2022. 17. hét


Vágyak vonzásában

Gondold át mi az, amire igazán vágysz? Ez a hét különösen bővelkedik olyan energiákban, melyek segítik azt, hogy megérezd, ráláss működésedre, valódi lelki igényedre. Mi az, amivel esetleg folyton becsapod saját magad, ezzel akadályozva igazi boldogságod kibontakozását. Itt az ideje, hogy ezt lezárd, és a hited erejével egy új úton indulj el, ami először szokatlannak is tűnhet!

04.25. Hétfő

Merkúr-Neptun szextil

Gondolkodásunk intuitívvá válik, megérzéseink kiélezetten működnek, szavaink mások számára gyógyító hatásúak és megnyugtatóak lehetnek. Kevésbé vagyunk képesek a tiszta, logikus gondolkodásra, nem foglalkozunk a bonyolult részletekkel. Megértheted, hogy mi az, amiért érdemes áldozatot hozni. Jó alkalom pihenésre, kreatív művészi tevékenységekhez, színházba, moziba menni, zenét hallgatni, meditálni. Figyelj az álmaidra, mert útmutatást vagy plusz információt is kaphatsz általa!

Ugyanakkor ezzel egyidőben aktív a Merkúrnak a kvadrátja a Hold-Szaturnusz együttállással. Ami azt jelenti, hogy közben érzelmileg kicsit távolságtartóbbak leszünk, hangulatunk borongósabb lehet. Törekedj arra, hogy ne ragadjanak el a negatív gondolatok, érzelmileg ne kerülj bele egy negatív spirálba, ami lefele visz. Figyelj oda a kommunikációra, mert könnyen félreértések áldozata lehetsz. Fontos döntések esetében szánj elegendő időt az átgondolásra!

04.26. Kedd

Hold-Mars együttállás

Az erős érzelmi kitöréseket, az ingerlékenységet és a türelmetlenséget, ami egy ilyen állásra jellemző, jelentősen tompítja az érzékeny, intuitív és együttérző Halak jegy, melyben az együttállás létrejön. Spirituális és érzelmi motivációinkat követjük és ezen a téren nem szeretünk konfrontálódni. Cselekvő erőnk, önérvényesítési és küzdési képességünk változó ebben az időszakban, energiánk is hol fent, hol lent van. Mások igényeit a magunké elé helyezzük, kicsit nehezebb lesz saját céljaink követése.

04.27. Szerda

Merkúr-Jupiter szextil

A távlatokban való gondolkodásnak, a jövőtervezésnek kedvező időszak. Ráláthatsz mi az igazság, számodra melyik a megfelelő út. A pozitív gondolkodás is segíti az előretekintést. Kommunikációnk nyitottabbá, diplomatikusabbá, tapintatosabbá válik. Viszont a Jupiter még együttáll a Neptunnal, ami ezt a jövőképet leködösítheti, nem ideális időszak tárgyalásokra és szerződések aláírására. A konkrét lépésekkel érdemes megvárni a jövő hét végét, mert könnyen az illúziók világában találjuk magunkat. Jó időszak olvasáshoz, tanuláshoz, vizsgázáshoz, utazástervezéshez.

Vénusz-Neptun együttállás

Este a szeretet és az isteni szeretet bolygója is találkoznak egymással a Halak jegyében. Ez most tényleg a mesebeli románc ideje. Mindkét bolygó ugyanannak az energetikai elvnek a képviselője, a Vénusz a romantikus, földi szerelemről, míg a Neptunusz az isteni, transzcendentális, feltétel nélküli szerelemről szól. Szeretnénk megtapasztalni a tökéletes egységet, szerelembe esni és összeolvadni a másikkal, keressük az isteni egyesülést és a boldogság élményeit, mély lelki kapcsolatra vágyunk a másikkal. Hajlamosak lehetünk túlidealizálni a kapcsolatokat és egy alternatív álomvilágba kapcsolódhatunk be.

Bár minden álomszerűnek és romantikusnak tűnik, van valami, ami miatt óvatosnak kell lennünk. A Vénusz-Neptun együttállás a Halakban olyan mértékben elhomályosíthatja ítélőképességünket, hogy figyelmen kívül hagyjuk partnerünk hibáit. Könnyen lehet, hogy egy illúzióba vagy saját kivetítésünkbe leszünk szerelmesek. Hacsak nincs sok időnk arra, hogy megismerjünk valakit, ez nem a legjobb alkalom az elköteleződésre. Hangolódjunk rá jobban intuícióinkra és különböztessük meg a vágyállapotot a kivetítéseinket a valóságtól, és szabjunk meg egészséges határokat.

A tranzit inspirálja képzeletünket és fantáziánkat, és képes új szintre emelni művészi, kreatív és spirituális képességeinket.

04.28. Csütörtök

Merkúr-Plútó trigon

A nagy, radikális, gyógyító beszélgetések ideje. Könnyebben megértheted az élet sötétebbik oldalát, a titkokat, rejtélyeket. Gondolkodásunk nagymértékben megváltozhat. Nagy benyomást tudsz tenni a másikra és könnyen rá tudod beszélni valamire. Jó alkalom kutatásra, nyomozásra, üzleti tárgyalásra, nagyobb értékű dolgok vásárlására, önismeretre, asztrológiára, pszichológiára, akár előző életes utazásra is.

04.29. Péntek

Plútó retrográd

Este a Plútó a szétesés, halál, megújulás bolygója retrográd irányba fordul, azaz látszólag az égen visszafele halad. Ezt a hátráló mozgást október 9-ig folytatja a Bak jegyében. Ebben az időszakban mélyebbre hatol a tudattalan bugyraiba, és felszínre hozza az ember belső természetének legeldugottabb aspektusait, hogy megtisztuljon egy pszichológiailag halálos mintától. Fókuszban a hatalommal és a tekintéllyel való kapcsolatunk, de majd egy külön bejegyzésben lesz róla szó részletesebben is.

Hold-Plútó kvadrát

Belső érzelmi változáson mehetsz keresztül, érzelmeid felerősödnek, mélyen eltemetett érzések jönnek fel, ami kényszeres és destrukítv viselkedéshez vezethet. Féltékenység, manipuláció, bűntudat, érzelmi hatalmi harcok lehetnek.

04.30. Szombat

Újhold

A hónap második Újholdja 22:38-kor pontosul be a Bika jegyében, mely egyben részleges napfogyatkozás is, elindít egy ciklust, amely hat hónapig tart, téma a szépség, érzékiség, vágyak, anyagiak, stabilitás. Az Újhold az 5. házban, többek között a szerelem, vágyak, vállalkozás házában az Uránusszal áll együtt és a Marssal alkot szextil fényszögkapcsolatot. Az Uránusz rugalmasságot, nyitottságot, intuíciót ad. Megfelelő alkalom valami teljesen új, szokatlan dolog elindításához. A Mars magabiztosságot, erőt és bátorságot ad olyan projektekhez, amelyek elindítása eddig nehézséget okozott. Fokozza a szenvedélyes vágyat és a szexuális vonzalmat is.

Vénusz-Jupiter együttállás

Mindeközben egzakt a Halak Vénusz és Jupiter együttállása is, mely szerelmet, pénzt, harmóniát és boldogságot hozhat. Ugyanakkor figyelj oda, mert könnyen elpazarolhatod a pénzedet. Társasági életre megfelelő alkalom. Testi és belső szépségednek köszönhetően nagyobb népszerűségnek örvendhetsz a környezetedben. Ha esküvőt terveztél erre a napra, nagyszerű alkalmat választottál.

05.01. Vasárnap

Hold-Uránusz együttállás

Hirtelen benyomások, tudatalatti impulzivitások érhetnek. Megborulhatnak a párkapcsolatok, közeli kapcsolatok, a családban lehetnek viták, váratlan események. Legjobb, ha ösztönösen cselekszünk, a túl sok gondolkodás nem hozza meg az eredményt. Ilyenkor lehet kockáztatni és nem figyelembe venni a társadalmi elvárásokat.

Vénusz-Plútó szextil

Intenzív fokozatra kapcsol a szerelem. A meglévő kapcsolat mélyebb szintre fejlődhet, mind spirituálisan, mind szexuálisan, megismerhetitek a kapcsolat eddig rejtett, de szép dimenzióit is. Ha nincs társ, egyre inkább vágyat érzel, hogy megoszthasd szeretetedet valakivel. Akár a megszállottságig is mehetnek a dolgok, hogy nem tudod kiverni a fejedből a másikat. Ha nincs új szerelem, akkor a barátokkal való együttlét elégítheti ki a törődés igényét. Lehetséges, hogy titkos románcok is elkezdődhetnek a tranzit alatt. Bármilyen kapcsolat is alakul ki, a felületesség nem lesz elegendő, mély érzelmi szinten szeretnéd megélni a szerelmet. A Vénusz a Jupiter és a Neptun által van közrefogva, ahogy számtalanszor már szó volt róla, ennek hatására könnyen találhatjuk magunkat az illúziók világában, megtévesztve, becsapva, nem látjuk az igazságot, és ezeket a hatásokat a Jupiter még fel is erősítheti. Úgyhogy nem csak kapcsolati, hanem pénzügyi téren is járjunk el nagyon körültekintően!