, odaadáson keresztül nyilvánítjuk ki. Kedvesek és bújósak vagyunk, és akkor érezzük a legjobban magunkat, ha biztonságban vagyunk. A Rák Vénuszt kihívás elé állítja a Kos Jupiter. Egyrészt részünk lehet feszültséggel és indulatokkal teli heves vitákban, addig feszíthetjük a húrt, amig a másiknál elszakad a cérna, másrészt érzelmeink és vágyaink is felerősödhetnek, szenvedélyesebbek lehetünk, ami nem mondható rossznak.

A Jupiter nemcsak érzelmi téren, de anyagilag is felnagyítja a dolgokat. Ilyenkor hajlamosabbak vagyunk átlépni a határainkat és túlköltekezni. Legyél körültekintő ezekben a napokban a pénzügyeidet illetően is. Ugyanakkor, ha van egy okos terved, az hosszú távon nyereséges is lehet. Jó alkalom társasági eseményekre, találkozókra, új barátokat is szerezhetsz.

A Vénusz az Ikrek csillagképben (Castor lábánál) a Jupiter a Halak csillagkép visszaúszó részénél halad. Még mindig az a feladat, hogy a Vénuszi témákban (kapcsolatok és pénzügyek) el kell engedni mindazt, ami halott és életképtelen. Hozhat visszatérő helyzeteket, ami azért tér vissza, hogy most másképp oldd meg, múltból visszatérő társat vagy akár képességet.

Délelőtt bepontosodik a Hold és a Neptunusz kvadrát fényszöge is, melynek hatására érzelmileg elbizonytalanodhatunk, nem biztos, hogy megfelelően érzékeljük a valóságot, könnyen becsaphatjuk magunkat vagy mások tévesztenek meg. Ne most hozz fontos döntéseket, vedd jobban fontolóra a dolgokat. Használd képzeleted erejét és inkább végezz valami kreatív alkotó tevékenységet, ami örömet okoz.

07.26. Kedd

Hold-Vénusz együttállás

A Hold a saját otthonában a Rák jegyében találkozik a Vénusszal. Fokozottan előtérbe kerül az összetartozás, a biztonság, a család, otthon, múlt kérdése, főleg a női ágon átörökített minták és sorosok témaköre. Most érdemes foglalkozni vele, jó alkalom a szeretteiddel való időtöltéshez, beszélgetésekhez, a barátaiddal való kikapcsolódásra, a társasági életre. Érzelmes, gondoskodó és törődő vagy. Érzékenyebb vagy a pozitív és a negatív energiákra egyaránt. De nagyobb a valószínűsége, hogy a szépséget, szeretetet, békét és harmóniát vonzod magadhoz. Jó alkalom a főzéshez, az otthon szépítéséhez, kertészkedéshez, szabadidős tevékenységekhez vagy szórakozásra. A Jupiter kvadrátja még hat, ezért ne lepődj meg, ha a beszélgetések során a családi témákban kiderül az igazság és kiesik egy két csontváz a szekrényből.

Merkúr-Mars kvadrát

A Merkúr a Rák csillagkép, ami a családi kör, az otthon, a szeretet szimbóluma, annak is az elengedő ágánál jár és együtt áll a csillagkép legfényesebb csillagával, az Acubens csillaggal. Most meg tudod érteni, mi az, aminek lejárt az ideje, már nincs benne szeretet. Le tudod magadról vágni ezeket a kapcsolatokat, fojtogató kötelékeket. De a rossz szokásokat, függőségeket, negatív hitrendszereket is el tudod engedni. Ehhez ad segítséget a Mars, aki a Kos csillagkép alatt és a Cet csillagkép feje fölött halad. Hírtelen felbukkanhat valami a mélyből, napvilágra kerül, tudatosulhat. A Mars azt mondja, hogy gondolkodj másképp! Erőt és lendületet ad ahhoz, hogy hagyd el a járt utat és indulj el a valódi küldetésed felé! Már együttáll az Uránusszal és a felszálló holdcsómóval. Tulajdonképpen, ha bátor vagy, akkor ezekben a napokban tudsz egyet fordítani a sorsodon.

07.27. Szerda

A Hold együttműködő (szextil) kapcsolatba lép az Uránusszal. Izgalmas eseményeket és találkozásokat hoz. Most nyitottabb vagy a változásokra. Nyugodtan illessz be valami szokatlant a napi rutinodba vagy a magánéletedbe. Ha bizonytalan vagy, most könnyebben megérezheted, melyik számodra a helyes döntés. Jöhetnek sugallatok, melyekkel könnyedén meg tudsz oldani már régóta húzódó feladatokat. Az is lehet, hogy most fogsz véletlen találkozni valakivel, akivel barátságot is köthetsz, vagy akár vonzalom is kialakulhat. Hagyd fel a régi szokásokat, és találj ki valami újat!

07.28. Csütörtök

Oroszlán Újhold


Az új elindítását segíti egy Oroszlán újhold is, ami este 19:55-kor pontosul be. Mondanom sem kell, hogy a Rák csillagképben lesz a Nap-Hold együttállás. Ami már megint azt hangsúlyozza, hogy most (is) mennyire fontos a családi kör óvó, védő szerepe, valamint a múlttal való foglalkozás. A Merkúr-Uránusz kvadrát is bepontosul késő este, így lehet, hogy még kiszámíthatatlanabb időszak jön, váratlan eseményekkel, hírekkel. A Merkúr már az Oroszlán csillagkép fejénél jár, az Uránusz a Kos csillagai alatt és a Cet csillagkép fölött. Megint itt az üzenet, hogy hírtelen feljön valami a mélyből és tudatosul. Az Oroszlán a múltba tekint, most megértheted, megbeszélheted a múlttal kapcsolatos dolgokat, itt főleg a családi múltra, a gyökerekre való rálátás és tudatosítás szükséges. Azért, hogy te már ne ismételd le a felmenőid sorsát és ne cipeld tovább a karmájukat. Ráláthatsz a saját karmaköreidre is, az ismétlődő folyamataidra. Addig fog ismétlődni, amig nem tudatosul és nem változtatsz rajta. Most itt a lehetőség, hogy változtass! Ugyanis a Merkúr nem csak az Uránusszal alkot kvadrát fényszöget, hanem a felszálló holdcsomóval is, ami a sorsfeladatot, a megoldást jelképezi.


Retrográd Jupiter

Esete a terjeszkedés és a siker elvének bolygója, a Jupiter megkezdi rendszeres, 13 havonta történő hátráló mozgását, ami 4 hónapig, november 24-ig tart. A naprendszer legnagyobb bolygója miután erőt és bátorságot merített a Kos jegyében, október 28-án újra meglátogatja az intuitív és spirituális Halak jegyét, hogy ismét kitárja szívünket és lelkünket, megnyissa az életünkben rejlő végtelen lehetőségeket. Azt szeretné, hogy lépj túl a határaidon és tágítsd ki a hitedet! Segít olyan érzéseket, gondolatokat és tapasztalatokat elérni, amelyekről korábban álmodni sem mertünk volna. Azt mondja, itt az ideje, hogy a lelkedtől tanulj, az igazi nyeremény a szívedben található. Az egónk ismét visszahúzódik, és együttérzésünk rendkívüli mértékben kitágul. A Jupiter a nagy pozitivitás és jutalom bolygója, és ebben az értelemben a jutalom a szeretteinkkel való szorosabb kapcsolat, valamint az a tudat, hogy valóban egy másik lelket segítettünk vissza a helyes útra. A Jupiter a Halakban segít megerősíteni kapcsolatainkat másokkal, és sok mindent megtanít önmagunkról. A Jupiter retrográd időszaka alatt újra lehetőséged van önvizsgálatot tartani, megdolgozni azokat a területeket az életedben, ahol elakadás és probléma van a boldogság, bőség, siker befogadásával kapcsolatban.

07.29. Péntek

Este a Hold is kvadrát fényszögkapcsolatba lép az Uránusz-felszálló holdcsomópont együttállással, sőt már a Marsot is ide vehetjük. Természetesen az Oroszlán csillagkép fejénél, tehát nem csak a szellemi szinten kell megérteni és tudatosítani a múlttal kapcsolatos dolgokat, hanem érzelmileg és lelkileg is. Most érzékenyebb, feszültebb és idegesebb lehetsz az átlagosnál, hangulatod változékony, az érzelmek jelentősen befolyásolhatják ítélőképességedet.

07.30-31. Szombat-Vasárnap

A Hold-Merkúr együttállás szembe kerül a Szaturnusszal, aki még mindig együtt áll a Bak csillagkép Deneb Algedi csillagával. Legyél kitartó és következetes. Nézz rá a dolgokra érzelemmentesen is, mert így elfogulatlanul tudsz dönteni, nem visznek el az érzelmek, nem befolyásolják ítélőképességedet. Itt az ideje, hogy komolyan átgondold és megbeszéld a dolgokat. Az ettől való félelem viszont azt fogja eredményezni, hogy inkább visszahúzódsz és elszigetelődsz. Viszont az Uránusz ki fog mozdítani a nyugvó pontodból, ugyanis egy T-kvadrát áll föl az égen, melynek az alapja a Hold-Merkúr együttállás és a Szaturnusz, a csúcsa pedig az Uránusz, ő itt a főszereplő, aki még a felszálló holdcsomóval és a Marssal is együttáll. Az Uránusz a Merkúr magasabb oktávja, a kreativitás, a zsenialitás, a változás, a lázadás, a váratlan jelenségek, a hírtelen meglepetések szimbóluma. Használd a kreativitásodat, jöhet valami hírtelen bevillanó ötlet, sugallat, lehet, hogy ez vezet el a megoldáshoz. Óriási erővel, bátorsággal és lendülettel tudsz most változtatni, akár sorsot is fordítani. A Szaturnusz azért egy kicsit visszafog, nem hagyja, hogy teljesen őrült dolgokat csinálj. A nap során a Hold ki fog oldalazni ebből a formációból, úgyhogy ebből a szempontból könnyebb lesz a helyzet, az érzelmi hullámvasútazás kicsit alább hagy. Vasárnapra a Merkúr-Uránusz kvadrát is kioldódik, használd ki a szombati nap nem mindennapi ideáit is.