2022. 25. hét


Nyári napforduló

2022. június 21.

Az egyik kiemelkedő esemény az évben, a csillagászati nyár kezdete. Ilyenkor a leghosszabb a nappal, szimbolikusan a fény győzelmet arat a sötétség felett.

06.20. Hétfő

Az Ikrek jegyében haladó gondolkodásunkért és kommunikációnkért felelős Merkúr bolygó enyhén inspiráló (szextil) fényszöget kap a bölcs Jupitertől a Kos jegyéből. Bátran és nyíltan tudsz beszélni, kommunikatívabb vagy, ez megkönnyíti a megbeszélését azoknak az ügyeknek, melyeket halogattunk, könnyebben tudsz barátkozni is. Diplomáciára és tapintatra is számíthatsz. Ideális alkalom a vitákra, jobb ajánlatok tárgyalására és üzleti szerződések aláírására. Kedvez a jövőről való gondolkodásnak és tervezésnek. A széles látókör, pozitív gondolkodás és a kiváló döntéshozatali készségek lehetővé teszik, hogy világosan elképzed az előtted áló előnyben részesített utat. Jó alkalom a tanuláshoz, olvasáshoz, utazástervezéshez.

06.21. Kedd

Nyári napforduló – Rálátni és rálépni a helyes útra

Június 21-e a csillagászati nyár kezdete. Ezen a napon a leghosszabb a Nap égen megtett útja, a Ráktérítő magasságában tűz merőlegesen a földre. A Ráktérítő az északi szélesség 23,5 fokán átmenő szélességi kör. A Nap az északi félgömbön a Rák jegyébe lépve (11:13 perckor) hág a legmagasabbra, a Ráktérítő magasságába, itt megfordul, majd süllyedni kezd az Egyenlítő felé, ezért nevezik nyári napfordulónak.

A nyári napforduló pontja a Nimród csillagképben van, amely szimbolikusan a fény győzedelmét jelenti a sötétség felett (Nimród koronázódik). A nyári napforduló tengelye Nimród kezével és vállával kerül együtt állásba. Erőinket csak úgy tarthatjuk kézben, ha felvállaljuk sorsunkat. A csillagkép a fenti és a lenti ösvényeket is tudatosítani akarja, Nimród mind a két birodalmat megmutatja, a világosságot és a lélek mélyét, az „alvilágot”, csak észre kell venni és tudatosítani. Nimród beavatói minőségét jelzi égi egyenlítőn való helyzete: Nimród csillagkép

A mai nap egy olyan fordulópont, ami egy új kezdetet is jelenthet, de csak akkor, ha sikerült rálátni és szembenézni a benned lévő „sötét” részeddel és felvállalni a saját sorsodat. Ez komoly belső munka, nem egy hétvégi gyorstalpaló, hosszabb ideig is eltartó mély, önismereti folyamat.

A nyári napforduló képletében az MC (életcél, küldetés tengelye) és rajta a Merkúr együttáll a Bika csillagkép szemével az Aldebaran csillaggal. A Bika feje a rálátás üzenetét hordozza magában. Ez a három hónap abban segít téged, hogy meglásd az isteni minőséget, azt az utat, amit szántál magadnak. Nagyon fontos szerepet játszik a Merkúr, ő hozza a megértés üzenetét. Ez azért nagyon fontos, mert ugyan nagy a mozgásterünk, ott van a szabad akaratunk, de vannak olyan sarokpontok az életünkben, amelyeket nem tudunk megváltoztatni, csak megérteni és elfogadni. Viszont ezzel jelentősen megkönnyítjük az életünket és sokkal boldogabbak lehetünk.


A Nap pedig együtt áll a Polarissal, az Északi Sarkcsillaggal. A Sarkcsillag az égbolton az egyetlen mozdulatlan pont, körülötte forog minden, ő a te középpontod, a benned lévő örök változatlan és mozdulatlan, az isteni én. Ez az időszak tehát abban is segít, hogy megtaláld és eljuss a saját középpontodba és bármi történik, ne tudj kibillenni. Hogyan lehet ide eljutni? Csakis úgy, ha legyőzöd saját magadat, ha egy kicsit háttérbe tudod szorítani az egó akarását. Mert ha ide belűre eljutottál, akkor kint történhet bármi. Azt hiszem, ez most nagy segítség lesz nekünk, ha a hosszabb távú időszakot nézzük.

06.22. Szerda

Az érzelmeket szimbolizáló Hold és a vágyak és erő bolygója a Mars együttáll a Kos jegyében. Gyors hangulatváltozások és impulzív reakciók várhatók. Képes vagy harcolni a szeretteidért. Túlérzékennyé is válhatsz a viták és konfrontációk során. Igyekezz uralkodni indulataidon, vezesd le az energiát másképp, menj el sportolni vagy csinálj valamit szenvedéllyel.

06.23. Csütörtök

A harmónia, béke, a kapcsolatok és az anyagiak jelölője a Vénusz belép a levegős Ikrek jegyébe és itt halad július 18-ig. Az érzékiséget felváltja a kíváncsiság, az érzelmi stabilitást a változékonyság és a távolságtartás, lazább, könnyedebb, flörtölősebb időszak következik. Ilyenkor szívesen megyünk társaságba, kommunikatívak és érdeklődők vagyunk. A vonzalmunkat és érzéseinket inkább szavakkal fejezzük ki, és az intelligens és okos emberek tetszenek jobban. Nem szeretjük a rutint, a túlzott kötöttséget és a korlátokat. Pénzügyekkel is óvatosan, mert ott is felületesek és könnyelműek lehetünk.

06.24. Péntek

Ma a tudatos éneddel, cselekvőerőddel (Nap) és a benned levő vággyal és erővel (Mars) tudsz varázsolni, ugyanis a Nap kvintil fényszögkapcsolatot (72 fok) alkot a Marssal. Óriási teremtőerő van a kezedben most. Ha ismered a képletedet, nézd meg melyik életterületeken haladnak. Ahol a Nap halad, arra a területre tudsz rálátni a leginkább, ott most aktívabb vagy. Ahol a Mars jár, ott tudsz kockáztatni, változtatni, elindítani valami nagyszerűt.

06.25. Szombat

A Hold kvadrát fényszögkapcsolatot alkot a Szaturnusszal. Feljöhetnek nyomasztó érzések a múltból, érezheted szomorúbbnak, magányosabbnak, elszigeteltebbnek magadat. A kapcsolatokban ilyenkor könnyen kialakulhat érzelmi hidegség, távolságtartás. Figyelj oda, hogy ne vetítsd ki másokra a negatív érzéseidet, hanem vállalj felelősséget értük! Ugyanakkor a Neptun, a mélylélek bolygója harmonikus kapcsolatba (szextil) kerül a Holddal, úgyhogy egy kicsit oldja a Szaturnusz keménységét. Érzékenyebb, együttérzőbb, intuitívabb, álmodozóbb lehetsz a nap folyamán. Jó alkalom a meditációra és különböző művészi vagy kreatív alkotó tevékenységekhez, valamint táncra és zenéhez.

06.26. Vasárnap

A Hold is belép az Ikrek jegyébe, de ő csak jövő hét keddig marad itt. Tehát vasárnap és hétfőn már nem csak a kapcsolatainkat és a pénzügyi kérdésekhez fűzött viszonyunkat befolyásolja a könnyed Ikrek, hanem érzelmeink, ösztönös reakciónk sem lesznek mélyek, hanem szintén a változatosság vágya és az ösztönös kíváncsiság motivál bennünket.