2022. 22. hét


Az élet naposabbik oldalán

Új kezdetek energiájával indul a hét, 13:30-kor pontosul be az Újhold az Ikrek zodiákus jegyében és együttáll az Aldebaran állócsillaggal. Most könnyebben tudsz változtatni a gondolkodásmódodon, hitrendszereden, észreveheted a lehetőségeket, elindulhatsz egy új úton. Lesz hozzá elég bátorságod és hited. Amit most elindítasz akár szellemi, akár fizikai szinten, az nagyon szerencsés és áldásos lesz, rajtad múlik észreveszed-e a lehetőségeket.

05.30. Hétfő

Újhold az Ikrekben

Egy Újholddal indítjuk a hetet, mely 13:30-kor pontosul be az Ikrek jegyében. A levegős Ikrek a kíváncsiságáról, gyors észjárásáról, az információ átadásának egyszerű módjáról, a közvetlen környezetükről szól. A Hold szimbolizálja a tudatalattinkat, az érzeleminket. Az Ikrek jegyében létrejövő Újhold felhozhat elfojtott érzéseket, melyeket most meg tudunk érteni és feldolgozni, valamint másokkal könnyebben megbeszélni. Mivel az Ikrek ura a Merkúr már hetek óta retrográd, így, ha tudatosak voltunk, folytattuk a belső munkát az elmúlt időszak áttekintésével. A Merkúr Szaturnusszal alkotott kvadrátjának köszönhetően döntéseinket komolyan megfontoljuk, nem teszünk elhamarkodott lépéseket. Mivel az Ikrek egy változó minőségű jegy, így könnyebben tudunk majd alkalmazkodni a változásokhoz, az elmúlt időszak inspirációt könnyen be tudjuk építeni terveinkbe. Az Újhold energetikájában benne van a vasárnap egzakttá vált Mars-Jupiter együttállás is az úttörő Kos jegyében, úgyhogy lesz erőd, bátorságod, lendületed is. Továbbá aktív még a Vénusz-Plútó kvadrát is, Vénusz már a saját otthonában, a Bika jegyében halad, így átalakulhatnak elképzeléseid arról, hogy mit jelent számodra a biztonság, a szépség, mi az, amit értékelsz, miben leled igazán örömödet.

Még egy érdekesség, hogy az Újhold együtt áll az Aldebaran állócsillaggal, ami Bika csillagkép legfényesebb csillaga, a Bika szeme. A Bika a termékenység szimbóluma, fejével a Tejútra néz, tehát látja az isteni minőséget és kézzelfoghatóvá is tudja tenni. Óriási lehetőség és teremtőerő van most ebben az Újholdban, de csakis akkor tudsz az isteni, a magasabb szintű lehetőségek felé haladni, ha a benned lévő sötétséget, a belső lehúzó erőket legyőzöd. Ezt megerősíti még a Merkúr együttállása az Algol állócsillaggal, ami szintén a belső démonainkat, félelmeinket jelképezi. Az elmúlt Teliholdnál már volt dolgunk vele, most nemcsak rálátsz, de meg is értheted mi az, amitől annyira félsz és mi az, amit ez blokkol életedben.

2022.05.30

05.31. Kedd

Hold-Neptun kvadrát

Kiváló alkalom a meditácóra. A fényszög este pontosul be, úgyhogy, ha van időd és nem vagy még fáradt akkor 21 és 23 óra között meditálj, akár saját magad, akár vezetett meditációt hallgatva. Jó alkalom, hogy meglásd a félelmeidet és felszabadulj a hamis illúziók alól, ha vannak, a függőségek alól. Képzeld el, amire vágysz és töltsd fel a szeretet és a hála érzésével. Kerüld a negatív gondolatokat!

2022.05.31

06.01. Szerda

Hold a Rákban

Az Ikrek Hold nyugtalansága átadja helyét az érzelmes és békés ösztönös igényeknek, a Hold a saját hazájába tér, belép a Rák jegyébe. Ez idő alatt az összetartozás, a biztonság érzése motivál bennünket. Érzéseink mélyen átjárnak, így ideális alkalom arra, hogy kapcsolatba lépjünk azzal, ami motivál bennünket. Jó időszak a személyes szükségleteinkkel foglalkozni, családunkkal tölteni minél több időt, ideális a lakberendezéshez és gyógyítói tevékenységek folytatásához.

06.02. Csütörtök

Hold-Uránusz szextil

Izgalmas eseményeket és találkozásokat hoz. Most nyitottabb vagy a változásokra. Nyugodtan illessz be valami szokatlant a napi rutinodba vagy a magánéletedbe. Ha bizonytalan vagy, most könnyebben megérezheted, melyik számodra a helyes döntés. Jöhetnek sugallatok, melyekkel könnyedén meg tudsz oldani már régóta húzódó feladatokat. Az is lehet, hogy most fogsz véletlen találkozni valakivel, akivel barátságot is köthetsz, vagy akár vonzalom is kialakulhat. Hagyd fel a régi szokásokat, és találj ki valami újat!

06.03. Péntek

Merkúr direkt

A Merkúr befejezi 22 napos tolatását és elindul előre. Könnyebb lesz minden, ami a hétköznapi élettel, a gondolkodással, kommunikációval, az információ átadással, közlekedéssel kapcsolatos, simábban mennek a dolgok. Most lehet kiengedni a kéziféket és itt az ideje az ösztönös cselekvésnek. Ideális alkalom a retrográd időszakban eltervezett dolgok elindítására, a még ki nem próbált dolgok tesztelésére. Az elkövetkező másfél hónap a teljes alkotói szabadság időszaka.

Oroszlán Hold

Este belép a Hold az Oroszlán jegyébe, ami egy meleg, nagylelkű, teljes szívből szerető pozíció. Büszkék vagyunk és nem fedjük fel a valódi érzéseinket. Teátrális és drámai tud lenni. Keressük a figyelmet, különleges tulajdonságainkkal szeretnénk kitűnni. Nem tetszenek a személytelen dolgok. Mások agressziója megérinthet, ez a tranzit harc vagy menekülés reakciót válthat ki. Ha az otthoni környezet nem megfelelő, akkor most lehetőség van, hogy elhagyd ezt a közeget. Jó időszak a romantikához és minden kreatív tevékenységhez, a gyermekekkel kapcsolatos tevékenységekhez, az elismerést adó vállalkozásokhoz és a kockázatvállalásra.

06.04. Szombat

Hold-Vénusz kvadrát

A stabil Vénuszt próbálja kibillenteni egyensúlyából a kalandvágyó Hold. Előtérbe kerülnek az életörömök, a szerelem, a szépség, érzékiség. Most nehezebben tudsz koncentrálni a kötelező feladatokra, a munkára. Ideális alkalom a társasági élethez, romantikához, az ingatag lábakon álló párkapcsolatok könnyen szenvedhetnek a hűtlenségtől, de még egy biztos kapcsolatban is adódhatnak félreértések. Ezt kivédheted, ha kompromisszumot kötsz a harmónia megtartásának érdekében. A pénzügyeket illetően is legyél körültekintő, könnyen beleeshetsz abba a csapdába, hogy a pillanatnyi hangulatodnak a hatására túlköltekezel.

06.05. Vasárnap

Szaturnusz retrográd

A Szaturnusz megkezdi szokásos hátráló mozgását a Vízöntő 25°15’-én, melyet október 23-ig folytat, a Vízöntő 18°35’-ről indul újra előre. A rend, a felelősség, a sors őrének bolygója retrográd időszaka az az időszak, amikor lelassítjuk és egyensúlyba hozzuk társas életünket belső világunkkal.

A Szaturnusz karmabolygó, ő a mestered, aki tökéletes gyémántot szeretne csiszolni belőled. Eszközei nem olyan finomak, mint a Jupiter bolygó lágy tanításai. A Szaturnusz tanításai kemények, a tapasztalatok útján tanít téged. Megmutatja, mit szabad és mit kell tenni, mit vár el tőlünk a társadalom. A Szaturnusz le tudja nyomni az egót, így időnként csökkenti az ember látszólagos kontrollját az élet bizonyos területei felett.

Amikor a Szaturnusz retrográd a Vízöntőben, helyezd a fókuszt kintről bentre, foglalkozz saját magaddal. Itt az ideje, hogy tovább haladj az önfejlesztés útján, egy kicsit lazíts és áttekintsd az elmúlt időszakot, február végétől, pontosan mi is történt, hogyan reagáltál rá, és hogyan tudnál jobban kezelni mindent. Hol kell felelősséget vállalni, meghúzni a határokat, nemet mondani, miben van szükség erősíteni az önbizalmadat, hol ütközöl korlátokba, miben korlátozod saját magad, milyen terheket cipelsz, milyen félelmeid vannak?

A retrográd Vízöntő Szaturnusz felszabadító ereje, még ha nem is könnyű úton-módon, de segít neked letenni ezeket a terheket, megszabadulni a belső akadályoktól, ezáltal nagyobb harmóniába kerülve önmagunkkal és környezetünkkel. A retrográd időszak alatt nem feltétlenül fognak a szokásaink, viselkedési mintáink megváltozni, az átalakulás inkább a psziché mélyebb rétegeiben fog megtörténni. Általában az ember kicsit tudatában is van a szükséges változásnak, de ösztönösen ellenáll annak.