2022. 27. hét

Törj ki a megszokásból!

Remélem, sikerült a Mars-Plútó erőpotenciált valami értelmes dologba fektetni és a Neptunnak is a magas szintjét megélni a csalódások helyett. A héten két bolygó is jegyet vált, a gondolkodásunkért és a kommunikációért felelős Merkúr átlép az érzelmes Rák jegyébe, az erő és a vágy bolygója, a Mars pedig a Bika jegyébe. Kicsit belassul a harcias kedv és több lesz most a vizes, érzelmes energia, a központi égitest a Nap is a Rák jegyében halad.

A Hold pedig a Skorpió jegyéből beleáll csütörtökön a Mars-Plútó erőkvadrátba, úgyhogy lehet egy kis érzelmi hullámvasút a héten, mert a Mars hiába váltott jegyet, azért még így is makacs tud lenni. Viszont a hét alkalmas a hosszabb távú tervezésre, persze megfelelő odafigyelés mellett, és ha valamin változtatni szeretnél, azt a hétvégén könnyedén megteheted.

07.04. Hétfő

A cselekvést, a tudatos ént képviselő Nap és az érzelmeinket kifejező Hold harmonikus kapcsolatban (szextil) állnak. Ez a pszichológiai és érzelmi egyensúly időszaka, amikor a személyiséged különböző aspektusai összhangban vannak egymással, a. A barátokkal és a közeli szomszédokkal nagyon harmonikus lesz a kapcsolat, és új barátokat is szerezhetsz. A mindennapi lét rutinszerű megbeszélései, tárgyalásai és tranzakciói nem fognak akadályokat teremteni. Jó alkalom másokkal lenni. Az ellenkező nemmel való kapcsolat is simább a szokásosnál. Ez különösen jó alkalom arra, hogy átgondold személyes és érzelmi életedet. Az ezen a területen tapasztalható feszültségek most korrigálhatók.

07.05. Kedd

A gondolatiságot és kommunikációt kifejező Merkúr és az erő bolygója a Mars harmónikus kapcsolatban (szextil) állnak. Rendkívüli előretörési lehetőséget kínál, bátrabb, motiváltabb vagy, gondolataid úttörő jellegűek. A Mars hatására elméd még jobban felgyorsul, céltudatosabbá és kezdeményezőbbé válhatsz. Minden olyan dolog sikerülhet, amihez egy kis plusz erőfeszítés szükséges, hogy elinduljon. Jó alkalom az üzleti ügyek intézéséhez, tárgyalások folytatásához. Kommunikációd közvetlen, nyílt és őszinte, karizmatikus és intellektuális vonzerőhöz jutsz. Hajlandóbb leszel olyan merész cselekedetekhez is, amihez egyébként nincs bátorságod.


A Mars az erő, a bátorság, a vágy bolygója. A harcias és lendületes Kos jegyéből a Bika jegyébe lép, lecsillapodva ott folytatja útját augusztus 20-ig. A nagy rohanás után lecsillapodunk, egy kicsit passzívabbak, makacsabbak, elszántabbak és határozottabbak leszünk. Hajlamosak vagyunk céljaink elérésére érdekében türelmesek és kitartóak lenni. Céljaink észszerűek, megalapozottak, hosszú távra szolnak időt és energiát nem sajnálunk rájuk. A gyorsaság helyett arra koncentrálunk, hogy helyesen végezzük a feladatainkat, lépésről-lépésre haladjunk. Viszont a Bika túlzott óvatossága nem mindig passzol jól a Mars lendületéhez és energiájához, ezért azokban a helyzetekben, amikor gyors döntésre lenne szükség, ez az energia túl lassú és visszafogott lehet.


A Merkúr is jegyet vált, belép a Rák jegyébe, így a július 19-ig tartó időszak kicsit rapszodikus lesz, mivel a Rák ura a Hold is fokozza a bizonytalanságot és a Rák is egy nagyon erőteljes hangulati jegyet képvisel. Tehát gondolkodásunkat érzelmeink határozzák meg leginkább, és kevésbé fogunk tudni racionális alapokon döntéseket hozni. Viszont az elme és a szív közelebb kerül egymáshoz, könnyebben megérthetjük az érzelmeinket, jobban ki is tudjuk fejezni. Közelebb tudunk kerülni a másikhoz és a kapcsolódás is szeretettel telibb lesz. Kommunikációnk személyesebbé, lágyabbá és bensőségesebbé válik. Ez alatt az idő alatt sokkal intuitívabbak lehetünk, ha kicsit elcsendesedünk és odafigyelünk az ösztöneinkre és megérzéseinkre. Most olyan forrásokhoz is kaphatunk betekintést, amelyekhez nem mindig férhetünk hozzá.

07.06. Szerda

A Hold a Mérleg jegyébe lép. Kapcsolatainkat és a környezetünk esztétikáját illető rend megteremtése van a középpontban. Hajlamosak vagyunk a problémákat diplomatikusan kezelni és könnyebben félre tudjuk tenni érzelmeinket, hogy elérjük azt a békét, amelyre vágyunk. Kerüljük a közvetlen konfrontációkat, nehezen hozunk döntéseket, mivel ilyenkor látjuk mindkét oldalt egy adott helyzetben, valamint attól félünk, hogy elveszítjük mások jóváhagyását. Jó alkalom az önvizsgálatra, a partnerrel, külvilággal, csapatmunkával és együttműködéssel járó tevékenységek végzésére.

07.07. Csütörtök

A Nap kihívást jelentő fényszöget (kvadrát) alkot a Holddal. A reggeli órák feszültek lehetnek, de sok benne a teremtőerő. Ha a munkád, az otthonod, a családod vagy bármely más forrásból származó nyomás nehezedik rád, akkor ezt most nehéz elviselni, különösen akkor, ha a közelmúltban nem voltál hajlandó szembenézni vele. Tudatos cselekedeteid ma impulzívak és átgondolatlanok lehetnek, mivel érzelmeid konfliktusba kerülnek a tudatos akaratoddal. Ingerlékenységet, idegességet vagy túlzott érzelmességet hozhat. De ez a tranzit nem feltétlenül olyan nehéz, attól függően, hogy milyen jól kezeled az érzelmeidet. Ha érzelmileg jó formában vagy, ez energizáló tranzit lehet, amely mind az érzelmi hajtóerőt, mind a fizikai energiát megadja a mozgáshoz. Tartsd meg az egyensúlyt az akaratod és az érzelmeid között, hogy tudatosan működhess!

07.08. Péntek

Hold-Mars- Plútó T kvadrát

A szombaton bepontosult Mars-Plútó kihívást jelentő (kvadrát) fényszögét most kiegészíti a Hold is, ezáltal egy olyan háromszög áll föl az égen, ahol az alapot a Hold és a Mars, a háromszög csúcsát pedig a Plútó képezi. Tehát ebbe az erő és hatalom formációba belépnek az érzelmek is. Ráadásul a Hold átlép közben a Skorpió jegyébe, úgyhogy intenzívek lesznek az érzelmek, mélyen megérintenek a dolgok. Most lehet, hogy olyanok is bosszantanak, amelyeket egyébként figyelmen kívül hagysz. Kialakulhatnak viták és veszekedések a gondolkodás nélküli cselekvés miatt. A közeli kapcsolatok, család, barátok is megtapasztalhatják az impulzív cselekvést. Tereld az energiákat olyan mederbe, hogy ne okozz kárt nekik. A sport ilyenkor sokat segít. De az is lehet, hogy te menekülsz el egy olyan szituációból, ahol agresszió ér. Ellenállhatatlan vágyat érezhetsz, hogy megvalósítsd vágyaidat, viszont arra figyelj, hogy ne legyél túl önző, mert akkor nincs esélyed a sikerre, vedd figyelembe mások szükségleteit is. Ez egy jó alkalom az igazságért harcolni a védelemre szorulók érdekében. Az is elképzelhető, hogy egy belső érzelmi változáson mehetsz keresztül, aminek kézzelfogható eredménye lesz. Lehet, hogy nehéznek fogod megélni, de nem baj, figyeld meg, hogy mi a nehéz, így megérted, mit kell megfejlődnöd.

07.09. Szombat

A gondolkodásért és kommunikációért felelős Merkúr és a bőség, siker, hit, bölcsesség bolygója a Jupiter kihívást jelentő (kvadrát) fényszöge elősegíti a pozitív gondolkodást és az optimista jövőképet. Jó alkalom a hosszú távú tervek készítéséhez és a kereskedelmi és üzleti kapcsolatokhoz, koncentrálva a részletekre is, ennek hiányában nagy lehet a hibázás és tévedés esélye. Figyelj arra oda, hogy ne ess túlzásokba, mert ilyenkor ez könnyen lehetséges. Továbbá megeshet, hogy valamit nagyon lelkesen elkezdesz, viszont már nem lesz elég önfegyelmed a kitartáshoz. Ne becsüld most túl a képességeidet.

07.10. Vasárnap

A cselekvést, a tudatos ént képviselő Nap harmonikus fényszöget (szextil) alkot a váratlan események és a zsenialitás bolygójával az Uránusszal. Meglepetéseket és izgalmakat tartogat a nap. Itt az ideje, hogy kipróbálj valami újat. Érdeklődésed, találékonyságod és kíváncsiságod segít ebben. Ez nem a rutinfeladatok elvégzésének az ideje. Most kifejezheted magad egy kicsit különc módon is, nem fogod ettől kényelmetlenül érezni magad. Jó alkalom a kreatív tevékenységekhez is, a csoportos, közösségi programokhoz. Az is lehetséges, hogy véletlenül találkozol valakivel. Ha valamin változtatni szeretnél az életedben, akkor ez egy kiváló alkalom, mert most könnyebben fog menni és nem fog annyira megviselni, mint általában.