2022. 19. hét


A türelem rózsát terem

Elérkezik a várva várt pillanat, hogy a Jupiter a Kos zodiákus jegyébe lép. De még mielőtt elindulnánk a megálmodott új úton, néhány hétre meg kell állni és értékelni, összegezni az elmúlt negyedév történéseit, feltárni a problémákat (Merkúr megkezdi hátráló mozgását, ami június 3-ig tart). Ne ebben az időszakban írjunk alá szerződéseket, ne kezdeményezünk új vállalkozásokat, ne hajtsunk végre nagyobb vásárlásokat, mert akadályokba fog ütközni. Ez után sokkal zökkenőmentesebben mennek majd a dolgok. Ha közben jönnek új elképzelések, azokat engedd be, mert lesz rá lehetőség, hogy sikeresen megvalósíts őket.

05.09. Hétfő

Hold-Szaturnusz szembenállás

A nagylelkű, szeretetet és melegséget árasztó Oroszlán Holddal szemben áll a hűvös és távolságtartó Szaturnusszal, ami visszafogja a drámai és teátrális megnyilvánulásokat. Kicsit szomorúnak, magányosnak érezhetjük magunkat. Nehezebben tudjuk megosztani érzelmeinket, ami távolságtartáshoz vezethet kapcsolatainkban. Fontos ezt tudatosítani, nehogy a rossz hangulat gondot okozzon a kapcsolatban. Az embereket hidegnek és távolságtartónak érezhetjük. Leginkább az érzelmi kapcsolatban lehetnek problémák, bűntudatot, terhet, felelősséget érezhetsz egy nálad sokkal idősebb vagy fiatalabb személy miatt.

05.10. Kedd

Merkúr retrográd (05.10-06.03.)

A Merkúr a saját otthonából, az Ikrek jegyéből megkezdi szokásos hátráló mozgását, ami június 3-ig tart, visszamegy egészen a Bika 26 fokáig. Most van itt annak az ideje, hogy az elmúlt 3 hónap történéseit áttekintsük. Nézd meg, melyik életterületeden halad most a Merkúr, ott lesz feladat, ott kell feltárni a problémákat. A retrográd időszak első 12 napja a mérlegelés, az újragondolás és átszervezés időszaka. Majd május 21-én, amikor a Nap együttáll a Merkúrral, a pihenés és a gyógyulás ideje, csökkenti a kezdeményező tevékenységet és lehetővé teszi a tudattalan működését. Ez egy új kezdet is, elhagyhatjuk azokat a tényezőket, melyek akár a munkában, a gondolkodásban vagy életstílusunkban már nem szolgálnak minket, teret engedve a jelenleg relevánsabbaknak. Ekkor már kissé türelmetlenebbnek érezzük magunkat, de a folyamat felgyorsítása egyszerűen nem megy. Olyan, mint a behúzott kézifékkel történő vezetés – az új kezdetek izgalmas energiája és a visszafogottság érzése belső feszültséget kelt. Ez a szakasz is 12 napig tart, június 3-ig. Engedj bizonyos mozgásteret az új potenciálok, lehetőségek kibontakoztatására. Kezdd el összegyűjteni az új erőforrásokat, az információt és perspektívát! A folyamatokat könnyedén, akadályok nélkül június 3-tól tudod elindítani.

05.11. Szerda

Jupiter a Kosban

A Jupiter az optimizmust, a növekedést, a nagylelkűséget, az örömöt és a bőséget képviseli. Képes kiterjeszteni elménket, szívünket és lelkünket, megnyitja az életünkben rejlő végtelen lehetőségeket. A Halakban járó Jupiter arról szólt, hogy hitünk erejével túllépjünk határainkon és olyan tapasztalásokban legyen részünk, amelyekről korábban álmodni sem mertünk volna. Egónkat jobban visszahúzva sokkal együttérzőbbek és intuitívabbak lehettünk.

A tüzes Kos jegyébe lépő Jupiter hatására azonosulni tudunk saját véleményünkkel, meggyőződésünkkel és felfogásunkkal. Akkor teremtjük meg a legjobb lehetőségeket, ha átfogóan gondolkodunk, kezdeményező és vezető szerepet vállalunk, inspirálva másokat bátran és lelkesen élünk. Az önmagunkba vetett hit úttörő szellemet hoz és meghozza a pozitív eredményeket. Ez az időszak újra nagy lendületet ad, hogy meg tudd valósítani azt, amiben igazán hiszel, még az esetleges kudarcok ellenére is. Ragadd meg a lehetőségeket!

A Jupiter mindent felnagyít, a Kos Jupiter különösen az Én-fókuszt. Figyelj arra, hogy ne legyél túl önző, ne hagyd figyelmen kívül mások szempontjait. A Jupiter nem szereti a részletes és elemző áttekintést, hanem a szélesebb perspektívákat. Ezért a magas szintű megélése, hogy lépj túl a kicsinyeskedésen, a hétköznapi kellemetlenségeket, aggodalmakon. Nézd meg, hol halad át a Jupiter a képleteden, mert ott fogod megtalálni az örömöket életed jelen szakaszában. Ebben segít a Plútó, mert még aktív a Jupiter vele alkotott szextil fényszöge, így a két életterületet sikeresen tudod együttműködtetni. Sokkal ambiciózusabb és motiváltabb lehetsz és könnyebben tudod követni és megvalósítani személyes céljaidat.

05.12. Csütörtök

Hold-Jupiter szembenállás

Azt az életterületet, melyben a Jupiter halad, most a Hold is megvilágítja neked. Mi az, amiben érdemes hinni és belekezdeni. Ez az állás nagylelkűséget, nyitottságot hoz. Nyugodt és barátságos a hangulat. Figyelj arra, hogy ne használjanak ki és te se ess túlzásokba és ne csak magadra gondolj! Könnyebben tudsz nyitni a szeretteid felé és megosztani az érzéseidet.

Ha reggel van időd 8 és 10 óra között, mondj el egy hálaadó imát, mert óriási ereje van ilyenkor.

05.13. Péntek

Hold-Vénusz szembenállás

Az érzelmekkel és a változásokkal analóg Hold és a kapcsolatokat, anyagiakat jelölő Vénusz szemben állnak egymással a Mérleg és a Kos jegyében. A Hold felerősíti a harcias Vénusz szeretet és vonzalom iránti igényét. Indulhatnak most kapcsolatok, csak az a kérdés, mennyire lesznek tartósak, de most nem is a szoros érzelmi kapcsolatok vezérlik a Vénuszt. Adóhatnak párkapcsolati feszültségek, de ez gyorsan elmúlik. Ha másképp nem tudod kielégíteni érzelmi szükségleteidet, most többet ehetsz a kelleténél, erre figyelj oda, valamint ez az állás hajlamosít a túlköltekezésre is.


Nap együttáll a felszálló holdcsomóval

Azon az életterületen, ahol az együttállás létrejön, rálátsz arra, mi a megoldás. Azon az életterületen ki tudod hozni magadból a legjobbat. Sorsoddal kapcsolatos pozitív események történnek és új fejlődési utak nyílnak meg. A kreatív energiák felszabadulnak, támogatást is kaphatsz magasabb rangú, erősebb személyektől, különösen férfiaktól.

05.14. Szombat

Hold kvadrát Plútó

Még a Mérlegben haladó Holdat éri a Plútó fényszöge. Kibillenhetünk az érzelmi egyensúlyunkból egy kicsit. Feljöhetnek mélyen eltemetett érzések, de ez egy belső érzelmi változás, nem baj, ha nehéznek éled meg.


Hold a Skorpióban

A Hold 12:33-kor átlép a Skorpió jegyébe. Intenzív érzelmekről szól ez a néhány nap, amíg ott tartózkodik. Legyen szó szenvedélyről, lelkesedésről, bánatról vagy vágyról, az érzelmek mélyen megérintenek bennünket. Az a vágy motivál bennünket, hogy a dolgok végére járjunk, a felületesség most nem fog működni. A Skorpióban lévő Hold arra ösztönöz, hogy fedezzük fel saját erőnket. Kiváló alkalom arra, hogy önvizsgálatot tartsunk, megszabaduljunk félelmeinktől és korlátozó szokásainktól.

05.15. Vasárnap

Az esti órákban pontosul be a Nap Szaturnusszal és Neptunnal alkotott fényszöge, már hat a jövő héten egzakttá váló Nap-Plútó trigon energiája is, ami által könnyebben érhetünk el sikereket, átlagosnál elszántabbnak és céltudatosabbak lehetünk. Továbbá már hat a hétfő kora reggel bepontosuló Telihold is, ami ismét egy különleges Telihold lesz, holdfogyatkozással jár, ugyan nem látható tőlünk, de a Nap együttáll az Algol csillaggal, és a Szaturnusz is részt vesz a formációban.


Nap-Szaturnusz kvadrát

Ebben a pár napban (hétvége és a jövő hét első néhány napja) kicsit csüggedtebbnek érezheted magad, nehéznek élheted meg. De ha türelmes, kitartó és elszánt vagy, akkor visszanyerheted életerődet. Most próbatételekkel és kihívásokkal kell szembenézni. Lehet, hogy felelősséget kell vállalni valamiért, vagy valami kötelezettséged adódik, vagy korlátokba ütközöl. De ez csak az egó próbája, és csak az egó szenvedhet, most helyezd magad háttérbe egy kicsit. Viszont, ha most elkerülöd a felelősséget, akkor az később sokkal súlyosabb következményekkel járhat.


Nap-Neptun szextil

Érzékenyebbé válsz más emberek és a környezeted rezgéseire. Könnyebben összekapcsolódhatsz a kollektív tudattalannal és könnyen válhatsz egy nagyobb közösség részévé. Fontossá válik a másokkal való törődés, empatikusabb leszel, jó alkalom arra, hogy jótékonysági munkába kezdj, segítsd a hátrányos helyzetűeket. Nem arról van szó, hogy ne törődj magaddal, hanem arról, hogy azonosulj azoknak a céljaival, akiknek segítesz. Előtérbe kerülnek a lelki dolgok, nagyszerű alkalom bármilyen spirituális vagy okkult témában való elmélyedésre, tanulásra, olvasásra. Ha megteheted, vonulj vissza egy kicsit egy olyan helyre, ahol nyugodtan meditálhatsz.


Telihold és teljes holdfogyatkozás

Hétfő reggel 6:14-kor lesz, de hatása már vasárnap este érezhető. A teljes holdfogyatkozás nem lesz látható Budapestről. Teliholdkor van valami felszültség a levegőben, kissé nyugtalanabbak, érzékenyebbek, feszültebbek lehetünk. A mostani Telihold témája a birtoklás és elengedés lesz. Hogyan vesz részt benne a Szaturnusz és az Algol állócsillag, arról részletesen egy külön bejegyzésben lesz szó.