2022. 20. hét


Nem minden az, aminek látszik

A hetet egy Skorpió Telihold indítja, ami rávilágít hol és mit kell elengedni, hol kell vállalni a felelősséget, hol kell lemenni a mélységekbe és szembenézni a félelmeinkkel, a sötét oldalunkkal. Bátorság kell hozzá az biztos, de megéri, mert meghozza a felszabadulás érzését. Ez még mindig a visszatekintés, mérlegelés és jövőtervezés időszaka (retrográd Merkúr). Most a Mars-Neptun együttállása is ráerősít erre, nem a megfelelő alkalom elkezdeni valamit, mert nem lesz hozzá elég erőd és kitartásod. Egész héten legyél körültekintőbb, könnyen az illúziók világában találhatod magadat és nem biztos, hogy valóban azt szeretnéd megszerezni, amiről azt hitted, hogy akarod. A Nap és a Jupiter Merkúrral alkotott fényszögei is segítenek rálátni a megoldandó feladatokra, bátrabbá és nyitottabbá válhatsz, felismerheted, hogy mi a számodra a megfelelő út.

05.16. Hétfő

Telihold teljes holdfogyatkozással

Nézz szembe a félelmeiddel és tedd le a múlt terheit!

A teljes holdfogyatkozás 05:29-kor kezdődik és 06:54-ig tart, viszont nem látható Budapestről, mert a Hold a horizont alatt lesz. A Telihold 06:14-kor pontosul be.

A Telihold a Bika-Skorpió tengelyen lesz, így fókuszba kerül a birtoklás és elengedés, a hosszú távú összetartozás és az elvesztés, a mélységek megtapasztalása és a felszínes érzelmek, az élet és a halál témaköre. A szexualitás terén a mély belső vonzalom, a vágy és a szexualitás egymáshoz kötő ereje jelentős ennél a tengelynél.

A Teliholddal kapcsolatba kerül egyrészt a Szaturnusz, aki egyszerre feszít érzelmileg és teszi próbára az egot. Megmutatja, hol kell felelősséget vállalnod, hol kell szembenézni a félelmeiddel, rámutat arra, miben korlátozod magad (azt az életterületet nézd meg, ahol éppen áll). Együttáll a Vízöntő csillagkép múlt vizénél levő Deneb Algedi csillagával. Itt most feladat letenni a múlt terheit! Felszabadulhatsz a múltból hozott érzésektől, érzelmi sérülésektől, azért, hogy „tiszta lappal” indulhass tovább.

Másrészt a Nap együttáll az Algol állócsillaggal, a Perszeusz csillagkép második legfényesebb csillagával. Az Algol csillagot a tradicionális asztrológia a legpusztítóbb csillagnak tartja, ami szerencsétlenséget, erőszakot és betegséget okoz. Viszont használhatjuk az Algol magas szintű szellemi energiáját is, hogy szembenézünk a saját démonjainkkal és félelmeinkkel.

Továbbá részt vesz a Mars és a Neptun, valamint a Plútó is a Teliholdképletben. Így fokozottabban előtérbe kerülnek a lelki dolgok, felszínre kerülnek a tudatalattiban levő, elnyomott érzések.

Ha ismered a képletedet, nézd meg, mely életterületekre esik a tranzit Nap, Hold és Szaturnusz? Tehát a képletedben mely házakban van a Bika és a Skorpió 25°18’ (Nap és a Hold) és a Vízöntő 24°56’ (Szaturnusz). Ezekre az életterületekre tudod értelmezni a Teliholdat.

05.17. Kedd

Hold Vénusz trigon

Tüzes jegyekben kapcsolódik az érzelmeket képviselő Hold és az anyagiakat és kapcsolatokat szimbolizáló Vénusz. Érzéseid kiáradóak, optimista és vidám hangulatban vagy. Jó alkalom a társasági élethez, barátokkal való találkozásra vagy akár randevúzásra. Új élményekre és kalandokra vágysz, melyek mély érzelmi igényeket elégítenek ki. Párkapcsolatban merész vagy és spontán. Könnyebben megy a pénzköltés is. Vigyázz ne ess túlzásokba! Kedvező a kreatív, művészi, zenei tevékenységekhez, sportoláshoz, utazáshoz.

05.18. Szerda

Mars-Neptun együttállás

A Halak jegyében áll együtt a cselekvés bolygója a Mars a Neptunnal a mélylélek bolygójával a, aki a Halak ura. Fizikai síkon olyan érzés lehet, mint a víz alatti futás, vagy amikor álmodban futni szeretnél, de alig bírsz mozdulni. Ne most akarj belekezdeni valamibe, mert nem lesz hozzá elég erőd.

A Mars képviseli az energetikai erő elvét. A pszichének azt a részét jelképezi, amely cselekvésre, önérvényesítésre, küzdésre ösztönöz. A Neptunusz a tudat óceánja, az ideális valóság, a képzelet és a spiritualitás archetípusa. Meghatározható az ember legnagyobb álmai és vágyaiként is, összefügg a kollektív tudattalannal, uralja a pszichés érzékenységet és az empátiát.

Amikor a tüzes Mars bolygó és a vizes Neptun találkozik, gőz alakul ki. Nem látjuk át kristály tisztán a helyzeteket, merre megyünk, mire vágyunk igazán a lelkünk mélyén, mitől érezzük magunkat sikeresnek. Könnyen a zavarodottság érzését tapasztaljuk meg, elveszettnek érezhetjük magunkat, nem tudunk agyilag ott lenni teljesen és káoszt érzünk magunk körül.

Hogyan használatjuk ezt a illúziónikus energiát pozitívan? A kreatív, művészi tevékenységek mindenképpen hasznosak. Figyeljük meg álmainkat is, jegyezzük fel, hozhatnak fel fontos üzeneteket a tudatalattiból. Hozd összhangba az álmaidat a valósággal, azokat a dolgokat, amiket úgy érzel, nem felelnek meg neked igazán, azokat engedd el. Legyél mások segítségére, helyezd mások igényeit egy kicsit a sajátod elé. Hagyd abba az ítélkezést, és működj együtt másokkal. Figyelj arra, hogy ne idealzáld túl a partneredet, ne kerülj a megtévesztés csapdájába és áldozatszerepbe, ne engedd, hogy mások kihasználják nagylelkűségedet. Kerüld az alkoholt, drogokat, gyógyszereket.

Spirituális célok megvalósításához kiváló időszak ez a hét.

05.19. Csütörtök

Nap-Plútó trigon

A tudatos Én-t képviselő Nap és a nagy átalakító Plútó harmonikus kapcsolata segíti életed átalakítását. Lehetséges, hogy meg kell küzdened mások rejtett taktikáival, manipulatív és irányító viselkedésével. Most könnyebben a rejtélyek mélyére áshatsz, felderíthetsz titkokat, jó időszak kutatáshoz és nyomozáshoz. Könnyen a végére tudsz járni a kapcsolati nehézségeknek, azaz a saját pszichédben levő kivetítéseket könnyebben ismered fel. Tapasztalhatsz drámai és felkavaró dolgokat is. Itt az ideje, hogy foglalkozz az életed sötét területeivel is. Ne csak kívül takarítsd el a szemetet. Az újjászületési folyamat nagyobb önbecsüléshez vezet.

05.20. Péntek

Merkúr-Jupiter szextil

Az uralomban levő gyors észjárású Ikrek Merkúrt még lendületesebbé és kiáradóbbá teszi a Kos Jupiter. A Kos Jupiter hatására bátorságunk és vállalkozó természetünk kibővül. Arra ösztönöz bennünket, hogy fogadjuk el a belső úttörőt, higgyünk önmagunkban, és teremtsük meg saját lehetőségeinket. Az önmagunkba vetett hit meghozza a szerencsét. Ez a néhány nap kedvez a távlatokban való gondolkodásnak, a jövőtervezésnek. Ráláthatsz mi az igazság, számodra melyik a megfelelő út. A pozitív gondolkodás is segíti az előretekintést. Kommunikációnk nyitottabbá, diplomatikusabbá, tapintatosabbá válik. Jó időszak olvasáshoz, tanuláshoz, vizsgázáshoz, utazástervezéshez.

05.21. Szombat

Nap-Merkúr együttállás

Reggel a Nap is belépett az Ikrek jegyébe és este együttállást is képez a hátráló Merkúrral. A retrográd Merkúr idején másképp gondolkodunk, most van itt az ideje, hogy áttekintsük az elmúlt időszakot, feltárjuk a problémákat, kijavítsuk a hibákat, ebben a Nap segít nekünk, megvilágítja ezeket a tényezőket. Nézd meg, melyik életterületeden áll együtt a Nap és a Merkúr, az azzal kapcsolatos dolgokra látsz rá jobban és más aspektusból. Amire itt fény derül, az megfelelhet egy új kezdetnek is, de még mindig nem lehet elindulni, ez még mindig nem a cselekvés ideje. Legyél türelmes és gyűjtsd az információt, az ötleteket, az új perspektívát, amit majd a Merkúr direktbe fordulásakor (június 3.) könnyedén el tudsz indítani.

05.22. Vasárnap

Hold-Szaturnusz együttállás

Délelőtt a kissé hűvös és a szokatlan iránt vonzódó Vízöntő Hold együttáll a szigorú Szaturnusszal. Az amúgy is inkább intellektuális síkon mozgó érzelmeid még komolyabbak lesznek, intim kapcsolataidban távolságtartóbb leszel. Megszabadulhatsz azoktól a dolgoktól az életedben, amelyek nem működnek, és arra tudsz összpontosítani, hogy azokat a dolgokat javítsd és erősítsd, amelyek hasznos célokat szolgálnak és felszabadító érzést keltenek. Felelősségteljesebb leszel önmagad felé, érzelmileg mértékletesebb és óvatosabb vagy, nem vállalsz szükségtelen kockázatot.

Aztán délután átúszik a Halakba a Hold és sokkal érzékenyebbek, intuitívabbak és együttérzőbbek leszünk. Jó alkalom spirituális, művészi tevékenységek végzésére, befele figyelésre, elvonulásra vagy valamilyen vízzel kapcsolatos tevékenységhez.