2022. 26. hét


Lépj ki az ördögi körből!


Még mindig a rálátás és megértés témája van fent az égen, nagyon terelgetnek minket arra a bizonyos helyes útra. A Neptun is megkezdi szokásos éves retrográd mozgását, ezzel ő is a maga eszközeivel ki fogja kényszeríteni azt az új minőséget, ami a felsőbb énünket szolgálja. Remélhetőleg a Szaturnusz visszafogja a rendszert és hatást gyakorol arra, hogy ne veszítsük el a fejünket, ugyanis a héten pontosul be a két erő bolygó a Mars és a Plútó kvadrát fényszöge.

A Mars ráadásul a Kos jegyében nagyon harcias, a Plútó hatására még intenzívebb formában nyilvánul meg. A Plútó ugyanis a Mars magasabb oktávja, magasabb fokozatba kapcsolja a marsikus erőket. Óriási erők feszülnek ilyenkor egymásnak, aminek könnyen lehet pusztító és romboló hatása is, alacsony szinten.

Ahhoz, hogy ne ez történjen, hanem egy szintemelkedés, ugyanis a Mars a Halak csillagkép felefelé úszó részénél jár, ami a kiemelkedést jelentheti akár egy ördögi körből, egy meghaladott élethelyzetből, ahhoz tényleg háttérbe kell szorítani az egót, hogy fel tudd venni a kapcsolatot az isteni éneddel, a felsőbb éneddel. Ezt csak belső úton lehet megtalálni, eszköz hozzá például a meditáció.

Fizikai szinten pedig át lehet transzformálni ezt az elképesztő energiát olyan tevékenység megvalósításába, amit már régóta szeretnél, ugyanis a Plútó nem csak a pusztítást, hanem az újjászületést, átalakítás és a lélektűz erejét is szimbolizálja. És ha már a tűzről van szó, akkor a vágyakat is felerősíti.

06.27. Hétfő

A lelkiségünket és érzelmeinket szimbolizáló Hold és a gondolatiságért és kommunikációért felelős Merkúr az Ikrek jegyében találkoznak. Változó minőségek egyesülnek, ezért hangulatunk is változékony és érzékenyebbek is lehetünk. Ne most hozd meg fontos döntéseidet, mert az érzelmek jelentősen befolyásolhatják ítélőképességedet. Jó alkalom viszont társaságba menni, érzelmi témákról történő beszélgetéshez.

A Hold-Merkúr együttállás különleges helyen történik az égen, a Bika csillagkép szarva felett, együttállva a Nimród csillagkép második legfényesebb csillagával a Rigel-lel. Ebben benne van a rálátás, megértés üzenete. Ráláthatsz azokra a nem tudatosított működéseidre, amik már nem szolgálnak téged, belső küzdelmeidre, vagy akár arra is, hogyan tudsz kijönni egy kilátástalannak tűnő helyzetből. És benne van a továbblépés üzenete is. Rá mersz-e lépni arra az útra, ami már nem az egódnak, hanem a lelki igényednek felel meg.

06.28. Kedd

A lendületes, tüzes Kos Mars és a Szaturnusz harmonikus kapcsolatba (szextil) lépnek. Ez egy nagyon koncentrált néhány nap, a Szaturnusz gondoskodik a kitartásról, türelemről, hogy erődet és tevékenységedet a leghatékonyabb módon használd fel. Ambíciódnak köszönhetően, most bármi sikerülhet, amire vágysz. Átültetheted elképzeléseidet a gyakorlatba. Hosszútávú projektekben tudsz előrelépni, a fejlődés ugyanakkor lassabb lehet, az eredmények nem azonnal fognak látszódni. Ilyenkor könnyebben viseljük a megerőltető tevékenységeket is.

A mélylélek bolygója, a Neptunusz megkezdi hátráló mozgását saját hazájában, a Halak jegyében és majd december 4-én indul újra előre. A Neptunusz hatásai kevésbé megrázóak, mint az Uránuszé vagy a Plútóé, de nem kevésbé hatékonyak hosszú távon. A retrográd Neptunusz mögöttes szándéka az, hogy kimozdítsa az embert egy korábban bizonyos beállítottságból vagy felfogásából. A Neptun feloldja a határokat, ami által az egó meglágyul és egy alázatosabb szerepet ölt magára. A retrográd Neptunusz mindig egy embrionális állapotba juttatja az embert és egyfajta újjászületésre hívja. A Neptun elsősorban a mélyebb Ént szolgálja, természetünk lényegi lényegét, amely végső soron „tudja”, hogy minek kell megszületnie.

06.29. Szerda

Újholdra ébredünk, melyre a Jupiter kihívást jelentő (kvadrát) fényszöget ad. Az újholdak általában a megújulást, az új kezdeteket és az új célok kitűzését jelképezik. A Rák jegyében létrejövő újhold előtérbe helyezi a család, otthon, gondoskodás, haza és a múlt témakörét. Nem csak a családi kört jelképezi, hanem a körülöttünk élőket is, a szorosabb kapcsolatainkat. A Jupiter a hit, a bölcsesség, a siker, az elfogdás bolygója ahhoz ad erőt, hogy elengedd a múlt fájdalmait, képes legyél megbocsátani, mivel ezek mind teherként húznak lefelé, és odakötnek a múlthoz meggátolva az újrakezdést, továbblépést. Mivel kvadrát, ezért erőt és energiát kell bele tenni, viszont fejlődést is jelent egyben. Az is lehet, hogy kiderül az igazság, családi titkokra, múlttal kapcsolatos dolgokra derülhet fény.

06.30. Csütörtök

Ez egy álmodozósabb, kreatívabb nap. A Hold (lélek) és a Neptunusz (mélylélek) harmónikus kapcsolatára (trigon) kerül sor. Lehet, hogy találkozol is álmaid hercegével/hercegnőjével. Úgy érzed ilyenkor, hogy a másik a lelki társad.

Jó alkalom az ezoterikus, spirituális, kreatív és művészi tevékenységekhez, használd képzeleted erejét. Most különösen erősen működhet az intuíciód, fokozottan figyelj a megérzéseidre. Nagyobb együttérzést tudsz gyakorolni másokkal, de ügyelj arra, hogy ne vedd át a másik problémáját.

07.01. Péntek

A Hold átlép az érzelmes Rák jegyéből a meleg, nagylelkű, teljes szívből szerető Oroszlán jegyébe. Büszkék vagyunk és nem fedjük fel a valódi érzéseinket. Teátrális és drámai helyzeteket tud teremteni. Keressük a figyelmet, különleges tulajdonságainkkal szeretnénk kitűnni. Nem tetszenek a személytelen dolgok. Mások agressziója megérinthet, ez a tranzit harc vagy menekülés reakciót válthat ki. Ha az otthoni környezet nem megfelelő, akkor most lehetőség van, hogy elhagyd ezt a közeget. Jó időszak a romantikához és minden kreatív tevékenységhez, a gyermekekkel kapcsolatos tevékenységekhez, az elismerést adó vállalkozásokhoz és a kockázatvállalásra.

07.02. Szombat

A hét második felétől már érezhető, szombat hajnalban pontosul be a Mars és a Plútó, az erő és a hatalom bolygójának a kihívást jelentő (kvadrát) fényszöge. Érezheted, hogy másokat szeretnél irányítani, uralkodni felettük és ezt nem pont finom eszközökkel, hanem akár erőszakosan is. Emiatt könnyen kialakulhatnak konfliktusok és hatalmi harcok. Rengeteg energia halmozódik föl ilyenkor. Transzformáld át ezt a hatalmas és szenvedélyes energiatöbbletet valami hasznos tevékenységbe, például kreatív, alkotó tevékenységbe, mert ahhoz is kapunk egy nagy adag energiát föntről.

Talán a Merkúr-Szaturnusz trigon visszafogja egy kicsit az elhamarkodott döntéseket, komolyságra, koncentráltságra és türelemre tanít. Használd a józan eszedet és vedd figyelembe döntéseid lehetséges következményeit és vállald a felelősséget. Jó alkalom szellemi munkához, döntések meghozatalához, tárgyalásokra. A most elkezdett dolgoknak tartós eredményei várhatók.

A Merkúrnak este lesz a Neptunnal is egy bepontosuló kvadrát fényszöge. Ez csak akkor jelent zavart, ködösséget, csalódást és az összes neptuni alacsony szintet, ha a nem emelkedünk föl a Neptun szintjére transzcendentális élmények segítségével. A Neptun az Univerzum fényét közvetíti. A fényszög felerősíti az inuíciódat, a megérzéseidet, a képzelőerődet, jöhetnek információk álmokon keresztül. Ahogy korábban is utaltam rá rendkívül kedvez a hétvége a művészi tevékenységeknek is.

07.03. Vasárnap

A Hold belép a Szűz jegyébe. Ilyenkor ösztönösen a gyakorlati tevékenységeket helyezzük előtérbe. Ahhoz, hogy érzelmileg elégedettek legyünk, igyekszünk a dolgokat rendbetenni, megoldani a problémákat, segíteni másoknak, újra szervezzük és átgondoljuk a terveinket. Fókuszba kerülhetnek az egészségügyi kérdések is. Észrevesszük a kisebb részeket, amelyek az egészet alkotják, és azon dolgozunk, hogy kisimítsuk őket, hogy magabiztosabban haladhassunk tovább.