2022. 28. hét

Add át magad a hétköznapi csodáknak!

Nem mindennapi eseményekben bővelkedik ez a hét is. Az Ikrek csillagkép kinyitja nekünk a Napkaput az Aurigát, melyen keresztül le tud jönni a Tejút isteni energiája, amennyiben nyitott vagy rá. Fontos, még mindig a múlt rendbetétele, hogy annak felesleges terheit már ne cipeld tovább és felszabadultan haladj tovább. Ugyanis megint itt a lehetőség, hogy megvalósítsd vágyaidat, létrehozz, akár egy örök értéket. De ehhez kell egy konkrét vágykép, ami valóban a Te lelki igényeidnek és elvárásainak felel meg. Legyél nagyon kitartó és következetes! Lesz egy Bak Telihold is, az majd elválik, egyéni szinten kinek mit tartogat, ki mit teljesít be, mindenesetre megint felhozza a biztonság, az érzelmi érettség, céltudatosság és felelősségvállalás témakörét. Górcső alá helyezi a kapcsolatokat, hoz meglepetéseket és váratlan helyzeteket, de megoldásokat is és kiemelkedési lehetőséget az ördögi körből. A nyári kalandoknál nem árt most az átlagnál óvatosabbnak lenni, nehogy az illúziók világában találjátok magatokat és a végén egy hatalmas csalódás legyen az egész. A pénzügyi döntéseidnél is legyél körültekintő!

07.11. Hétfő

Kezdd a hetet valami újjal a munkában is! Hiszen a vasárnap bepontosuló Nap-Uránusz szextil hatása még mindig érezhető, szellemileg sokkal nyitottabb ilyenkor az ember. Most a rutinfeladatok nem fognak érdekelni, sokkal inkább az izgalmasabb, kreativitást igénylő feladatok vonzanak. A nap megfelelő értekezlet megtartására, olyan tevekénységekhez, melyek csapatban való részvételt igényelnek. Találékonyságod segítségével kitalálhatsz akár egy új módszert is. A változtatásokhoz is megfelelő alkalom és most sokkal könnyedébben veszed az akadályokat is.

A Nap, aki a tudatos ént képviseli, egy különleges helyen van az égen, az Ikrek csillagkép alfacsillagával áll együtt. Ez azt jelenti, hogy az átlagnál nyitottabbá és kíváncsibbá válsz a világ dolgaira, egy kicsit átadod magad a gyermeki lelkiségnek. Az Ikrek csillagkép egy Napkapu az égen, az istentudás tud megérkezni, a Tejút erejét tudod lehozni és átadni a társaidnak, hétköznapi, egyszerű formában. De a magas tudás átadásának van egy feltétele: Ne higgy el mindent! Kérdőjelezd meg a közölt tényeket, vedd a fáradtságot és járj utána a dolgoknak! Nagyon sok most (is) az álhír.

Az Uránusz a Kos csillagai alatt halad nagyon lassan, a két égitest harmonikus kapcsolata lehetővé teszi, hogy amit most kitalálsz és életképes, azt el is tudod indítani!

07.12. Kedd

A Hold belép a Bak jegyébe. Felismerjük a rendszer, struktúra és az előre tervezés szükségességét. Az eredmény és siker vágya motivál bennünket. Ösztönösen tudatában vagyunk az idő korlátainak is, feleslegesen nem akarunk időt, energiát vagy erőforrásokat pazarolni. Termékeny időszak lehet, ha tisztában vagyunk a valósággal is. Jó időszak a hosszú távú, lassú, de stabil eredményeket hozó tevékenységekhez, gyakorlati dolgokhoz, tervek készítésére.

Csillagképileg a Kígyótartó Kígyó farka részénél vándorol a Hold és halad a Nyilas nyílvesszője felé. Úgyhogy jó lesz, ha uralkodsz az ösztöneiden, hogy tisztán fókuszba tudd venni az igazi célodat, amit nem ködösítenek le a hamis vágyak.

07.13. Szerda

Reggel 6:27-kor pontosul be a szeretet, szépség, béke, anyagiak bolygója a Vénusz és a bölcs és szigorú Szaturnusz harmónikus fényszöge (trigon). Honnan jön a Vénusz az égen? Éppen áthalad a Bika csillagkép szarvai között, kinyílik az Auriga, a Tejútkapu, hogy le tudjon jönni az isteni minőség a földi világba. Tehát fel van töltve az isteni minőséggel, így kapcsolódik a Szaturnuszhoz, aki még mindig a Bak csillagkép farkánál halad és együtt áll elég szorosan a Deneb Algedi csillagával, aki azt az üzenetet közvetíti, hogy legyél kitartó és következetes, mind a kapcsolataidban, mind a pénzügyeidet illetően.

Bak Telihold

Este 20:37-kor pedig lesz egy Telihold, a Rák-Bak tengelyen, ami az otthon, gondoskodás, kötődés, szeretet, gyermekiség, eredet, múlt (Rák), valamint a karrier, hírnév, eredmények, célok, kötelezettségtudat és felelősségvállalás (Bak) témákra vonatkozik. Ez a Telihold egyrészt arra hívja fel a figyelmet, hogy találjuk meg az egészséges egyensúlyt a karrierünk és a családunk iránti elkötelezettségünk között. Másrészt rávilágít a tudatalattira is, felszínre kerülhetnek lenyomott érzések, hiszen a Telihold az Aszcendens-Deszcendens tengelyen lesz. Továbbá arra hívja fel a figyelmet, hogy nőj már fel érzelmileg is és vállald a felelősséget! Ugyanis a Nap a Rák jegyében képviseli a belső gyermeket is. Az elkövetkezendő időszak miatt ez kulcsfontosságú lesz! A múlt most is fontos tényező, abból a szempontból, hogy a múltban szerzett benyomások és minták irányítják tudattalanul most is az életedet. Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy aki a múltját ismeri, az tudja uralni a jelenét és a múlt terheit letéve lehet csak felszabadultan élni. Semmilyen praktika és taktika, varázsszertartás nem tudja helyettesíteni azt a munkát, hogy foglalkozz a múltaddal. Ebben a munkában is a legfontosabb a megértés és tudatosítás! Amíg ez nincs meg, addig folytatódik tovább az ördögi kör, csak legfeljebb más körülmények és díszletek között.

A Telihold megvilágítja a célokat. Meg kell vizsgálni, hogy ezek a célok aktuálisak-e még, összhangban vannak-e a személyiségeddel, a te valódi céljaiddal, a lelki igényeddel, az érzelmeiddel?

Vedd a kezedbe a sorosodat, legyél céltudatos és változtass! Most kapsz hozzá segítséget, ugyanis egyrészt a Nap együttáll a Merkúrral, másrészt kapcsolódik az Uránusz - felszálló holdcsomópont - IC együttállással a Bika jegyében. Jöhetnek zseniális gondolatok, új ötletek vagy észreveszed azt, ami elvezet a megoldáshoz. A megoldás most az, hogy teremtsd meg az életedben a biztonságot, stabilitást, szépséget, szeretetet és harmóniát, akár szokatlan módon is. Ezt az üzenetet megerősíti a Vénusz (Bika ura) helye az égen. Nimród csillagkép fölött halad, együttáll a Meissa és az Alnitak csillagokkal. Kulcsfontosságúak a fenti tényezők, mivel ezzel teremtheted meg az életedben a teljes harmóniát és egyensúlyt az anyagi és lelki világodban. A helytállásról a Szaturnusz gondoskodik harmónkus kapcsolatban a Vénusszal, és együttállva a Bak csillagképben levő Deneb Algedi csillaggal, tehát azt mondja, hogy legyél kitartó és következetes, ne add fel a céljaidat!

A Telihold képlet MC-je együtt áll a leszálló holdcsomóponttal. Ez azt jelenti, hogy a cél elérése érdekében, nézd meg, milyen tapasztalatokat, képességeket és tehetségeket hozol a múltból, ugyanis ezt kellene most használni.

Ugyanakkor vedd figyelembe, hogy amit az elméd mond az nem biztos, hogy összhangban van az érzéseiddel, mivel a Hold szemben áll a Merkúrral is. Fontos a két aspektus együttműködtetése. Kérdőjelezd meg mindkét szempontból, hogy amit érzékelsz, annak vannak-e racionális alapjai és ami számodra ésszerű, az megfelel a lelki igényednek is?

A Hold a Sas csillagai alatt halad éppen, elhagyva a Nyilas elengedő kezét. Tehát, ha képes vagy elengedni az ego görcsös akarását és mindazt, ami már nem szolgálja a fejlődésedet, akkor ezzel az energiával lehetőséged van arra, hogy kiemelkedj bizonyos helyzetekből. Fontos, hogy azzal, hogy te jól vagy és boldog vagy, nem csak magadnak teszel jót, hanem a környezetedet is tudod emelni.

A Nap és a Merkúr pedig az Ikrek csillagaiban állnak együtt töltekezve a Tejút, az isteni minőségek energiájával. Ha ráhangolódsz erre, akkor kinyílik számodra egy kapu, meg tudsz látni egy új lehetőséget és fel tudod ismerni a hétköznapi élet csodáit is.

Milyen életterületeket érint a Telihold? Ez az egyéni születési képlettől függ. Általánosságban azonban elmondható, hogy érinti a kapcsolatokat, a családot, a pénzügyeket, de legfőképpen a biztonság témakörét. Mindenesetre változtatni kell, ez nem kérdés. Nagyon fontos az érzelmi érettség, a tudatosság, a célszerűség és a felelősségteljes viselkedés. Erre hívja fel a Telihold a figyelmet.

07.14. Csütörtök

Hajnali 2:16-kor pontosul be a Telihold képletben is már aktív Merkúr Uránusszal történő harmónikus (szextil) kapcsolata (pontosabban a Nap-Merkúr együttállás kapcsolódik az Uránusszal és a felszálló holdcsomóval). Önmagában véve az ilyen típusú fényszögeknek nincs sok hatása, plusz energiát szükséges belefektetni. Minden esetre a napi rutin továbbra sem lesz izgalmas. Új és váratlan helyzetek adódhatnak, lehetnek váratlan sugallataid, amiken azért érdemes is elgondolkodni, mérlegelni, mert nem biztos, hogy nem lesz pozitív hozadékuk, úgyhogy nem szabad őket azonnal elvetni. Megismerkedhetsz új emberekkel, különleges dolgok iránt is érdeklődhetsz. Figyelj az álmaidra, most felerősödik az intuíciód is. Legyél nyitott, nézz rá más szemszögből is a dolgokra. Most egyszerre megoldódhatnak olyan problémák is, amik már régóta húzódtak.

Mindeközben az Ikrek Vénusz és a Halak Neptun kihívást jelentő kvadrát fényszöge is egzakt. A Vénusz szimbolizálja azt, ahogy kapcsolatba kerülünk önmagunkkal és másokkal, és ahogy megteremtjük életünkben a harmónia és a szépség feltételeit. Tájékoztat értékeinkről, a gazdagsághoz, bőséghez való viszonyunkról, arról a képességünkről, hogyan tudjuk élvezni az életet, valamint a testünkkel, érzékeinkkel és a természettel való kapcsolatunkról.

Az Ikrek Vénusz kíváncsi, érzelmileg változékony, lazább, könnyedebb, szeret flörtölni. Szívesen megy társasába, kommunikatív és érdeklődő. Nem szereti a rutint, a túlzott kötöttséget és a korlátokat.

A Neptun a Vénusz magasabb oktávja, ugyanannak az energetikai elvnek a magasabb, sűrűbb kifejeződése. A Vénusz a romantikus, földi szerelemről, míg a Neptunusz az isteni, transzcendentális, feltétel nélküli szerelemről szól.

A Halak Neptun hatására hajlamos lehetsz idealizálni a kapcsolatokat. Belekerülhetsz egy hipnotikus szerelmi varázslat alá is, bekapcsolódhatsz egy alternatív álomvilágba, hogy megszabadulj a mindennapi élet feszültségeitől, és a romantikára összpontosíthass. Figyelj nagyon oda és legyél óvatos, mivel a Halak Neptun olyan mértékben elhomályosíthatja ítélőképességedet, hogy figyelmen kívül hagyhatod partnered hibáit és a végén egy illúzióba vagy saját kivetítésedbe esel szerelembe. Viszont itt a lehetőség, hogy jobban ráhangolódj az intuícióidra, és megtanuld megkülönböztetni a vágyállapotot és a kivetítéseidet a valóságtól, valamint egészséges határokat tudj megszabni.

A pénzügyekkel is óvatosan, mert ott is felületesebb és könnyelműbb lehetsz.

07.15. Péntek

A Hold Uránusszal való kvadrátja hatása gyors hangulatváltozásokat és impulzív reakciókat válthat ki. Türelmetlenebbé válhatsz, ez nem a rutin és a fontos feladatok elvégzésének az ideje, mert figyelmedet elvonja valami érdekesebb dolog. Izgalomra vágysz, de ez nem a megfelelő időszak a hirtelen változtatásokra, különösen a közeli kapcsolatokban. Az új találkozások kielégíthetik ugyan az izgalom iránti igényedet, de nagyon felborítanák az életedet. Érzelmi kitöréseket is megtapasztalhatsz környezetedben, ami több türelmet és empátiát igényel. Szeretnél menekülni az érzelmileg megerőltető helyzetekből. Szerencsére a tranzit hamar kioldódik és visszatér a rendezett állapot.

07.16. Szombat

Jelentős nap abból a szempontból, hogy egzakt a Nap-Merkúr együttállása a Rák zodiákusban és az Ikrek csillagképben. Ez az ún. felső együttállás, ami azt jelenti, hogy ekkor van a Nap és a Merkúr a legtávolabb a Földtől. Mit jelképez ez az állás? Pszichológiailag azt, hogy a Merkúr retrográd ciklusának, annak is az introspektív periódusának most mutatkoznak meg az eredményei, pontosabban, amikor az alsó együttállása volt a Nappal (május 21.). Ez lehet egy előretörési lehetőség a teljes alkotói szabadság megengedésére, akár egyéni, akár szakmai szinten, lehetőség van a növekedésre. Ha vissza tudsz tekinteni erre az időszakra, mi foglalkoztatott, milyen ötleteid voltak? Ugyanis most ezeket könnyebben meg tudod valósítani, mivel a Nap-Merkúr együttállás az Ikrek csillagkép béta csillagával áll együtt a Pollux csillaggal. Ő az, aki a halhatatlanságot képviseli. Tehát nem csak egy lépést tudsz előre tenni a konkrét cselekvés érdekében, hanem akár örök életűvé is tudod tenni, azt, amit csinálsz, egy örök értéket tudsz létrehozni (a Rák jegyéhez kapcsolódik egyebek között az otthonteremtés, családalapítás…).

07.17. Vasárnap

A Halak Neptun megtámogatja (trigon) egy kis intuícióval az egót és a szellemet, a Nap-Merkúr együttállást. Ugyanis a Neptun serkenti kreativitásodat, képzelőerődet, érzékenyebbé, empatikusabbá válsz és a lelki dolgok is jobban foglalkoztatnak. Most megvalósíthatod azokat a vágyaidat és céljaidat, amelyekről álmodozol. A spirituális szemléletmód segítheti a sikerhez vezető utat is a pszichés benyomásokon keresztül, melyek most pontosabban működnek.

Jó alkalom a művészi és kreatív alkotó tevékenységek végzéséhez, használd a fantáziádat, vagy akár egy szépirodalmi mű elolvasásához, zenéhez, tánchoz, vagy bármihez, ami harmóniát foglal magában.

A Nap-Merkúr együttállás a Kis Kutya csillagkép alfa csillagával kerül együttállásba a Procyonnal. Ő a hűség szimbóluma, Nimród vadászebe a Nagy Kutyával együtt. Nimród a királyság egyik szimbóluma az égen. Tehát ez az állás segít abban, hogy az életed, a sorsod királyává válj. Legyél tudatos, legyen egy kész vágyad, terved, mit szeretnél elérni, mert azt most az égi energiák is segítik megvalósítani.