2022. 29. hét

A felhők felett süt a nap!

A Bak Teliholdnak az volt az egyik üzenete, hogy teremtsd meg a biztonságot magadnak és a szeretteidnek. Ezt most megerősíti az, hogy a szeretet, szépség, harmónia, pénzügyek bolygója a Vénusz is belép a Rák jegyébe, együttáll Nimród csillagkép Betelgeuse csillagával, aki hozza a sorsfelvállalás üzenetét és arra kér, hogy engedd el azt, amiben már nincs fény. Gondold át, kik azok az emberek és mik azok a dolgok, akik, amik igazán fontosak számodra. Használd ki a nyarat és töltődj fel minél jobban, kapcsolódj ki, tölts időt a szeretteiddel, és ne pörgesd bele magad a negatív helyzetekbe. Helyette legyen egy terved a jövőre nézve, akárhogy is tűnik, az égi energiák segíteni fogják megvalósítani.

A hét egyik fő energetikáját a Nap-Merkúr együttállás szemben a Plútóval képviseli. A Nap-Merkúr a Rák zodiákus jegyében és az Ikrek csillagkép Pollux csillagnál lesz, aki a halhatatlan minőséget képviseli. Tehát itt is a téma a múlt, gyökerek, család, otthon, gyermekkor, karmikus emlékek. Ha a családi rendszer tele van titkokkal, feldolgozatlan traumákkal, tudattalanul átörökített negatív mintákkal, akkor nem tudsz szárnyalni, ezek felismerése és megértése megkönnyít és segíti a boldog élet kialakítását. A Plútó azt mondja, hogy járj utána a dolgoknak, tárd fel a titkokat, beszélgess a családoddal, felmenőiddel, ha még van rá lehetőséged. Másrészt a halott és életképtelen dolgok is akadályozhatnak, melyeket el kellene engedni. Ez lehet egy élethelyzet, egy nézőpont, egy hozzáállás is. Ez elsőre fájdalmasnak tűnhet, nem lesz könnyű megélni, mert radikálisan fel kell áldozni magadban valamit. Viszont utána a Plútó gyógyító, regeneráló erejével egy teljesen új világot, egy új minőséget, boldogabb életet építhetsz fel. Ehhez viszont tudatosságra és önismeretre van szükség, hogy lásd a valóságot és ne azt pusztítsd el, amit nem kellene!


A másik szombaton lesz, egy igazi Teremtő nap, mivel egyrészt a Hold a Plejádok csillaghalmaz (istenek szerelmi fészke) alatt halad el és együtt áll annak legfényesebb csillagával az Alcyone csillaggal, és így alkot együttműködő fényszöget a Nappal. Tehát, amit itt elindítasz, az termékeny lesz. Másrészt aktív a gondolkodásunkért és kommunikációnkért felelős Merkúr bolygó és a szerencse és terjeszkedés elvének, a Jupiternek a harmónikus kapcsolata. Ami szintén nagyon kedvező lehet.


Mindkét konstellációban benne van az az üzenet, hogy figyelj oda, milyen gondolatok járnak a fejedben, mit kommunikálsz, mit csinálsz, minek nyílsz meg, minek adsz teret, mert nem csak a pozitív dolgok teremtődhetnek meg, és nőhetnek naggyá!

07.18. Hétfő

A Nap-Merkúr együttállás még aktív és ahogy írtam korábban, kap egy hamónikus fényszöget (trigon) a mélylélek bolygójától a Neptuntól. Most használd a képzelőerődet, megteremtheted vele azt, amit szeretnél, legyél kreatív és ne hagyd, hogy az örvény lehúzzon magával. A Nap-Merkúr együttállás a Kis Kutya csillagkép alfa csillagával kerül együttállásba a Procyonnal. Ő a hűség szimbóluma, Nimród vadászebe a Nagy Kutyával együtt. Nimród a királyság egyik szimbóluma az égen. Tehát ez az állás segít abban, hogy az életed, a sorsod királyává válj. Legyél tudatos, legyen egy kész vágyad, terved, mit szeretnél elérni, mert azt most az égi energiák is segítik megvalósítani.


A Plútó kerül szembe a Nap-Merkúr együttállással (ma a Merkúrral pontosul be az oppozíció, szerdán hajnalban a Nappal, úgyhogy gyakorlatilag az egész héten érezzük a hatását). A Plútó annak az ősi archetípusnak az energiája, amely óriási elemi erővel ösztönöz minden fejlődést és átalakulást, ő képviseli a személyiség tudattalan részét. A Plútó most tudatosítani szeretne valamit nagyon! Akár sorsfordító ereje is lehet most. Használd ki, ha változtatni szeretnél az életeden. Az benne a jó, hogy bár félelmetesnek tűnik, mindig valami új születik utána.


A Nap-Merkúr együttállás az Ikrek csillagkép béta csillagánál (második legfényesebb csillaga) a Pollux csillagnál lesz, aki a halhatatlan minőséget képviseli. A Plútó visz mindent, nem ismer kompromisszumot, csak az maradhat most, ami örök életű. Alapjaiban rázza meg a személyiséget, gyökeresen változtatja meg a gondolkodás módodat. Elképesztő tudatosságra van most szükség. Jó időszak a nagy, radikális beszélgetésekhez, kutatáshoz, titkok feltárásához, az önismereti munkához. Itt már nem lesz elég a felszínes gondolkodás, a dolgok mélyére kell hatolni, átlátni és megérteni, mi van a mélyebb szinteken. Ha tudsz, vonulj ki most a kollektív hatások alól, ami nem azt jelenti, hogy ne tájékozódj, hanem azt, hogy járj utána a dolgoknak, és ne engedj teret a félelem energiáinak.


A Hold belép a Kos jegyébe. Erős vágyat érezhetünk, hogy elkezdjünk valamit. Sőt arra is jól rá tudunk érezni, hogy mit kellene elkezdeni. Nagyon lelkesnek, erősnek, energikusnak érezzük magunkat, vállaljuk a kihívásokat. Ugyanakkor impulzívak és tapintatlanok is lehetünk, a túl sok az energiát fizikai aktivitással vezessük le. Gyors cselekvéseink azonnali eredményeket hoznak, viszont hiányzik a kitartó erő. Ez az időszak a rövidtávú projektek elindításához megfelelő.

Vénusz a Rák jegyében

Közben a szépség, harmónia, szeretet és anyagiak bolygója a Vénusz belép a Rák zodiákus jegyébe, ahol augusztus 11-ig tartózkodik. Amikor a Vénusz a Rák jegyében van, tápláló, védelmező, óvatos és termékeny. Érzékenyebbek lehetünk, emiatt több érzelmi hullámvölgyet tapasztalhatunk szerelmi életünkben. Gyengédek, romantikusak és ragaszkodóak vagyunk. Szeretetünket a törődésen, odaadáson kérészül nyilvánítjuk ki. Kedvesek és bújósak vagyunk, és akkor érezzük a legjobban magunkat, ha biztonságban vagyunk. Teremtsd meg a biztonságot magadnak és a szeretteidnek, anyagilag is, gondoskodj róla, hogy legyen tartalékod!


Vénusz a Nimród csillagkép elengedő keze fölött halad és együtt áll a legfényesebb csillagával a Betelgeuse-zal. Egyrészt a sorsfelvállalás üzenetét hozza magával, másrészt itt kell elengedni minden olyat, ami nem méltó a Tejúthoz, az isteni energiához. Elengedni egy élethelyzetet, egy kapcsolatot, egy érzést, gondolatot, hitrendszert stb. Mert amíg ragaszkodsz hozzá, addig nem tudsz meríteni az isteni energiából, és addig nem tudsz rálépni az isteni útra. Az istenit értsd úgy, hogy az a küldetés, amit te megterveztél magadnak leszületésed előtt, amivel ki tudsz lépni az ördögi körödből, amivel tovább tudsz lépni, a boldogság felé vezető út. Nem ártana minden nap reggel ébredés után szánni magadra egy kis időt és elmeditálni ezen.

07.19. Kedd

Merkúr az Oroszlán jegyében

A gondolkodásért és kommunikációért felelős Merkúr bolygó belép az Oroszlán jegyébe, ahol augusztus 4-ig folytatja útját. Amikor a Merkúr az Oroszlánban van, gondolkodásunk és kommunikációnk magabiztosabb. Lehetnek nagyon kreatív ötleteink. A hangsúly most a jövőképen van, és nem azon, hogyan jutunk el oda. A részletek most nem annyira fontosak, mert az Oroszlán energiája a nagyobb képről szól, nem az aprólékos dolgokról. Gondolkodásunk magabiztosabb, pozitívabb, meggyőzőbbek vagyunk, hiszen önbizalmat árasztunk. Mivel az Oroszlán fix jegy, meglehetősen dogmatikusak is lehetünk és fennállhat a szűklátókörűség veszélye is. Azt gondolhatjuk, hogy ötleteink mutatják a legjobb utat a továbblépéshez. Kommunikációnk kifejezőbb, sőt teátrális, drámai és figyelemfelkeltő lehet. Fel tudnak lángolni az indulatok, ha másokat nem tudunk meggyőzni, vagy nem értenek egyet velünk.

07.20. Szerda

A Hold átlép a Bika jegyébe. Ez segít egy kicsit lenyugodni, biztonságban érezni magunkat. A béke és a kényelem vágya és érzése tölt el bennünket. Jól esik lazítani, leállni, kényelembe helyezni magunkat. Jó alkalom lehozni az anyagba elképzeléseinket, hosszútávú kapcsolatok indításához, pénzügyi tevékenységekhez, de figyeljünk rá, hogy ne legyünk makacsok és anyagiasak.

07.21. Csütörtök

Hajnalban pontosul be a Hold Vénusszal alkotott együttműködő fényszöge (szextil). A két női bolygó kapcsolódásának hatására romantikus reggelre ébredhetünk. Ha teheted, tölts egy kis időt a pároddal, családoddal, szeretteiddel, igyatok meg egy jó kávét, beszélgessetek. Most könnyebben meg tudjátok osztani az érzéseiteket, nyitottabbak és őszintébbek lehettek.

Nagyon szép helyen lesznek az égen. A Vénusz az Ikrek csillagkép Castor lábánál és a Nimród elengedő kezénél. Castor képviseli a halandó testvértét Polluxnak, aki halhatatlan. Tehát azt mondja ez a konstelláció, hogy engedj el mindent ami halott, amiben már nincs több szépség és szeretet. Csakis így tudsz rálépni arra a bizonyos helyes útra.

07.22. Péntek

Este a tudatos elménket, egónkat, az alapvető identitásunkat, életerőnket képviselő Nap belép az Oroszlán jegyébe és ragyog augusztus 23-ig. Az Oroszlán képviseli az élet naposabbik oldalát, az életörömöket, szereti élvezni az életet, az egyik hedonista jegy (a másik a Bika). Ilyenkor az emberek vidámabbak, nagylelkűbbek, toleránsabbak, ugyanakkor lázadóbbak és jobban vágynak a figyelmre is. Jó időszak arra, hogy szabadságra menj, pihenj és szórakozz egy kicsit.

07.23. Szombat

Teremtő Nap

Reggel a Nap és a Hold együttműködö (szextil) kapcsolatának köszönhetően egyensúlyba tudod hozni a személyiséged különböző aspektusait, a tudatos éned és az ösztön éned. Ez a pszichológiai és érzelmi egyensúly időszaka. Különösen jó alkalom arra, hogy átgondold személyes és érzelmi életedet, szükségleteidet. Az ezen a területen tapasztalható feszültségek most korrigálhatók. A barátokkal és a közeli kapcsolataiddal nagyon harmonikus lesz a viszony, és új barátokat is szerezhetsz. A mindennapi lét rutinszerű megbeszélései, tárgyalásai és tranzakciói nem fognak akadályokat teremteni. Jó alkalom másokkal lenni. Az ellenkező nemmel való kapcsolat is simább a szokásosnál.


A mai napot nevezhetjük teremtő napnak is, mivel a Hold a Bika csillagkép részét képező Plejádok (Fiastyúk) csillaghalmaz alatt halad el és együtt áll annak legfényesebb csillagával az Alcyone csillaggal. Amibe fogsz az könnyen termékeny lehet. Ez vonatkozik a gyermekáldásra is.


Másrészt este pontosul be a Merkúr és a Jupiter harmonikus fényszöge (trigon). A Jupiter a terjeszkedés és a siker elvét képviseli. A szerencse bolygója de mindent felnagyít, nem csak a jó dolgokat! A mai napon nagyon vigyázz milyen gondolatok járnak a fejedben, mit kommunikálsz, mert nem csak pozitív dolgok teremtődhetnek meg, hanem a negatívak is. Érdemes erre a napra is tudatosan felkészülni. Mi az, amiben hiszel? Mit szeretnél elérni? Mik a céljaid?


A Merkúr elérte a Rák csillagképet. Egyrészt azt üzeni, hogy nagyon fontos, különösen most ebben az időszakban, a család, a családi szeretet, a család összetartó képessége, nem csak a fizikai, hanem a lelki, szellemi táplálás is. Másrészt felhívja a figyelmet, hogy nagyon vigyázz, kinek és minek nyílsz meg, mit táplálsz magadban, a negatív erőknek nyílsz meg és hagyod levinni magad, vagy pedig képes vagy nyitott szemmel járni és csak a szép és jó gondolatokat beengedni. Légy éber, hogy a belső otthonodban nyugalom, biztonság és szeretet legyen.

07.24. Vasárnap

A Merkúr-Jupter szextil vasárnap is orbiszban van, tehát még kifejti hatását, valamint a majd hétfőn bepontosuló Vénusz-Jupiter kvadrát, kihívást jelentő fényszöge is már hatással van ránk. Aminek szintén az az üzenete, hogy az a kapcsolat, vagy élethelyzet, munkahely, stb., amiben már nincs hited, nincs benne szeretet, nem látod benne a jövőt, azt engedd el. Vagy pedig változtass a hozzáállásodon! Ez a két lehetőség van, a köztes állapot az biztos, hogy egy idő után fel fog őrölni.