2022. 24. hét

A helyes irány

Biztos sokszor felteszitek magatoknak a kérdést: Jó úton járok-e? Mi lenne a helyes irány, a jó megoldás? Most olyan kivételes égi energiák lesznek, melyekre ráhangolódva mindez kikristályosodhat, azonban ezért tenni is kell. A keddi beavató Telihold utat mutathat. Aztán jön a retrográd Szaturnusz és eltakarítja a romokat, melyeket esetleg az Uránusz okozott a hétvégén.

06.13. Hétfő

Merkúr az Ikrekben

Belép a Merkúr egyik saját hazájába a levegős Ikrek jegyébe, ahol uralomban van és július 5-ig itt is marad. Ebben az időszakban különösen kommunikatívak, kíváncsiak és társaságkedvelők vagyunk. Jó időszak a tanuláshoz, további ismeretek megszerzésére, felfedezni mindent, ami még ismeretlen, de inkább felületesen, mint elmélyedve és aztán továbbadni másoknak. Könnyen alkalmazkodunk a megváltozott körülményekhez. Érezhetjük úgy, hogy mindenben részt kell vennünk, ami a látókörünkbe tartozik, ezért egy kicsit szétszórttá is válhatunk, valamint a folyamatos kételkedés abban, hogy melyik a helyes út, megnehezítheti a lehetőségeink megvalósítását.

06.14. Kedd

Beavató Telihold

A Telihold 13:51-kor pontosul be a Nyilas jegyében. Megint egy háromszög áll föl az égen, melynek alapja a Nap és szemben vele a Hold, a csúcsán pedig a Neptunusz áll.

A Nap és a Hold az Ikrek-Nyilas zodiákus jegyekben a magas tudás és a hit témakörét világítja meg. Ráláthatsz azokra a hitrendszereidre, mintáidra, beidegződéseidre, amelyek már nem hasznosak számodra és gátolnak a fejlődésben, ideje ezeket elengedni. Ráláthatsz, mi az igazság azon az életterületen, ahol a Hold tranzitál a képletedben. Teljességében átláthatod és át is érezheted az egész szituációt. Lehet, hogy lesz olyan, amit nem tudsz megváltoztatni, ez a Telihold most az elfogadásra is tanít. Most viszont nem csak lelki szintre, hanem annál sokkal mélyebbre kell menni, az egót egy kicsit le is kell csendesíteni hozzá. A Halak Neptun segít neked ebben, hogy hozzáférj a mélylélek dimenziójához és ott a mélyben is rendet tudj tenni. A Neptun most a fókuszbolygó, őt kell magas szinten működtetni, nehogy csalódás érjen. Ne idealizáld túl a dolgokat és a mély együttérzés ne menjen át együtt szenvedésbe. Fontos, hogy figyelj a megérzéseidre, és a hétfő esti álmaidra is, mert hozhatnak üzenetet a tudatalatti világából, ami a megoldás felé visz. Kerüld az alkoholt és egyéb tudatmódosító szereket.

A Nap a Szaturnusztól is kap egy enyhén inspirálóló fényszöget, segít a tudatos énednek még koncentráltabbá válni, nehogy teljesen elvessz a tudat óceánjában, aminek határait a Neptun képes feloldani.

A Nap Nimród feje fölött halad el és ráömlik a Tejút isteni energiája (együttáll az Auriga Tejútkapu legfényesebb csillagával a Capellával), ezzel árasztja el a Holdat. Most ki tudod választani, melyik a helyes út számodra és képes lehetsz a Tejút energiáinak, a magas tudásnak a befogadására is, de csak akkor, ha ez a belső rendrakás megtörtént. Ez az egyik beavatás ebben a Teliholdban.

A Hold pedig a Skorpió csillagkép fullánkja felett együttáll a Kígyótartó legfényesebb csillagával a Rasalhague csillaggal, ő a Kígyótartó feje. A Skorpió fullánkja jelképezi a negatív energiákat, a gyűlöletet, a haragot, az indulatokat, a félelmeket. Ezeket ne magad felé fordítsd, hanem urald őket, tartsd kézben és ezt a hatalmas erőpotenciált működtesd jó irányba, tedd bele valami olyan terved megvalósításába, amit már régóta szeretnél. A Kígyótartó Nimród poláris párjaként szimbolizálja a másik beavatást. Az egymásnak gyakran ellentmondó ösztönerőket és szellemi erőket tudod uralni. Meg tudod teremteni az egó és a felettes én közötti kapcsolatot, hogy akár egy teljes újjászületéssel valóban a megfelelő útra lépj.

Elképesztő égi energiák lépnek működésbe, de csak akkor tudod használni őket, ha le mersz menni és a felszín alatt is érzékelni magadat. Mindenképpen szánj egy kis időt magadra, ha tudsz, hétfő este vagy kedd reggel, meditálj! Most léphetsz egyet előre azon az úton, hogy kezedbe vedd életed irányítását és a sorsod királyává válj.

A keddi teliholdkor

06.15. Szerda

Hold a Bakban

Felismerjük a rendszer, struktúra és az előre tervezés szükségességét. Az eredmény és siker vágya motivál bennünket. Ösztönösen tudatában vagyunk az idő korlátainak is, feleslegesen nem akarunk időt, energiát vagy erőforrásokat pazarolni. Termékeny időszak lehet, ha tisztában vagyunk a valósággal is. Jó időszak a hosszú távú, lassú, de stabil eredményeket hozó tevékenységekhez, gyakorlati dolgokhoz, tervek készítésére.

06.16. Csütörtök

Nap-Szaturnusz trigon

A Szaturnusz június 5-én fordult retrográd irányba, melyet követően 11 nappal a Nap trigon fényszöget alkot vele. A retrográd Szaturnusz teljes ciklusa során tudattalan folyamatok kezdenek átalakulni a psziché mélyebb rétegeiben. A Nap most rávilágít arra, mi az, amit a szőnyeg alá söpörtünk és így gyakorlatilag eltűnt egy időre. Az ezt követő hónapok tele lehetnek mély frusztrációval és haraggal, ami arra kényszerít, hogy foglalkozz az adott ügyekkel, türelemre tanít és végül arra, hogy elhárítsd az összes lehetséges akadályt, ami meggátol, hogy eljuss a probléma gyökeréig. Közben ez egó minden kísérletet megtesz, hogy visszaszerezze az irányítást. Ahol halad a tranzit Nap a képletedben, ott vagy a leginkább frusztrált és ott fogsz leginkább küzdeni a hatalom és az aktuális állapot fenntartásáért.

https://www.centralnet.hu/blog/cikkek/Retrograd-Szaturnusz-a-Vizontoben

https://www.centralnet.hu/blog/cikkek/Retrograd-Szaturnusz-pszichologiaja


Nap-Neptun kvadrát

Az átlagnál fogékonyabbak leszünk a mélylelki témákra. Ügyeljünk arra, hogy ne kergessünk hamis illúziókat, ne idealizáljuk túl az embereket, mert a „kijózanodás” után kiábrándultságot és csalódottságot fogunk érezni. A személyes kapcsolatok ki vannak téve tisztességtelenségnek és megtévesztésnek. A titkokat nehezebb lesz megtartani és nehezebb lesz feltárni. Ez nem a legalkalmasabb időszak az üzleti tárgyalásokra, szerződések megkötésére, nagy a kockázata annak, hogy kihasználnak bennünket. Alkohol fogyasztására kifejezetten nem jó ez a néhány nap. Viszont jó alkalom használni kreatív alkotókészségedet és fantáziádat művészetre, zenére és táncra. A jótékonysági munka és a társadalmi ügyekért folytatott tevékenység, a spiritualitás kiváló módja a neptuni energia biztonságos felhasználásának.

A csütörtöki naphoz

06.17. Péntek

Hold-Jupiter szextil

Egy kis vidámságot, optimizmust és szerencsét hoz nekünk ez a nap. Intuitívabbakká válunk, könnyebben megértjük mások érzéseit. A befolyásos emberek, az üzletemberek hozzásegíthetnek a siker eléréséhez. Jó alkalom társasági élethez, az őszinte beszélgetésekhez, előadások megtartásához, látókörünk bővítéséhez és akár nagyobb utazásokhoz is.

06.18. Szombat

Vénusz-Szaturnusz kvadrát

A múlt hétvégi Vénusz-Uránusz együttállás során megszabadulhatunk azoktól a dolgoktól az életünkben, amelyek nem működtek, azon az életterületen, ahol a Vénusz jár a képletedben. Ha túl nagy vihart kavart az Uránusz, most itt a Szaturnusz és eltakarítja a romokat. Komolyabbá teszi érzelmeinket, távolságtartáshoz vezethet intim kapcsolatainkban, lelassít és arra késztet, hogy nézzünk szembe a valósággal, és az „itt és most”-ban éljünk. Arra összpontosítsunk, hogy javítsuk és erősítsük azokat a dolgokat, amelyek hasznos célokat szolgálnak. A Szaturnusz megtanít felelősséget vállalni önmagunkért. Megóv bennünket attól, hogy szükségtelen kockázatokat vállaljunk, és segít felépíteni és strukturálni életünket olyan módon, ami később hasznunkra válik. A Szaturnusz megtanít bennünket a mértékletesség és az óvatosság értékére mind társas kapcsolatainkban mind a pénzügyeket tekintve. Jó alkalom a szilárd alapok felépítésére.

06.19. Vasárnap

Vénusz-Neptun szextil

Az érzéki és gondoskodó oldalad előtérbe kerül. Jó alkalom a szenvedélyes és romantikus találkozásra, együttlétre. Jó alkalom mindenféle kreatív kifejezési formáira, mint pl. festészet, szobrászat, vagy képek és filmek készítése. Használd a képzeleted erejét. A barátok és az emberek fontosak lesznek számodra, könnyebben tudsz segíteni másoknak. Önzetlen és együttérző természeted növeli az önbecsülésedet, és valódi változást hozhat mások számára. Az intuíciód felerősödik, értékes betekintést nyerhetsz álmaid és látomásaid révén a tudatalatti és a mélylélek világába.

Vasárnap Vénusz-Neptun szextil